+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Újra PEN Feszt
2022. szeptember 30. péntek 12:57
Újra PEN Feszt
Adásunk pillanatában is zajlik a PEN Feszt a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
Nagykanizsa

Adásunk pillanatában is zajlik a PEN Feszt a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. A szervezők az eseményt a Kutatók Éjszakája programmal összevonva tartják meg.

Az idei évben már rendeztek egy fesztivált a kampuszon, amely nagy sikert aratott annak ellenére is, hogy a szabadtéri program egy részét elmosta az eső. A májusi alkalom egyfajta pótlása volt a 2021-ben elhalasztott programnak, és innentől kezdve a PEN-fesztet minden évben ősszel szeretnék megrendezni azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az egyetemi életre.

-Mindig is egy nagy kihívás számunkra, hogy hogyan tudunk úgy megjelenni a városnak az életében, hogy szórakoztató szabadidős programot is kínáljunk. Megtudjuk mutatni magunkat, azt, hogy az egyetem nemcsak a tudománynak és a felsőoktatásnak a színtere, hanem érdekességeket és tudományos újszerűségeket is tudjunk népszerűsíteni. Maga a PEN Feszt is innen jött - árulta el Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem főigazgatója.

A fesztivál egyfajta nyílt napként is funkcionál, hiszen a különböző szakokat is bemutatják az érdeklődőknek, akik a néhány hete elinduló E-Kanizsa weboldalon és applikációban is tájékozódhatnak az eseményekről. Az előző évekhez hasonlóan ismét több korosztályra gondoltak a szervezők. A legfiatalabbakat vetélkedésre invitálják.

-Igyekszünk megszólítani mindenkit, a Kutatók Éjszakájára az utóbbi években hagyományosan családok érkeztek, kisgyermekkel, vagy iskolás korú gyermekeikkel. Őket természetesen most is nagy szeretettel várjuk, különböző állomásokon lehet majd pontgyűjtő füzetbe gyűjteni a pontokat, amiért majd kis ajándékkal fogunk kedveskedni nekik. Bízunk benne, hogy a zenekar illetve a fesztiváljellegű hangulat a kicsit idősebbeket, akár a középiskolás, egyetemista korosztályt és fiatal felnőtteket is megszólítja - fogalmazott Kaszás Nikoletta.

A fesztivál során két koncertet rendeznek, előbb a Canischa Zenakar, majd az egyik tehetségkutatóműsorból ismert Mehringer Marci lép fel az udvaron felállított színpadon.

 

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu