+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Fókuszban a kanizsai alkotók
2022. november 11. péntek 16:26
Fókuszban a kanizsai alkotók
Bemutatták a Pannon Tükör című irodalmi folyóirat idei ötödik lapszámát csütörtök este a Halis István Városi Könyvtárban.
Nagykanizsa

Bemutatták a Pannon Tükör című irodalmi folyóirat idei ötödik lapszámát csütörtök este a Halis István Városi Könyvtárban. A kiadvány érdekessége, hogy a nagykanizsai írók, költők és képzőművészek munkái adják az aktuális gyűjtemény gerincét.

Évente hat lapszám jelenik meg a Pannon Tükörből, mindegyik egy-egy régió irodalmára és kulturális életére fókuszál. Arról, hogy mely kanizsai írók és költők kaptak helyet a kiadványban Kardos Ferenc döntött. A helyi bibliotéka igazgatóhelyettese szerint a dél-zalai poétáknak, alkotóknak egy kiugrási lehetőség, ha műveik bekerülnek egy ilyen folyóiratba.  

- Van Kanizsa Antológiánk és Takács László Irodalmi Körünk, ez az első fok, amikor mindenki próbálkozhat. Amikor már gyakorlottabb, elér egy színvonalat, akkor érhet el erre a fokra, hiszen a Pannon Tükör országos terjesztése is belép a magyar irodalmi életbe ilyen szempontból. Mások is olvassák, Szegeden, Debrecenben, akárhol, tehát ez egy másfajta megjelenési szint. Nyilván szeretnénk, hogy minél többen meg tudjanak jelenni - fogalmazott Kardos Ferenc, a Halis István Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

A gyűjteményben olyan kanizsai alkotók munkái szerepelnek, mint Varga Zoltán, Fa Ede vagy Pelesz Alexandra. Gyimesi Endre, a Pannon Írók Társaságának elnöke szerint városunk jelenlegi kulturális élete méltó a korábbi évtizedek tradícióihoz.

- A megye történetében mindig is élen jártak a kulturális élet területén a nagykanizsai szerzők. Fa Ede munkáját tudom kiemelni, a legidősebb korosztályból, de nyugodtan mondhatom, hogy a többiek is olyan színvonalat képviselnek, amely bármelyik másik országos lapban is megjelenhetne - vélekedett Gyimesi Endre, a Pannon Írók Társaságának elnöke.

Az irodalom mellett a képzőművészet is jelentős szerepet kapott a mostani kiadásban, az olvasók többek között Kotnyek István decemberig megtekinthető plakátházas kiállításáról is tájékozódhatnak.

 

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu