+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Pályaválasztási szakmai nap
2022. október 21. péntek 16:18
Pályaválasztási szakmai nap
A keddi programon az intézmény képzéseivel ismerkedhetnek meg a nyolcadikos diákok, az osztályfőnökeik, valamint a szüleik.
Nagykanizsa

Pályaválasztási szakmai napot rendez a Nagykanizsai Szakképzési Centrum a Kanizsa Arénában. A keddi programon az intézmény képzéseivel ismerkedhetnek meg a nyolcadikos diákok, az osztályfőnökeik, valamint a szüleik.

A rendezvényen minden olyan szakmát bemutatnak, amit a fiatalok elsajátíthatnak a szakképzési centrumban. A szakmák éjszakája programtól eltérően ezúttal nem országos kezdeményezésről van szó, hanem az intézmény maga szervezi az eseményt. Az ötletgazdák a diákokat a világhálón keresztül is igyekeznek megszólítani, hiszen számos videót töltöttek fel a helyi továbbtanulási lehetőségekkel kapcsolatban.

– A tanulók két csoportban fognak érkezni, csak a nyolcadikasok és jönnek velük a hetedik-nyolcadikas osztályfőnökök is. Itt standokon az iskolák bemutatják ágazatonként a képzéseiket, ahol érdeklődni lehet. Előadások lesznek osztályfőnököknek a képzések szerkezetéről, a beiskolázásról – tudtuk meg Anda Zoltántól, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatójától.

A szervezők igyekeztek minden szereplőt bevonni, a szülőknek 17 órától tartanak értekezletet a gyerekek előtt kínálkozó lehetőségekről. A szakmai tanácsadáson résztvevő iskolások különböző képzések közül választhatnak, ha úgy döntenek, hogy szakmát akarnak szerezni. A középiskolába kerülők egy évig ágazati ismereteket tanulnak. Akik technikumra jelentkeztek, két év után dönthetik el, hogy pontosan milyen szakmát szeretnének elsajátítani. Anda Zoltántól megtudtuk, hogy vannak olyan képzések, amelyekkel kapcsolatban már most biztos, hogy elindulnak.

– Amire azt mondanám, hogy elég biztos a beiskolázásunk, az az informatika, a rendészet és ez után vannak olyan területek, ahol megint elég szép létszámmal jelentkeznek tanulók. Az utóbbi időben ilyen az elektronika, a vendéglátás és a turizmus, az mindig népszerű volt és a jövőben is az lesz –  árulta el Anda Zoltán. 

 

A pályaválasztási szakmai nap október 25-én 9 órakor kezdődik, az érdeklődők egészen 19 óráig tájékozódhatnak a Kanizsa Arénában.

 

 

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu