+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Legendás tanítóink
2022. november 4. péntek 14:52
Legendás tanítóink
Sóstainé Márfi Ibolya, nyugalmazott népművelő-könyvtáros, helytörténész előadásával folytatódott a Legendás Tanítóink programsorozat a Thúry Vitézlő Oskolában.
Nagykanizsa

Sóstainé Márfi Ibolya, nyugalmazott népművelő-könyvtáros, helytörténész előadásával folytatódott a Legendás Tanítóink programsorozat a Thúry Vitézlő Oskolában. A kezdeményezés célja, hogy bizonyítsák, az érdeklődők még mindig készek tanulni azoktól a pedagógusoktól, akik az elmúlt évtizedekben nagy hatást gyakoroltak a kanizsai és környékbeli diákságra.    

Második alkalommal rendezték meg az eseményt. A Thúry Vitézlő Oskola vezetője, Vörös András szerint nagy jelentősége van egy diák életére, hogy milyen mintákat kap a pedagógusoktól.

– Mi gondolhatjuk azt, hogy rendes, jó emberek vagyunk, mert jellemzően ezt gondoljuk magunkról oly sokan. Hogyha ez igaz és mi ezt tényleg gondolhatjuk, akkor ez bizonyára azért van, mert a tanítóinkkal töltött rengeteg idő formált minket. Ezért őket megismerni lenne jó még jobban, meg kellene tőlük tanulni, hogy mitől volt az a jellemformáló erő bennük, ami ránk jó hatással volt és ilyen értelemben hálásnak is lenni nekik. Nem csak még mindig tanulni tőlük, hanem egyszerűen csak megkérdezni, hogy ,,Hogy tetszik lenni, tanárnő?” –  hangsúlyozta Vörös András a Thúry Vitézlő Oskola vezetője.

A programon Sóstainé Márfi Ibolya egykori diákjai közül is többen jelen voltak. A pedagógus szerint a ,,titok” az emberséges nevelésben, oktatásban rejlik.

– Az ember, akiket tanít, azok a fontosak. Tehát kell tudni és nagyon jól kell ismerni, a tantárgyat is, de csak ismereteket közvetíteni az kevés. Itt emberpalántákat nevelünk, hiszen én kipróbáltam tulajdonképpen az általános iskolától a középiskolán keresztül és még nem is beszéltem róla, hogy felnőttoktatásban is aktívan tevékenykedtem – fogalamzott Sóstainé Márfi Ibolya nyugalmazott pedagógus.

Sóstainé Márfi Ibolya szép emlékeket őriz aktív iskolai éveiről. Mint mondta, büszkeséggel töltik el azok a tanulmányi versenyek is, amelyeken tanítványai jeleskedtek.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu