+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Civil véradás lesz
2022. szeptember 28. szerda 15:06
Civil véradás lesz
A Nagykanizsai Civil Kerekasztal, a Városi Könyvtár és a Kanizsai Fiatalok Közösségének közös szervezésben civil véradást szerveznek.
Nagykanizsa

Még egy véradással kapcsolatos hír. A Nagykanizsai Civil Kerekasztal, a Városi Könyvtár és a Kanizsai Fiatalok Közösségének közös szervezésben civil véradást szerveznek. Október negyedikén 12 és 16 óra között rendezik meg az akciót a Halis István Városi Könyvtárban. 

A három szervezet közös sajtótájékoztatón ismertette az őszi véradásuk időpontját és annak részleteit. Úgy látják, népszerű a program és a helyszín is. Általában jó hangulat és a jókedv mellett, magas létszám is jellemzi a véradási akcióikat.  

–Egyesületünk nagyon régóta szoros kapcsolatban áll a Civil Kerekasztallal, így ebben a programban is segédkezünk és ahol tudunk, ebben segítünk. Nekünk úgymond az a feladatunk, hogy mi sokkal könnyebben megtudjuk szólítani azt a korosztályt, akikkel mi is foglalkozunk. Hiszen nagyon nehéz – vezette fel Fási Barnabás a Nagykanizsai Fiatalok Közössége Egyesület alelnöke. 

Minden évben 30-40 fő bevonásával sikerül vért gyűjteni a programon. A szervezők abban bíznak, hogy az idei évben egyre több fiatal is képviselteti magát.

–2012-ben volt egy nyertes EU-s pályázatunk, ami egészségvédelem, egészségmegőrzés területén hajtottuk végre, annak volt a folyamodványa egy nem kötelező formai elemként ez a véradás tulajdonképpen. Úgy gondoltuk, hogy civileknek is példát kell mutatnunk a társadalom számára, amikor véradást szervezünk, sőt mi magunk is adunk vért. És azóta most már több mint 10 éve működik ez a rendezvény, egyszer ősszel egyszer pedig tavasszal szervezzük meg a véradást – mondta el Budavölgyi Kálmán a Nagykanizsai Civil Kerekasztal elnöke. 

A véradás előtti orvosi vizsgálatnak köszönhetően az önkéntesek nem csak másokon segítenek, de az aktuális egészségi állapotukról is információt kaphatnak.  

–Nekünk az az előnyünk, hogy jó helyen vagyunk, sokan használják a könyvtárat, sokan szereznek tudomást róla, és nagy kedvvel jönnek az olvasóink is vért adni és a kollégáim is, amire külön büszke vagyok. Úgyhogy azt gondolom, hogy ez a könyvtárnak és ennek a civil szerveződésnek is előny. De a legfontosabb azoknak, akik ennek révén vérhez jutnak. Ez egy igazi jó együttműködés, azt remélem, hogy most is ez fog történni, úgyhogy szeretettel várunk minden olvasót- jegyezte meg Czupi Gyula a Halis Isván Városi Könyvtár igazgatója. 

A véradás egy jó cselekedet. A szervezők arra ösztönöznek mindenkit, aki eddig nem szánta rá magát, próbálja meg.  

 

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu