+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Közgyűlés: kisebb viták, gyorsabb döntések
2022. november 24. csütörtök 16:59
Közgyűlés: kisebb viták, gyorsabb döntések
Negyedszer is módosították a frakciók Nagykanizsa költségvetését, erre ezúttal a Sberbankból visszanyert forrás miatt volt szükség.
Nagykanizsa

Negyedszer is módosították a frakciók Nagykanizsa költségvetését, erre ezúttal a Sberbankból visszanyert forrás miatt volt szükség. Ahogy az várható volt, ez a napirend hozott némi vitát a frakciók között, hiszen Horváth Jácint módosítója értelmében a városi cégek visszakapták a takarékossági intézkedés miatt elvont pénzüket, de ezt az összeget a Fidesz-frakció inkább más célokhoz rendelte volna.

Rögtön az első napirend hozta a leghosszabb – bár a kanizsai mércéhez képest nem kiemelkedő – vitát. A városi büdzsé kapcsán több pontban egyetértés volt, Horváth Jácint előterjesztése nyomán azonban a korábban megszavazott költségvetést visszaállítják a városi cégeknél, így a Via visszakap 30 millió forintot, az Uszoda 10-et, a Médiaház szintén 10-et, a Rehab és a Városfejlesztő pedig ötöt-ötöt. Ezt Szabó Szilárd, a Fidesz-frakció vezetője úgy értékelte: a cégvezetőknek korábban jön a Jézuska. Ő azt említette meg, hogy fontosabb lenne kisebb út- és járdafelújításra fordítani ezt a 60 millió forintot. Horváth Jácint és Fodor Csaba is hangsúlyozta: a Fidesz szándékosan tematizálja át a napirendet, hiszen a költségvetési sorokon nem lehet csak úgy átugrani, a cégeknek ezeket a pénzeket korábban már megszavazták, most csak visszaadják azt, amiről korábban már döntés született.

Szintén ma döntöttek arról, hogy a város elindítja a LED-es átállást. 5570 lámpatestet kell cserélni, míg 41 esetben teljesen új oszlopokat szerelnek fel. Felmerült az időzített lekapcsolás kérdése is, de Fodor Csaba szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha egy szakember felmászik az oszlopokra, ami viszont többletköltség. A világítás rekonstrukciójával Balogh László és a Fidesz-frakció is egyetértett, de hiányolták az előterjesztés korábbi ismertetését, valamint Szabó Szilárd szerint sokkal szélesebb körben kellett volna felmérni a városi igényeket.  

Hosszú évek után, a BMSK átalakulása kapcsán előkerült a ferences kolostor helyzete. Fodor Csaba tett egy módosítót, miszerint átadják a kért szerződéseket a kormánynak, de a létesítményt az elkészülte után az állam üzemeltesse. Radics Bálint és Dénes Sándor is úgy érvelt, az ÉVE fordítva gondolkodik, hiszen, ha már előre kijelenti a városvezetés, hogy biztosan nem tesz semmit a fenntartásért, akkor az állam is mondhatja azt, hogy nem alakítja ki a létesítményt. Ez a projekt egyébként a 2015-ben beígért nagyberuházások egyike.

Végül az SZMSZ módosítása hozott még némi csörtét, hiszen az ÉVE-frakció javaslata alapján a tanácsnokok a polgármestert és a bizottságokat tájékoztatják munkájukról, ezentúl nem a közgyűlésen hangzik el az értékelőjük. Szabó Szilárd és Bizzer András is úgy replikázott erre, hogy ezek szerint a magas fizetésért már beszámolót sem akarnak készíteni az érintettek. Fodor Csaba megjegyezte: egyetlen egy beszámolót készített Bizzer András, azért a „mocskos sok pénzért”, amit alpolgármesterként keres.  

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu