+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Már érzik a válság hatásait
2022. november 11. péntek 16:19
Már érzik a válság hatásait
Drasztikus inflációt tapasztalnak a faipari alapanyagokkal kereskedő vállalkozók.
Nagykanizsa

Drasztikus inflációt tapasztalnak a faipari alapanyagokkal kereskedő vállalkozók. A fenyő fűrészáruk, a rétegelt lemezek és a forgácslapok ára a duplájára növekedett az elmúlt pár hónapban. A Fa-Feri Kft. ügyvezetőjétől, Horváth Ferenctől megtudtuk, hogy cégük az energia- és az alapanyagárak jelentős növekedése végett emelt az árain.

Az 1996 óta működő cég fő profilja a kárpitos bútorvázak gyártása, a jelenleg is futó projektek részeként kórházak, irodaházak és intézmények berendezését készítik. A nagykanizsai és ceglédi telephelyen található üzletekben nagykereskedelmi tevékenységként faipari alapanyagokkal szolgálják ki a lakosságot és a vállalkozásokat. A társaság 120 főt foglalkoztat. A jelenlegi válsághelyzet a céget is elérte, a költségcsökkentés akár létszámleépítést is eredményezhet a következő időszakban.

- Én úgy érzem, hogy az ország előtt komoly válsághelyzet van, mert láthatóan csökken a megrendelés nálunk is, vélhetően mivel az állami, kormányzati megrendelések csökkenek a vállalkozások felé, viszonylag rövid időn belül ezek a családtámogatási rendszerek kifutnak, illetve mindenféle más alapanyagok, élelmiszerek áremelkedése kevesebb pénzt hagy az embereknél, ennek megfelelően nagy valószínűséggel bútorra is kevesebb pénzük lesz, én úgy gondolom, hogy nálunk is egy valamilyen szintű leépítést kell majd, hogy végbe vigyünk - fogalmazott Horváth Ferenc, a Fa-Feri Kft. ügyvezetője.

Horváth Ferenc Híradónknak elmondta, nemrégiben építették ki a napelemes rendszert, ami ugyan mérsékelte a kiadásukat, de így is az eddigi másfél millió forint helyett négy és fél millió forintos villanyszámlát kaptak a hónapban.

- Ez az energiakérdés minket hála Istennek per pillanat kevésbé érint, mint másokat, mert itt a telephelyen gyakorlatilag saját tűzifával tüzelünk, tehát a gáz minimális használatban van, két öltözőt fűtünk gázzal, tehát a cég méretéhez viszonyítva ez kevés. A villamos energia jobban érint bennünket, viszont olyan szerencsék van, hogy most az ősszel sikerült átadnunk egy 200 kW-os naperőművet, ami egy kicsit mérsékel ezeken a gondjainkon - tette hozzá Horváth Ferenc.

A Gazdasági Versenyhivatal a fa- és építőipari ágazat magyar piaci helyzetéről októberben gyorsított jelentést készített, amelyről az interneten lehet tájékozódni. További részleteket a Fa-Feri Kft. helyzetéről későbbi Napi Kanizsa című műsorunkban láthatnak.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu