+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Közgyűlés: marad a Vízmű
2022. szeptember 20. kedd 14:29
Közgyűlés: marad a Vízmű
Nem adja át Nagykanizsa a víziközművagyont az államnak, a népkonyhai szolgáltatás új helyszínen valósul meg, és nem szünteti meg a testület a Kanizsa Médiaházat és a Városfejlesztőt – ezek voltak a főbb döntései a mai közgyűlésnek.
Nagykanizsa

 Nem adja át Nagykanizsa a víziközművagyont az államnak, a népkonyhai szolgáltatás új helyszínen valósul meg, és nem szünteti meg a testület a Kanizsa Médiaházat és a Városfejlesztőt – ezek voltak a főbb döntései a mai közgyűlésnek. A költségvetési módosítások miatt ugyanakkor az is eldőlt, hogy szeptember 29-én ismét üléseznek a frakciók.

Az 588 milliós fejlesztési lista tárgyalásával kezdődött az ülés, ami sokadszorra tért vissza a városatyák elé. Ezúttal a Belügyminisztérium miatt, hiszen csak úgy fogadja el a sokszor módosított listát, ha szerepel rajta a polgármester által kezdésként is felírt víztoronyfejlesztés. Az idő elpocsékolásával többen vádolták a Fidesz oldaláról az ÉVE-frakciót, míg Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője szerint a vita teljesen felesleges, hiszen a pénz a Sberbankban ragadt, így ha rendben is lenne a lista, akkor sem tudnák elkölteni a forrást.

A közgyűlés után összeült a Tulajdonosi Bizottság, az első tervek szerint 3 tételt vesznek ki, hogy megfeleljenek a belügyminisztériumi kérésnek, majd felmérik, mit lehet kezdeni a víztorony esetében az így felszabaduló összeggel.  

Fajsúlyos döntés volt a Vízmű átadása. Bizzer András fejtette ki, szerinte csődközeli helyzetbe sodorhatja Nagykanizsát, ha most nem adják át az államnak a víziközművagyont. Fodor Csaba és Horváth Jácint is hosszan sorolta az indokokat – például a kukaholding esetét, a Mészáros Lőrinchez kötődő cégek térnyerését, valamint az állami területeken történő nyári vízhiányt –, amik alapján úgy döntöttek, most nem adják át a Vízművet.

Nagyjából 30 vendég kísérte el a DRVE elnökét a mai ülésre, Tejfel József ugyanakkor a vita során nem kapott szót. Schauta Marcell szerint több jogi szabálysértés is van a roma szervezet munkásságában, de a népkonyhai szolgáltatást a megfelelő formák betartásával folytatni kell. Így hozott egy módosítót, ami alapján a Zrínyi utcai telephelyet az egyesület nem kapja vissza, de az önkormányzat vállalja, hogy a szolgáltatás helyszínét 2022. október 1-től biztosítja, egy új helyiségben, amit szeptember 29-én kell megneveznie a polgármesternek. Schauta Marcell előterjesztése végül 8 igennel és 6 tartózkodással ment át, de a Fidesz részéről Szabó Szilárd, Bizzer András és Radics Bálint is érzéketlenséggel vádolta az ÉVE képviselőjét.

A költségvetés kapcsán Balogh László kifejtette, amit ő elkészített, valóban adhat okot vitára, de ez csak az A-verzió, amit úgyis követ a B. Kiemelte, hogy ő intézménypárti, nem cég, ez is tükröződik az előterjesztésben. Horváth Jácint hangsúlyozta: a polgármester legalább 170 embert tenne munkanélkülivé karácsony előtt, ebből nem kér a város, és abból sem, hogy szolgáltatásokat szüntessenek meg. Végül az ÉVE hozott egy módosítót, ami alapján létszámstopot rendelnek el, megszüntetik a polgármesteri kabinetet és létrehoznak egy munkacsoportot a cégeket érintő megtakarítások felmérésére. A kabinetet érintő döntés kapcsán Balogh László jelezte, ismét élni fog a vétójogával. Interjúkkal holnapi Híradónkban és Napi Kanizsa című műsorunkban jövünk.

Galéria
további friss hírek
23
szep.
18:00
1
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
18:00
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
15:46
4
Zalakaros
A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt.
Tizenötödik alkalommal tartják meg a hétvégén a Mapei Tour de Zalakaros körversenyt. A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt. Az elmúlt másfél évtizedben a zalakarosi körverseny..tovább olvasom
23
szep.
15:42
4
Nagykanizsa
Az érintett társasházak közös képviselői elmondták: tarthatatlan a helyzet, így olyan projekt mellett kell dönteni, ami lehetőleg gyorsan és olcsón nyújt megoldást a közlekedési nehézségekre.
23
szep.
15:35
4
Nagykanizsa
Fridmann Valéria kereskedő Híradóknak elmondta: az árak még tovább fognak emelkedni a szállítási nehézségek miatt. Éppen ezért a szezonális paprikából, almából és szilvából még most érdemes bevásárolni.
23
szep.
15:31
4
Nagykanizsa
640 millió forintot nyert a városvezetés pályázata a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának felújítására.
23
szep.
13:23
4
Nagykanizsa
A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület.
Vasárnap lesz a szív világnapja. A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület. A kezdeményezés fő célja a megelőzés, ezért is vonják be a szervezők minden évben a..tovább olvasom
23
szep.
13:18
4
Nagykanizsa
Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés.
Elindultak a papírgyűjtések a kanizsai iskolákban. Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés. A leadott mennyiségek folyamatosan csökkennek, de egy..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Csavargók - Blue Duck Arts
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Csavargók - Blue Duck Arts
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó
19:30
A mi portánk
20:00
Híradó
20:15
ETO Akadémia - FC Nagykanizsa NBIII. Bajnoki labdarúgó mérkőzés
21:45
Info blokk, benne Híradó
22:15
Lapozó
híradó 2022.09.23

NYERTES PÁLYÁZAT, JELENTŐS ÖNRÉSSZEL- Megoldódhat a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának problémája

PARKOLÁSI EGYEZTETÉS - Sok az autó, de kevés a férőhely a Teleki és az Attila utcában

A SZÍV NAPJA - A kezdeményezés fő célja a megelőzés

ÚJSÁGGYŰJTÉS - Elkezdődött a környezetbarát-akció a kanizsai iskolákban

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu