+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Múltunk és terveink
2022. november 24. csütörtök 17:03
Múltunk és terveink
Új műsorokkal készül az ünnepi időszakra a 37 éves Kanizsa Televízió.
Nagykanizsa

Új műsorokkal készül az ünnepi időszakra a 37 éves Kanizsa Televízió. Nézőink több évösszefoglaló adást is láthatnak, valamint zenei fellépések is adásunkba kerülnek. A jövőbeli tervekről és a csatorna régmúltjáról a televíziózás világnapja alkalmából beszélgettünk Tar Mihály ügyvezetővel és Bacskay Zoltánnal.

November 21-én ünneplik a televíziózás világnapját. A városi televízió 1985-ben kezdte meg működését a HSMK-ban, majd néhány évvel később tette át székhelyét a Sugár út 8. szám alá. Bacskay Zoltán huszonkét évig dolgozott a cégnél, előbb operatőrként, később külsős szerkesztőként, majd belső munkatársként.

- Akkoriban még ilyen magnóról-magnóra ment a munka. Felvettük VHS, később SuperVHS kazettára az anyagokat, és akkor azt itt bevágtuk műsorra, egyik magnóról a másikra. Volt olyan riport, ami így ment közre. Nagyon szépek voltak ezek az ősidők tulajdonképpen -fogalmazott Bacskay Zoltán a Kanizsa TV 1985-2007  szerkesztő-riportere.

A Kanizsa Televízió és a Kanizsa Újság összevonásából született meg a Kanizsa Médiaház Kft, amely immáron napi kilencórányi szerkesztett műsorral várja a város televíziónézőit. Az ünnepi időszak meglehetősen zsúfolt lesz a tv életében, hiszen szerkesztőink a szokásos évösszefoglalás mellett egy teljesen új műsorformátumot is bemutatnak.

- Az év utolsó hónapjában mindenképpen lesz karácsony és szilveszter között, illetve azon a tájékon, ahogy visszaszámolunk 12 napot, a tizenkét hónapnak az összefoglalója, ezt ismét megcsináljuk. Amióta itt vagyok ez a gyakorlat, hogy számunkra mi volt a legfontosabb, legérdekesebb. Ez az egyik, illetve a másik, ami újdonság – és ami még nem volt -, hogy nagykanizsai zenészeket kértünk fel, hogy egy-egy félórás kis műsort készítsenek, amit mi rögzítünk és ezeket a Zenélő Kanizsa karácsonyi kiadásában fogjuk sugározni - árulta el Tar Mihály a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A sport sem szorul háttérbe az év utolsó napjaiban, hiszen egy új kisfilmmel, és az FC Nagykanizsa félszezonos gólösszefoglalójával is várjuk nézőinket. Bacskay Zoltánnal és Tar Mihállyal hosszabb beszélgetést láthatnak a múltról és a jövőről későbbi Napi Kanizsa című műsorunkban.  

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu