+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kupakgyűjtés
2022. november 3. csütörtök 17:28
Kupakgyűjtés
Kupakgyűjtő szívet helyezett el a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány a Halis István Városi Könyvtárban, valamint az egyik belvárosi cukrászdában.
Nagykanizsa

Kupakgyűjtő szívet helyezett el a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány a Halis István Városi Könyvtárban, valamint az egyik belvárosi cukrászdában. A kupakokból befolyt összeget egy városi rendezvény támogatására használják fel a kuratóriumi tagok.

A kupakszíveket egy nagykanizsai fémipari vállalkozó ajánlotta fel a közösségi alapítványnak, amelynek tagjai remélik, hogy a gyűjtő hosszú éveken át kaphat helyet a könyvtár földszintjén. Czupi Gyula, a városi bibliotéka igazgatója stábunknak elárulta, hogy kupakgyűjtésre korábban is volt lehetőség az intézményben.

-Hagyománya van, én meg nem mondom, de öt évnél biztosan hosszabb. Tulajdonképpen ez a gyűjtés akkor kezdődött, amikor a kétforintosokat gyűjtöttük és nagy mennyiség gyűlt össze azokból. Ez a siker nyilván másokat is megihletett és kérték, hogy gyűjtsünk itt. Az olvasóink egyszerre hozzák a könyveket és a szatyrokban a kupakokat és lerakják a kupakokat- fogalmazott Czupi Gyula.

A bedobott kupakokból befolyt összeggel a Loco-Motiv három pályázatát is lehet támogatni. Ezek céljai a rászorulók segítése, a társadalmi felelősségvállalásra való ösztönzés, valamint a helyi rendezvények segítése.

-A célokat nem saját magunk, ez a nyolc ember szeretné megvalósítani, aki az alapítványnak a kuratóriumi tagságában benne van. A hozzánk beérkező forrásokra pályázati felhívásokat írunk ki, amire pályázhatnak magánszemélyek, közösségek, akár jogilag nem formalizált szervezetek is. De természetesen a helyi civil szervezeteknek az aktív tevékenységére is számítunk és tulajdonképpen rajtuk keresztül szeretnénk ezeket a célokat megvalósítani- jegyezte meg Cserti Csilla, a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány kuratóriumi tagja.

A könyvtár vezetése és a Loco-Motiv tagjai bíznak abban, hogy az együttműködés hosszú életű lesz, annál is inkább, mert az alapítványnak van olyan kuratóriumi tagja, aki könyvtárosként dolgozik.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu