+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / PEN Feszt
2022. október 3. hétfő 17:03
PEN Feszt
Az aulában interaktív programokon keresztül ismerkedhettek meg a résztvevők az intézmény képzéseivel, az udvaron pedig a könnyedebb szórakozásé volt a főszerep.
Nagykanizsa

Második alkalommal rendeztek fesztivált a Pannon Egyetem Nagykanizsa - Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. Az aulában interaktív programokon keresztül ismerkedhettek meg a résztvevők az intézmény képzéseivel, az udvaron pedig a könnyedebb szórakozásé volt a főszerep.

A rendezvényre,  - amelyet idén a Kutatók Éjszakájával együtt rendeztek meg - , már délután négykor megtelt az intézmény főépülete, valamint az udvaron is gyülekeztek az érdeklődők. A résztvevők különböző kísérleteken, játékokon keresztül ismerkedhettek a tudomány világával.

– A földszinti részen a víztudománnyal foglalkozó kísérletek azok nagyon népszerűek, hiszen azok nagyon látványosak, érdekesek, színesek-szagosak. Ezenkívül a mai alkalomra kettő VR-játékunk is van, és ezek is a technológia újdonsága miatt nagy népszerűségnek örvendenek. Ezek mellett robotikai játékokkal lehet játszani, robotfocival, illetve éppen kávét főz az egyik robotkar az érdeklődőknek, úgyhogy ezek is nagyon népszerűek – tudtuk meg Kaszás Nikoletta főigazgatótól. 

A vízügyi üzemeltetési mérnök szak standjánál egy víztisztító berendezést mutattak be, A gép használatát egy mesterségesen működtetett tavon keresztül prezentálták. Simon Dominik, hallgató szerint fontos a fiatalokat meggyőzni a vízgazdálkodás fontosságáról, mert az kulcskérdésnek fog számítani a következő évtizedekben.

–  A vízgazdálkodás a jövő egyik legfontosabb eleme. Mindenképpen fontos ennek az egésznek a megismerése és az, hogy minél több leendő mérnököt, technológust, bárkit ehhez a szakmához tereljünk és elhelyezkedjenek ebben a szakmában. Mindenképpen fontos jövője lesz ennek – emelte ki Simon Dominik. 

A tudományos és játékos programok után este a fesztiválé volt a főszerep, a hallgatók 10 óráig szórakozhattak az egyetem udvarán.

 

 

Galéria
további friss hírek
30
már.
14:02
4
Murakeresztúr
50 százalékos készültségnél tart a Molnári-Murakeresztúr-Őrtilos falvakat összekötő kerékpárút kiépítése.
50 százalékos készültségnél tart a Molnári-Murakeresztúr-Őrtilos falvakat összekötő kerékpárút kiépítése. A „Kerékpárforgalmi útvonal kialakítása Murakeresztúr..tovább olvasom
30
már.
13:58
4
Nagykanizsa
Becskei Andor szobrászművész és Gál Barbara grafikusművész közös kiállítása látható szerdától a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
30
már.
13:52
4
Nagykanizsa
2-1-re verte a hétközi fordulóban az ETO Akadémiát az FC Nagykanizsa. A piros-kékek gólszerzői Szökrönyös Dániel és Lőrincz Bence voltak.
30
már.
13:46
4
Nagykanizsa
A reneszánsz és barokk táncdalokat előadó Musica Antiqua Együttes fellépésével vette kezdetét a Krátky István Zenei és Kulturális Egyesület gyermekeknek szánt koncertsorozata szerda délelőtt.
30
már.
13:44
4
Nagykanizsa
Felajánlotta a polgármester a Kanizsa bike-ok használatát a helyi, közfeladatokat ellátó cégek részére.
Felajánlotta a polgármester a Kanizsa bike-ok használatát a helyi, közfeladatokat ellátó cégek részére. A Nagykanizsai Tankerületi Központ leveléből az derül ki, hogy 28 kerékpárt igényeltek az..tovább olvasom
30
már.
11:43
4
Nagykanizsa
Mellény- és ékszerkiállítás, húsvéti díszek és az elmaradhatatlan bemutató is szerepelt a Hölgyklub divatnapjának programjában.
30
már.
11:24
4
Nagykanizsa
Csaknem 100 gyermek érkezett a környező óvodákból és iskolákból a 33. Arany János Szavalóversenyre.
Csaknem 100 gyermek érkezett a környező óvodákból és iskolákból a 33. Arany János Szavalóversenyre. A házigazda intézmény vezetője, Mezriczky Lajos elmondta, a versengés mellett a rendezvény az irodalom..tovább olvasom
30
már.
11:15
4
Nagykanizsa
Pályaorientációs nyílt napot tartott hétfőn a Zala Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Nagykanizsán.
Pályaorientációs nyílt napot tartott hétfőn a Zala Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Nagykanizsán. A Tankerület és a Szakképzési Centrum együttműködésével létrehozott program tájékoztatást..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
Kibeszélő
20:00
Híradó
20:15
Diagnózis
20:45
A szőnyeg alá söpört negyed
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.03.29

VÁLTOZOTT A HELYZET? Jelenleg nincs nagyobb mennyiségű szemét a Potyli-patakban

ÖNVÉDELEM AZ UTCÁN ÉS AZ ISKOLÁBAN Mentálisan is fontos a felkészültség az esetleges támadásokra

VISSZATÉR A FESZTIVÁL Két év kihagyás után rendeznek ismét Répafőző Fesztivált Miklósfán

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu