+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / A fény napja
2022. október 17. hétfő 16:38
A fény napja
Nyílt napot tartott a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület a Halis István Városi Könyvtárban
Nagykanizsa

Nyílt napot tartott a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület a Halis István Városi Könyvtárban. A programban akadálymentes séta, könyvbemutató és a hétköznapi problémákat érintő kerekasztal-beszélgetés is helyet kapott.

Az évek, évtizedek alatt az egyesület tagjai között barátságok szövődtek és komoly összetartozás jött létre. Riersch Zoltán szerint ezek azok a kötelékek, amelyekkel inspirálni tudják sorstárstársaikat, és közösen túllépni a mindennapi nehézségeken. 

– Itt mindenki valamilyen szinten sorstárs, mindenki tele van a másik iránti empátiával. Ez segít előrébb lépni, mindenkinek megvannak a saját korlátai és azokat egyedül nehezebb feszegetni, mint közösen összerakni – fogalmazott Riersch Zoltán.

Kardos Ferenc úgy látja, a mostanihoz hasonló rendezvények segítik a csoporttagok és az ép emberek közötti kommunikációt, amely azért is nehéz, mivel mindenki eltérően ítél meg bizonyos problémákat. Az egyesületi elnök kiemelte, az akadálymentesítés kulcskérdésnek számít, ám a tagoknak muszáj türelmesnek lenniük, ha valami nem úgy alakul, ahogy szeretnék.

– Azt gondolom, hogy a kanizsai lakosság támogat minket, de ha föltennénk a kérdést, nem biztos, hogy mindig mi nyernénk, nem biztos, hogy erre lehetne költeni, ez az utóbbi vitákban is bent maradt. Sokszor – és ez egy nagyon fontos dolga ennek a napnak is – tudatosítani kell magunkban, a látássérülteknek, a cukorbetegeknek, autistáknak, értelmi sérülteknek, hogy mi a legfontosabb – nyilatkozta Kardos Ferenc, a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület elnöke. 

A program során az ép látogatóknak lehetőségük volt kipróbálni a mozgáskorlátozottak mindennapi közlekedési eszközeit, vagyis a kerekesszéket és a rollátort.

 

 

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu