+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Demonstráció - összefogva
2022. október 27. csütörtök 12:10
Demonstráció - összefogva
A ma reggeli akciót, Daloljunk az iskolánkért! címmel hirdették meg, a felhíváshoz 9 intézmény tanári kara csatlakozott.
Nagykanizsa

Folytatták a demonstrációt a kanizsai és környékbeli pedagógusok akik ezúttal már összefogva tiltakoztak. A ma reggeli akciót, Daloljunk az iskolánkért! címmel hirdették meg, a felhíváshoz 9 intézmény tanári kara csatlakozott. A résztvevők az iskolák előtt énekelték el a Pál utcai fiúk musicalből a Mi vagyunk a Grund című dalt. A diákokkal és a szülőkkel együtt mintegy félezren támogatták a tüntetés céljait.

A legtöbben, mintegy 150-en, a BLG előtt voltak a demonstrálók. Itt vett részt a legtöbb szülő és diák az akciósorozat helyszínei közül, valamint a Zsigmondy-iskolából is érkezett 20 pedagógus. Szerettünk volna interjúkat is készíteni, de a többség annyit válaszolt: „a mi interjúnk az, hogy kiálltunk”, de olyan résztvevőt is kérdeztünk, aki elmondta, lenne mit mesélnie, de már így is két fegyelmije van.

A Péterfy előtt kb. 50-en gyűltek össze, köztük nyugdíjas pedagógusok, szülők és nagyszülők. Az éneklés előtt a közös akció egyik szervezője, Jakab Andrea mondott rövid beszédet. Ebben kiemelte: nagy a baj, túl vannak terhelve a diákok és a pedagógusok, a tanagyag és az eszközeik többsége nem korszerű. Szóltak már az utánpótlás teljes hiányáról is, de változás nem történt.

Az oktatás nemzeti ügy – ezt a Zrínyi-iskola demonstrálói fogalmazták meg táblájukon. Az itteni tüntetést is jó pár szülő támogatta. Az intézményben már az október 14-i akció során is volt olyan osztály, amelyben – szolidaritásból – minden diák otthon maradt.

A legkorábbi időpontban a Cserháti-iskola tanárai demonstráltak. A közös akcióhoz itt 18 pedagógus csatlakozott.

A városkörnyéki iskolák közül a miklósfai és a palini nem, a kiskanizsai viszont csatlakozott a Daloljunk az iskolánkért! felhíváshoz. A kezdeményezéshez itt több mint 20 pedagógus csatlakozott. Összesen 9 iskolánál énekeltek, a felsoroltak mellett még a Mezőnél, a Kőrösinél és a Bolyainál.

A szervezőktől azt a hírt kaptuk, a Hevesi-iskola nem lesz a csatlakozók között. Azonban a tanári demonstráció jelképévé váló felkiáltójellel ott is kiállt egy közös fotóra több mint 30 pedagógus. A közös kanizsai fellépés első folytatása már meg is történt, hiszen elkészült a demonstráció online petíciója. A PDSZ ma azt jelentette be, hogy november 7-én egyeztetnek a minisztériummal, a következő országos sztrájkot pedig november 18-ra hirdetik meg.

 

Galéria
további friss hírek
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
06
dec.
08:01
1
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu