+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kenyérárak alakulása
2022. november 11. péntek 13:51
Kenyérárak alakulása
Rengeteg pékség fog bezárni a következő hónapokban az energia- és az alapanyagárak drasztikus emelkedése miatt – vallják a szakemberek.
Nagykanizsa

Rengeteg pékség fog bezárni a következő hónapokban az energia- és az alapanyagárak drasztikus emelkedése miatt – vallják a szakemberek. 40 százalék feletti inflációnál jár a tojás és a liszt is, ráadásul erre még rájön a rezsi drasztikus emelkedése, így bizonyos kenyereknél a 80 százalékos drágulás is reális.

A gabonaválsággal indultak a pékségek nehézségei, amit tovább súlyosbított az infláció. Nemcsak a kenyérért, a kifliért, a zsemléért, hanem az összes péksüteményért egyre többet kell fizetni. Domborai Anett szerint a mostani helyzet azoknak a kisvállalkozásoknak a legnehezebb, akik minőséget szeretnének adni a vásárlói körüknek.

– Egy elképesztően nehéz időszakot élünk meg. Ugye az általános infláció mértéke is most már meghaladta a 20 százalékot, ez az élelmiszerek estében 40 százalék fölötti, és minden alapanyag, ami minket érint, még jóval e fölött van, tehát a drágulás leginkább a tejtermékeket, a tojást, illetve a lisztet érinti. Tehát ténylegesen azokat az alapanyagokat, amiket mi itt használunk a gyártás során – fogalmazott Domborai Anett, a Pékkuckó tulajdonosa.

Így a kenyérnél már a 80 százalékos inflációs értékkel lehet számolni, amihez még hozzá tartozik az energiaárak növekedése. Utóbbi kiadást szintén be kellene építeni a vállalkozóknak, viszont a kereslet már így is stagnál vagy csökken.

– Igazából kenyér az lesz Magyarországon, most épült egy óriási gyár Hatvanban, ami ellátja, az ország 10 százalékát. Lesz kenyér csak a kérdés az, hogy milyen minőségű kenyér lesz, illetve mennyiért. Viszont a kisvállalkozók, akik tényleg szeretnének egy jobb minőséget adni, ők már nem tudják az árakban érvényesíteni azt a fajta többletet, amit kellene és eddig tudtunk igazából. Ez itt estünkben a legnagyobb probléma most – tette hozzá Domborai Anett.

Domborai Anett is átcsoportosításokkal és átszervezésekkel készül, nagyobb hangsúlyt fektet olyan termékkörökre, amik kevésbé alapanyagigényesek. Úgy látja, egyre többen készítenek otthon kenyeret, így ebben is segítséget nyújtana különböző kenyérsütő tanfolyamok indításával.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu