+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Csőtörés
2022. november 23. szerda 15:24
Csőtörés
30 éve nem volt ekkora csőtörés Nagykanizsán.
Nagykanizsa

30 éve nem volt ekkora csőtörés Nagykanizsán, mint kedd délután. Az azbesztcement ivóvíz-fővezeték törött el a Hevesi Sándor úton, 13 órakor. A hibaelhárítást azonnal megkezdték a Vízmű munkatársai. A Hevesi, a Bartók, a Liszt, a Kodály, a Munkás, a Rózsa, a Csokonai utcákban, valamint a Platán soron élőket érintette az eset miatti vízhiány. A karbantartási és helyreállítási munkálatokat ma reggel 7 órakor fejezték be a cég munkatársai. Az ügy közben politikai színtérre is került, hiszen Balogh László – az általa hibásnak vélt kommunikáció miatt – felszólította Cziráki László vezérigazgatót, hogy felelősen gondolkodó vezetőként járjon el ilyen esetekben. 

Stábunk azonnal a helyszínre érkezett, telefonon Cziráki László vezérigazgató informálta szerkesztőségünk munkatársait a fennálló hibáról. A Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. írásos közleményben, a közösségi oldalán, kedd 21 óra 29 perckor tájékoztatta a nagykanizsai lakosságot a meghibásodásról. A sérült vezetéket ki kellett cserélni az érintett szakaszon. A térség ivóvízellátását biztosító víztározók a hibaelhárítás alatt leürültek, az érintett zónákban nyomásesés, illetve a vízellátás szünetelése volt tapasztalható. A Vízmű kollégái az éjszaka folyamán, kedvezőtlen időjárási viszonyok mellett dolgoztak, a csővezeték kiváltását elvégezték és folyamatosan kapcsolják vissza a szolgáltatást. A felhasználók a víz elszíneződését tapasztalhatják.

Balogh László polgármester közösségi oldalán a következőképp reagált a tegnapi eseményre: „Jelentős késéssel, csupán ma reggel 7 óra 7 perckor tájékoztatott Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója a Keleti-városrész jelentős részét érintő, tegnap délután óta tartó, óriási problémát okozó vízszolgáltatási hiányról. A problémán felül sajnálattal tapasztaltam, hogy a lakosság kellő tájékoztatása is elmaradt a Vízmű részéről.”

Cziráki László a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója nem kívánt reflektálni Balogh László posztjára, szerinte az érdemi tájékoztatás időben és az összes kommunikációs csatornán megtörtént a társaság részéről. A polgármesteri bejegyzés nagy kommentháborút váltott ki, a legtöbben a Vízmű dolgozói felé elmaradó köszönetet hiányolták, a politikai bejegyzés helyett. Két órával később ezt megtette Balogh László, de ismét megjegyezte, csupa nagy betűvel: „A TÁJÉKOZTATÁS HIÁNYOSSÁGAI MIATT VANNAK TANULSÁGOK!”

Galéria
további friss hírek
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
06
dec.
08:01
1
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu