+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Pert nyert az önkormányzat a KonTuRplusz Egyesülettel szemben
2022. november 23. szerda 15:32
Pert nyert az önkormányzat a KonTuRplusz Egyesülettel szemben
Ahogy arról korábban beszámoltunk, még a 2020. évi Város Napja kapcsán kapott mintegy 5 millió forint előleget a csoport.
Nagykanizsa

Pert nyert az önkormányzat a KonTuRplusz Egyesülettel szemben. Ahogy arról korábban beszámoltunk, még a 2020. évi Város Napja kapcsán kapott mintegy 5 millió forint előleget a csoport. A rendezvényt a pandémia miatt nem tartották meg, később a közgyűlés arról döntött, hogy a város kérje vissza a pénzét. A forrás azonban nem tért vissza, így került jogi útra az ügy. Az első fokú, még nem jogerős ítélet ellen fellebbezett a KonTuRplusz.

Ahogy az az egyesület a Facebook-oldalán is olvasható egy áprilisi bejegyzésben – idézem –: „2016-2017-2018-2019-es évek sikeres és népszerű rendezvénye után készen áll a következő esemény megszervezésére is, ahogy azt 2020-ban fel is ajánlotta az önkormányzatnak. Sajnáljuk, hogy idén sem lehet a szokásos idejében, közösségi élményként méltóképpen megünnepelni Nagykanizsa Város Napját.” Végül 2022-ben a Kanizsai Kulturális Központ és a Kanizsa Turizmusáért Egyesület közösen szervezte meg a fesztivált.

A 2020. augusztus 27-ei közgyűlésen került előtérbe a pénz visszakérése a KonTuRplusztól. Akkor Bizzer András kifejtette: a KonTuRplusz Egyesület számlákkal tudja igazolni, hogy már elköltötték az előleget, és egy rendkívül korrekt ajánlat volt az, hogy felajánlották, ők megrendezik 2021-ben a Város Napját. Schauta Marcell erre akkor úgy reagált: Bizzer András más emberek veséjébe lát, hiszen már előre tudja, hogy az egyesület nem fogja tudni visszafizetni az előleget.  

Úgy tűnik, sejtett valamit az alpolgármester, hiszen 27 hónap telt el azóta, és a mintegy 5 millió forint mégsem került vissza a város számlájára. Az ügyben Bodó László, önkormányzati képviselő többször is interpellált.  – A bíróság első fokon az önkormányzatnak adott igazat, helyt. Kötelezte a KonTuRplusz Egyesületet, hogy a 4 millió 830 ezer, tehát majd 5 millió forintot, s annak kamatait, perköltségét, térítse meg. A 15 napos fellebbezési határidő lejárta előtt a KonTuRplusz Egyesület nevében eljáró ügyvéd fellebbezett – mondta el Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Az ÉVE-frakció álláspontja az, hogy szimplán időt húz az egyesület a fellebbezéssel. – Ez – úgy tűnik – csak jogi csűrés-csavarás. Félő és a személyes, valamint a frakció véleménye is az, hogy ez csak időhúzásra megy. S a legnagyobb probléma az, hogy az egyesület nem rendelkezik szerintünk anyagi forrással. S az időhúzást pedig annyit jelent, hogy ha másodfokon is megnyerjük a pert, egyszerűen nem tudjuk majd az egyesületen behajtani az adósságot –tette hozzá Bodó László. Kerestük a KonTuRplusz Egyesület vezetőjét, Horváth Istvánt, aki telefonon csak annyit mondott, nem követi már ezt az ügyet. Interjú reményében e-mailben is írtunk a csoport hivatalos címére, amennyiben érkezik válasz, arról is beszámolunk. 

Galéria
további friss hírek
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
06
dec.
08:01
1
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu