+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Foglalkoztatási paktum
2022. november 22. kedd 15:41
Foglalkoztatási paktum
A foglalkoztatás jelenlegi helyzetéről, a felnőttképzés fontosságáról és a képzési lehetőségekről esett szó.
Nagykanizsa

A foglalkoztatás jelenlegi helyzetéről, a felnőttképzés fontosságáról és a képzési lehetőségekről esett szó hétfőn az ANOSZTRU Országos Egyesület  rendezvényén. A Honvéd Kaszinóban tartott foglalkoztatási paktumeseményen – amelyen  lehetőség volt a tájékozódásra, és kérdések feltevésére is – minden érintett részt vett.

A foglalkoztatás jelenlegi helyzetével kapcsolatban Teleki László, az ANOSZTRU Országos Egyesület elnöke azt mondta: nem csupán Nagykanizsán és a térségben, de országosan is jelentős a feketemunka aránya. Véleménye szerint ezt meg kell szüntetni, ki kell „fehéríteni” ezt a helyzetet, ennek egyik lehetősége az amiben segítséget kíván nyújtani az egyesület. A rendezvényen szóba került az, hogyan lehet valakiből vállalkozó – ehhez elengedhetetlen a szakképesítés megszerzése. - Felvilágosítást adunk arról, hogy hogyan lehet bekerülni a munka világába, főleg az elsődleges munkaerő piacra. Van már tapasztalatunk, elég sokan el tudtak helyezkedni, de még mindig kevés. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy folyamatosan, ahogy lehetőségeink engedik, mindig legyenek olyan programok, workshopok, ahol bemutatjuk, miért is érdemes eljutni egy szakmunkásképzőbe, miért is fontos elvégezni egy szakmát – mondta el Teleki László, az ANOSZTRU Országos Egyesület elnöke.

A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat tavasszal hirdette meg a felnőttek számára azt a programot, amely egyrészt szakképesítést nyújt, másrészt lehetőséget ad az érettségi megszerzésére is. A képzési partner a Nagykanizsai Szakképzési Centrum. A Zsigmondy Vilmos Technikum igazgatója elmondta: mindkét kurzus egy alap kompetencia képzéssel indul. -Az nem tantárgyakat jelent, hanem anyanyelvi kompetenciát, matematikait, digitálisat és idegennyelvi kompetenciákat. ezekből fognak január végéig vizsgát tenni, és a szakképzés részében, a szakmai oktatás részében innentől jogosan, teljes mellszélességgel be tudnak kapcsolódni, és szakmát tudnak fogni szerezni – fogalmazott Laukó Emőke, a Zsigmondy Vilmos Technikum igazgatója. Fontos tudnivaló, hogy a felnőttek számára meghirdetett érettségi képzés azok számára érhető el, akik már rendelkeznek iskolarendszerben szerzett szakképesítéssel.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
06
dec.
08:01
1
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu