+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Népszámlálás 2022
2022. szeptember 22. csütörtök 13:55
Népszámlálás 2022
Tízévente, egy mindannyiunkat érintő, általában ismétlődő adatgyűjtés indul október harmadikától az egész országban.
Nagykanizsa

Tízévente, egy mindannyiunkat érintő, általában ismétlődő adatgyűjtés indul október harmadikától az egész országban. A népszámlálást egy időben, azonos tartalommal és egységes módszertani alapon hajtják végre, amely kiterjed minden lakásra és személyre. A népszámlálás révén pontos és részletes képet kaphatunk hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, és még sok fontos adatról. 

Az előkészületi munkálatok a hivatalokban már a nyáron megtörténtek, ezek a számlálóbiztosi tagtoborzást jelentették. A számlálóbiztosok előre egyeztetett időpontban keresik fel azokat a lakosokat, akik nem éltek az online önkitöltés lehetőségével. A népszámlálás akkor eredményes, ha pontos képet ad hazánk lakosságáról. Ezért is fontos, hogy a népszámlálásban mindannyian részt vegyünk – mondta Borka Beáta népszámlálási koordinátor.

- A népszámlálásról annyit kellene elmondani, hogy ez mindenki számára kötelező. Tehát mindenkinek adatot kell szolgáltatnia, ugye aki nem szolgáltat adatot annak megvannak a jogkövetkezményei. Milyen szakaszokból áll, ez nagyon fontos a lakosság számára. Az internetes önkitöltési lehetőség az október 1-től október 16-dikáig tart, utána jön, a terepmunka a számlálóbiztosokkal – tette hozzá Borka Beáta.

 A népszámlálás eredményei számos területen hasznosulnak. Az idei évtől egy új témakörrel bővült a személyi kérdőív, a digitális jártassággal, ami tovább növeli a népszámlálási adatok skáláját.

–A kérdőív alapvetően 2 részből tevődik össze, a lakás kérdőív és a személykérdőív. A személyi kérdőív tartalmaz olyan adatokat amelyek kötelező jellegűek és olyan adatok amelyeket önkéntesen kell megadni. Ilyen a vallás, fogyatékosság, egészségi állapot- hangsúlyozta a szakember.

A népszámlálási kérdőív kitöltése egy átlagos háztartásban körülbelül 30 percet vesz igénybe és a hatályos jogszabályok szerint azt mindenkinek kötelezően meg kell tennie. Minden további információt megtalálnak a KSH hivatalos honlapján.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu