+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / PEN Feszt
2022. október 3. hétfő 17:03
PEN Feszt
Az aulában interaktív programokon keresztül ismerkedhettek meg a résztvevők az intézmény képzéseivel, az udvaron pedig a könnyedebb szórakozásé volt a főszerep.
Nagykanizsa

Második alkalommal rendeztek fesztivált a Pannon Egyetem Nagykanizsa - Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. Az aulában interaktív programokon keresztül ismerkedhettek meg a résztvevők az intézmény képzéseivel, az udvaron pedig a könnyedebb szórakozásé volt a főszerep.

A rendezvényre,  - amelyet idén a Kutatók Éjszakájával együtt rendeztek meg - , már délután négykor megtelt az intézmény főépülete, valamint az udvaron is gyülekeztek az érdeklődők. A résztvevők különböző kísérleteken, játékokon keresztül ismerkedhettek a tudomány világával.

– A földszinti részen a víztudománnyal foglalkozó kísérletek azok nagyon népszerűek, hiszen azok nagyon látványosak, érdekesek, színesek-szagosak. Ezenkívül a mai alkalomra kettő VR-játékunk is van, és ezek is a technológia újdonsága miatt nagy népszerűségnek örvendenek. Ezek mellett robotikai játékokkal lehet játszani, robotfocival, illetve éppen kávét főz az egyik robotkar az érdeklődőknek, úgyhogy ezek is nagyon népszerűek – tudtuk meg Kaszás Nikoletta főigazgatótól. 

A vízügyi üzemeltetési mérnök szak standjánál egy víztisztító berendezést mutattak be, A gép használatát egy mesterségesen működtetett tavon keresztül prezentálták. Simon Dominik, hallgató szerint fontos a fiatalokat meggyőzni a vízgazdálkodás fontosságáról, mert az kulcskérdésnek fog számítani a következő évtizedekben.

–  A vízgazdálkodás a jövő egyik legfontosabb eleme. Mindenképpen fontos ennek az egésznek a megismerése és az, hogy minél több leendő mérnököt, technológust, bárkit ehhez a szakmához tereljünk és elhelyezkedjenek ebben a szakmában. Mindenképpen fontos jövője lesz ennek – emelte ki Simon Dominik. 

A tudományos és játékos programok után este a fesztiválé volt a főszerep, a hallgatók 10 óráig szórakozhattak az egyetem udvarán.

 

 

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu