+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / KBK: Érmek és egy "majdnem" VB- utazó
2022. november 17. csütörtök 15:08
KBK: Érmek és egy "majdnem" VB- utazó
8 érmet szerzett a korosztályos országos bajnokságokon a Kanizsa Boksz Klub.
Nagykanizsa

8 érmet szerzett a korosztályos országos bajnokságokon a Kanizsa Boksz Klub. Az ifiknél Szira Zsófia magyar bajnok lett, míg Kovács Petra és Kovács Bence is második helyen zárt, de még két bronzot is begyűjtöttek a dél-zalai ökölvívók. A serdülőknél és a junioroknál Horváth Mirabella szerepelt a legjobban, ő második lett. Szira Zsófia benne volt a magyar válogatott utazó keretében a korosztályos világbajnokságra, de Tóth László tanítványa az utolsó pillanatban megsérült. 

Ketten is maródiak a KBK országos bajnokságon is bizonyított igazoltjai közül. Szira Zsófia esete a pechesebb, hiszen ő a magyar bajnoki címével kiérdemelte a világbajnoki részvételt, aztán azonban jött egy rosszul végződő motorozás.

– Az idei évben több nemzetközi versenyen is szerepelt, ahol nagyon jó eredményeket ért el. Így benne volt a világbajnokságra utazó keretben, ez éppen most zajlik Spanyolországban. Voltunk is a válogatott edzőtáborában, hazajöttünk, majd kihirdették a csapatot, mindenki örült. S Zsófi elment motorozni, ami balul sült el, mert kisebb balesetet szenvedett. A rosszban most az a jó, hogy komolyabb probléma nincs – mondta el Tóth László a Kanizsa Boksz Klub vezetőedzője.

Zsófinak azért különösen fájó ez a sérülés, hiszen a világbajnokságon szereplő sportolók közül többet korábban le tudott már győzni, így éremesélyesként utazott volna Spanyolországba.  

– Azokat viszik, akik éremesélyesek. S úgy gondolom, én is simán esélyes lettem volna rá. Hiszen több olyan ellenfél van, aki ott van most, és én már bokszoltam velük. Tudtam, hogy mit kellett volna csinálni. Ez van, majd legközelebb –

 Élete első versenye volt a serdülő Ob Szentes Jácintnak, aki alaposan bekezdett, hiszen bronzéremmel tért haza. Az érem még fényesebb is lehetett volna, de a harmadik meccsén kézsérülést szenvedett a fiatal tehetség. árulta el Szira Zsófia a Kanizsa Boksz Klub versenyzője.

– Egy olyan gyereket kaptam ki, csak jött előre, s folyamatosan ütött. De rátaláltam egy olyan technikára, hogy ha megállok előtte, akkor ő nem tud mit kezdeni ezzel. A második menetben – miután visszanéztem a meccsemet – láttam egy olyan ütést, amikor egy felütést ment a könyökére, s valószínű, hogy ebben törtem el a kezemet. De közben nem éreztem semmit, valószínűleg az adrenalin miatt. Miután lejöttem, és elmentem a bemelegítőhöz levezetni, akkor éreztem, hogy eléggé fáj – vélekedett Szentes Jácint a Kanizsa Boksz Klub versenyzője.

Legközelebb az Énekes István Emlékversenyen bizonyíthatnak a kanizsai bokszolók. A klubnál az is tervben van, hogy jövőre Kovács Petra a felnőtt mezőnyben is megkezdi szereplését.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
06
dec.
08:01
1
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu