+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Mézes reggeli
2022. november 24. csütörtök 17:09
Mézes reggeli
Mézes reggelivel várják a napokban az iskolásokat és az óvodásokat.
Nagykanizsa

Mézes reggelivel várják a napokban az iskolásokat és az óvodásokat. Városunkban a Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület  szakemberei járják az intézményeket, a méz – mint az egyik legegészségesebb táplálék – népszerűsítésének érdekében.

Többéves múltra tekint vissza a Mézes reggelinek elnevezett program, amelyben országszerte részt vesznek a termelők és az oktatási intézmények. A cél az, hogy népszerűsítsék a magyar mézet, és bemutassák annak jótékony hatásait, filmvetítéssel, előadással és kóstolóval egybekötve.

– Mi, a Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület próbálunk minél több helyre elmenni. Zala megyében mi vagyunk azok, akik a legtöbb iskolába, óvodába ellátogatunk. Megismertetjük a gyerekekkel a méz jótékony hatásait, megkóstoltatunk velük különféle mézeket, ajándék mézet adunk nekik. Nagyon nagy szükség van arra, hogy a gyerekek megismerjék a méhek életét –jegyezte meg Somogyi Gyula a Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület  elnöke.

A kanizsai egyesület elkötelezett abban, hogy a felvilágosítást minél több helyre eljuttassa – mint ahogy Somogyi Gyula fogalmazott: egészen kicsi korban már tudniuk kell a gyerekeknek azt, hogy a méhek nem csupán mézet állítanak elő, a tevékenységük, a megporzás nélkül gyümölcs, és más sem lenne az asztalon.

– Azt vesszük észre, hogy gyakorlatilag nincs olyan gyerek, aki ne kóstolt volna mézet. Az is a célunk ezzel, hogy ők, mint a következő generáció kérjék a szüleiktől, illetve majd, ha ők is szülők lesznek, adják a gyerekeiknek. És megismertessük a méz különféle jótékony hatásait – tette hozzá Somogyi Gyula .

A szakember kiemelte: sajnos Magyarországot sem kerülte el a méz-keverékek megjelenése, a boltok polcain is megtalálhatóak ezek a termékek. Somogyi Gyula felhívta a figyelmet arra: aki jó minőségű mézet szeretne fogyasztani, a helyi termelőket keresse. 

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu