+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Sikeres összefogás az adventi forgatagért
2022. november 18. péntek 17:16
Sikeres összefogás az adventi forgatagért
A civil kezdeményezés szervezési folyamata az utolsó fázisban tart, részletes tájékoztatót jövő hétre ígértek a rendezők.
Nagykanizsa

Sikeres volt az összefogás, így jövő pénteken elindul a nagykanizsai adventi forgatag. A civil kezdeményezés szervezési folyamata az utolsó fázisban tart, részletes tájékoztatót jövő hétre ígértek a rendezők. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a megnövekedett rezsiköltségek végett az önkormányzat idén nem finanszírozza a rendezvényt.  

A vállalkozók csütörtökön tartottak megbeszélést és az biztos, hogy november 27-én, advent első vasárnapján, meggyújtják az első gyertyát az Erzsébet téren. Az árusok és a vendéglátósok szolgáltatásaikkal már 25-én kitelepülnek a faházakba, szombattól pedig szórakoztató műsor is várja az érdeklődőket. Az egy hónapos időszak alatt gyerekműsor, táncfellépések és zenekari koncertek is szerepelnek a programkínálatban.

– Végre ugye beértünk a finisbe, jövő hét hétfőtől már a faházakat állítjuk, hét közepén költözik ki mindenki a térre, 25-én a vendéglátósok és vásárok ki fognak nyitni, 26-án pedig egy kétszereplős programmal kezdjük ezt az adventi forgatagot, ami december végéig fog tartani – hangsúlyozta Németh Tünde, vállalkozó.

 Az önkormányzat, a Via Kanizsa Kft. és a Netta Pannonia is az ügy mellé állt. Cégek és magánszemélyek anyagilag és munkájukkal egyaránt segítették a rendezvényt. A támogatók listáját a későbbiekben nyilvánossá teszi a szervezőcsapat. A rendezők továbbra is várnak felajánlásokat.  

– Természetesen a városi cégeket kerestük meg először, ők maximálisan, amiben tudtak segítettek, mellette a programok szervezésében olyan előadókat kerestünk Kanizsáról, akik felajánlásként fognak eljönni, péntek, szombati napon vagy akár csütörtöki napon a városnak a lakóit fogják szórakoztatni. Igazából, aki ebben részt vesz mindenki felajánlotta azt a munkát vagy műsorát, amivel el fog tudni jönni hozzánk és szebbé és jobbá teszi ezt az egy hónapot, ami vár ránk – tette hozzá Németh Tünde.

A kanizsai eset nem egyedi, idén ugyanis Szombathelyen és Zalaegerszegen is civil összefogással jön létre az adventi eseménysorozat. A szervezők jövő hétre ígérik a részletes kulturális program- és szolgáltatói tájékoztatót. További részleteket az adventi forgatag szervezéséről Napi Kanizsa című műsorunkban láthatnak.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu