+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szent őrzőangyalok főbúcsú
2022. október 3. hétfő 16:41
Szent őrzőangyalok főbúcsú
A kétnapos ünnepség során a kultúra és a hit találkozott ezen a hétvégén a községben, amely egykor Batthyány uradalom része volt.
Szepetnek

Batthyány-Schmidt Margit méltóságos asszony köszöntőjével vette kezdetét szombaton Szepetneken a Szent Őrzőangyalok Plébánia főbúcsúja. A kétnapos ünnepség során a kultúra és a hit találkozott ezen a hétvégén a községben, amely egykor Batthyány uradalom része volt.

A mai délután a lélek a szellem és a szív egy különös találkozásának lehetünk tanúi – mondta megnyitó beszédében Heiter Róbert Gottfried, szepetneki plébános. Mint mondta: a templom búcsúja az atyai ház ünnepe, ezért nem kell meghívót küldeni senkinek, hiszen aki tudja, hova tartozik, az pontosan tudja, hol kell lennie ezen az ünnepen.

– Hogy hová kell hazajönni. Márpedig hazamenni alapvetően szeretünk. Odavisszük szeretteinket, odarohanunk, ha bánatunk van. Otthon lenni jó. Mert egyfajta biztonságot ad. Ma azt az atyai házat ünnepeljük, amelyik értetek, amelyik nektek, amelyik ti miattatok van itt –fogalmazott Heiter Róbert Gottfried, Szepetnek plébánosa.

A Római Katolikus Egyházközség ünnepén sokan részt vettek, Vlasicsné Fischl Tímea nem csupán polgármesterként, hanem  tősgyökeres szepetnekiként köszöntötte a búcsú résztvevőit.

– Mint minden évben, ebben az évben is eljött az a nap, amikor egyházaink nagy ünnepei mellett templomunk nemrég felújított harangjai búcsúi szentmisére és ünneplésre hívja nem csak a hívőket, hanem az ünneplő vendégsereget is – mondta el beszédében Vlasicsné Fischl Tímea

A helyiek sokat köszönhetnek az egykori gróf Batthyány családnak. Azon túl, hogy nagymértékben hozzájárultak a templom megépítéséhez, más tevékenységükkel is sokat tettek a faluért. E gondolat jegyében hívta meg a község a Szepetneki Értéktár Bizottsággal és a Plébániával karöltve Batthyány-Schmidt Margitot. A méltóságos asszony a két napos rendezvény kezdetén ünnepi gondolataival szólt a szepetnekiekhez, és azt a kérdést boncolgatta: mi a dolgunk e földi létben.

– A név kötelez. Születésünktől fogva elrendelt kötelességüknek, felelősségüknek tekintették, hogy tegyenek azért a kisebb-nagyobb közösségért, hazáért, népért, ahol éltek. Sokszor idézem, mert mély, és olykor megrendítő tartalma van: akik többet kaptak a hazától, annak többet is kell visszaadnia –hangsúlyozta Batthyány-Schmidt Margit.

A község két napon keresztül ünnepelte a búcsút számos kulturális programmal. Batthyány-Schmidt Margit méltóságos asszony beszédét vágatlanul közöljük mai Napi Kanizsa című műsorunkban.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu