+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Újra PEN Feszt
2022. szeptember 30. péntek 12:57
Újra PEN Feszt
Adásunk pillanatában is zajlik a PEN Feszt a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
Nagykanizsa

Adásunk pillanatában is zajlik a PEN Feszt a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. A szervezők az eseményt a Kutatók Éjszakája programmal összevonva tartják meg.

Az idei évben már rendeztek egy fesztivált a kampuszon, amely nagy sikert aratott annak ellenére is, hogy a szabadtéri program egy részét elmosta az eső. A májusi alkalom egyfajta pótlása volt a 2021-ben elhalasztott programnak, és innentől kezdve a PEN-fesztet minden évben ősszel szeretnék megrendezni azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az egyetemi életre.

-Mindig is egy nagy kihívás számunkra, hogy hogyan tudunk úgy megjelenni a városnak az életében, hogy szórakoztató szabadidős programot is kínáljunk. Megtudjuk mutatni magunkat, azt, hogy az egyetem nemcsak a tudománynak és a felsőoktatásnak a színtere, hanem érdekességeket és tudományos újszerűségeket is tudjunk népszerűsíteni. Maga a PEN Feszt is innen jött - árulta el Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem főigazgatója.

A fesztivál egyfajta nyílt napként is funkcionál, hiszen a különböző szakokat is bemutatják az érdeklődőknek, akik a néhány hete elinduló E-Kanizsa weboldalon és applikációban is tájékozódhatnak az eseményekről. Az előző évekhez hasonlóan ismét több korosztályra gondoltak a szervezők. A legfiatalabbakat vetélkedésre invitálják.

-Igyekszünk megszólítani mindenkit, a Kutatók Éjszakájára az utóbbi években hagyományosan családok érkeztek, kisgyermekkel, vagy iskolás korú gyermekeikkel. Őket természetesen most is nagy szeretettel várjuk, különböző állomásokon lehet majd pontgyűjtő füzetbe gyűjteni a pontokat, amiért majd kis ajándékkal fogunk kedveskedni nekik. Bízunk benne, hogy a zenekar illetve a fesztiváljellegű hangulat a kicsit idősebbeket, akár a középiskolás, egyetemista korosztályt és fiatal felnőtteket is megszólítja - fogalmazott Kaszás Nikoletta.

A fesztivál során két koncertet rendeznek, előbb a Canischa Zenakar, majd az egyik tehetségkutatóműsorból ismert Mehringer Marci lép fel az udvaron felállított színpadon.

 

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu