+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Országos Eraklinos siker
2022. november 18. péntek 17:09
Országos Eraklinos siker
A fiatalok rövid ideje alkotnak egy párt a parketten, mégis ez már a második versenyük volt, amiről aranyéremmel tértek haza.
Szolnok

Országos bajnok lett az Eraklin Táncklub párosa, Eni Kočet  és Horváth Gergő. A formáció a szolnoki ifjúsági versenyen 28 párból bizonyult a legjobbnak. A fiatalok rövid ideje alkotnak egy párt a parketten, mégis ez már a második versenyük volt, amiről aranyéremmel tértek haza.  

Aki megnyer egy országos bajnokságot, automatikusan egy kategóriát feljebb ugrik, így a Kočet-Horváth duó a B osztályba táncolta magát ­ árulta el edzőjük, Lekszikov Csaba. Vannak olyan versenyzők, akik éveket töltenek el egy kategóriában, a fiatal párosnak kevesebb mint két hónap elég volt a sikerhez.

– Igazából, ami érdekessége a dolognak, hogy egy országos bajnoki címet a mi műfajunkban elérni az egy nagyon nagy szó, hiszen ez nagyon sok évi munkát követel. Főleg a C osztályban, hiszen, ha E osztályban kezdik a versenyzést a táncosok és innentől kezdve már úgymond ők átlépnek egy olyan kategóriába, amit mi úgy hívunk, hogy free osztály, tehát szabad osztály, ahol már nincsenek megkötések, bármit táncolhatnak, nyilván, amit az adott tánc megkövetel – nyilatkozta Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

Gergőnek ez már a harmadik országos bajnoki címe E, D és most már C kategóriában. Enivel az elején kis nehézséget okozott – a nyelvi problémákon túl – a stílusbeli különbségek összecsiszolása. Kevés ideje volt a fiataloknak a felkészülésre, ennek ellenére sikerült a dobogó legmagasabb fokára állni.

–Először is Eni Horvátországból származik, ami azt jelenti, hogy Varasdon lakik, és Csaba által sikerült őt megtalálnunk. Kimentünk Horvátországba egy próbatáncra és igazából minden jól sikerült, ezáltal kerültünk össze, és azóta megy a munka – mondta el Horváth Gergő, az egyesület táncosa. 

A hétvégén Zágrábba utazik a páros, ahol hivatalosan is megkezdik a B osztályban való szereplést.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
06
dec.
08:01
1
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu