+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Évfordulót ünnepelt az NTE 1866 Judo
2022. szeptember 20. kedd 14:37
Évfordulót ünnepelt az NTE 1866 Judo
Bemutatót tartott a Nagykanizsai TE 1866. Judo Szakosztály a Kanizsa Plázában.
Nagykanizsa

Bemutatót tartott a Nagykanizsai TE 1866. Judo Szakosztály a Kanizsa Plázában. A szombati napon a japán Kodokan Egyetem megalapításának 140. évfordulóját ünnepelte az egyesület. A nagykanizsai rendezvényhez hasonlóan a világban összesen 140 országban emlékeztek meg közös judozással élő adásban, egy időben a sportág születésnapjáról.

Az egyesület bemutatókkal, sportjátékokkal és vetélkedőkkel emlékezett meg a jeles napról Az ünnepi bemutatót eredetileg az Erzsébet téren tervezték megrendezni, ám az esős idő közbe szólt. A bemutató végén lehetőség volt a résztvevőknek kipróbálni a harcművészet technikáit és mozgásformái.

– Volt egy nemzetközi felhívás, hogy 140 éves a Kodokan Judo Intézet és ennek apropóján hirdették meg azt a nemzetközi felhívást, hogy Judo a téren, ami azt jelenti, hogy 140 országban, 140 helyen egyszerre élő bekapcsolással judo tevékenység a világ minden részén. Nálunk Nagykanizsán sajnos megviccelte ezt az időjárás, de mint tudjuk, a judos mindig leleményes és mindig megoldja a problémát és nem adja fel soha, úgyhogy ezért került sor egy beltéri megrendezésre az esemény az NTE Judo Szakosztály edzőtermében, ahol az edzések is vannak és most itt bonyolítjuk le ezt a bemutatót –mondta el Mester Marcell az NTE 1866 Judo Szakosztály edzője.   

Mester Marcell szerint a testmozgáson túl, a judo nagyon hasznos az önvédelemben is, de emellett van olyan is, aki többet is el szeretne érni a sporttal.  

– 11 éve judozok itt Kanizsán. Az egyik barátom miatt kezdtem el anno, Ő mutatta be nekem a judot és megtetszett, megszerettem. Célom, hogy edző legyek és ha úgy van, akkor átvehessem ezt a klubbot és hogy eljussak Budapestre, ahol válogatott szinten tudjak judozni – nyilatkozott Nagy Adrián Vajk cselgáncsozó.

Bár inkább a férfiak képviselik a japán harcművészetet, a nőknek sem kell tartani tőle.

– Én tornásztam mielőtt judozni kezdtem volna, aztán az a lehetőség megszűnt, és akkor még a palini iskolában tartottak judo edzést Detti néniék és úgy keveredtem oda. Lementem megnézni egy edzést és úgy éreztem ez nekem való. Sok minden másban is inkább a keményebb, fiús tevékenységek felé húzok úgyhogy itt ragadtam –nyilatkozta stábunknak Horváth Tamara cselgáncsozó.

Az edző szerint fontos, hogy senki ne éljen vissza a tudásával, csak olyan mértékben használják a technikákat, amennyire a helyzet szükségessé teszi.    

 

 

Galéria
további friss hírek
31
okt.
14:37
4
Nagykanizsa
Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a városi főkertész is felvette a kapcsolatot a MÁV-al.
Az ügyészségnek meg kell vizsgálnia azt, ami itt történt – fogalmazott Károlyi Attila a Bagolai soron végzett gyérítés kapcsán. Az ügy nagy felháborodást keltett a múlt héten, úgy tudjuk a..tovább olvasom
31
okt.
14:09
4
Nagykanizsa
Ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek érvénybe mindenszentek és halottak napja alkalmából Kanizsán.
A változások ma déltől érvényesek egészen szerda 21 óráig. A megemlékezőket a köztemetőkben hosszabbított nyitvatartással várják egészen csütörtök estig A Zala Vármegyei..tovább olvasom
31
okt.
14:04
5
Nagykanizsa
A szociális étkeztetés, a nappali és a személyi ellátás, valamint a házi gondozás területen is segítséget nyújt a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény.
31
okt.
14:00
4
Nagykanizsa
Koszorúkészítő programon vehettek részt a Kertbarát Klub tagjai hétfőn a HSMK-ban.
Az érdeklődők többnyire hozott anyagokból dolgozva állították össze a díszeket szeretteik sírjára. Halasi Melinda hangsúlyozta, a cél, hogy a saját készítésű koszorúk szokása ezáltal..tovább olvasom
31
okt.
14:00
1
31
okt.
13:37
4
Nagykanizsa
Nyolcgólos vereséget szenvedett a Nagyatádtól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II. legutóbbi játéknapján.
31
okt.
13:35
6
Nagykanizsa
Telt házas hangversenyt adott a Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar szombaton a Felsőtemplomban.
31
okt.
13:29
4
Nagykanizsa
A Budapest Bár adott koncertet szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Az elismert formáció tolmácsolásában a sokak által ismert slágerek csendültek fel, de a megszokottól eltérő köntösben. A Budapest Bár 2007-ben alakult, hogy elkészítsen egy lemezt, ám a nagy siker miatt..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2023.10.31

FORGALOMI VÁLTOZÁSOK    A Tripammer utcai temető környékén kiemelt figyelemre kéri a rendőrség az emlékezőket  

EZ CSONKOLÁS VOLT, NEM GYÉRÍTÉS Nagy felháborodást váltott ki a Bagolai soron végzett munka, a szakértő szerint jogosan 

VERESÉG HAZAI PÁLYÁN Jövő héten kiesési rangadó vár a kanizsai női kézicsapatra   

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
mnb
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu