+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Az éjféli nap világa
2022. november 10. csütörtök 15:45
Az éjféli nap világa
Képes úti beszámolót tartott Böröcz Zsolt szerda este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Nagykanizsa

Képes úti beszámolót tartott Böröcz Zsolt szerda este a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A nagykanizsai pedagógus a Norvégiában található különleges tájegységről, a Lofoten-szigetekről beszélt az érdeklődőknek.

A szenvedélyes utazónak számító tanár huszonkét évvel ezelőtt már járt Norvégiában, most azonban akkori útját másik irányból teljesítette. A túrája során érintette Svédországot, Finnországot és a Balti államokat is, a lefőbb célja azonban a Lofoten-szigetekre való eljutás volt. Az itt tapasztaltakat életre szóló élményként írta le.

- A Lofoten-szigetek az maga egy csoda. Tulajdonképpen a jégkorszak után a gleccserek visszahúzódása alakította ki, ezt a páratlanul tagolt, öblökkel, hegyekkel, hegyes sziklagerincekkel és csúcsokkal tarkított tájat. Úgy is hívják, hogy lofoteni fal, távolról úgy is néz ki, de ha az ember közelebb megy, akkor látja, hogy sok apró sziget van. A nagyobb szigetekből nézve, mintha egy óriás az öklével kiütötte volna, úgy láthatóak ezek a hegyek –  hangsúlyozta Böröcz Zsolt tanár.

A táj mellett a szigetcsoport és a régió különlegessége, hogy egyszer az évben, 24 órán keresztül a Nap mindig a horizonton marad. Böröcz Zsolt szerencsésnek érzi magát, hogy ezt a jelenséget személyesen is tanulmányozta.

- Hála a jó Istennek nagyon-nagy szerencsén volt, mert igaz, hogy az első este még elég nagy felhőfedettség volt és nem láttuk az éjféli napot. Másnapra kiderült az ég, gyönyörű kék ég volt mindenhol és olyan látványban volt részem, ami soha életemben még nem volt. Jött a nap, éjfélkor, megállt a horizonton, elindult vissza fölfelé az útján, tehát nem ment le a nap. Ebből a szempontból nagyon izgalmas és szép volt a dolog -  tette hozzá Böröcz Zsolt.

Böröcz Zsolt stábunknak elárulta, hogy a jövőben ismét Skandinávia valamelyik országába szeretne elutazni, ezúttal azonban a nyári időszak helyett télen tenné meg az utat.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu