+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Közgyűlés: marad a Vízmű
2022. szeptember 20. kedd 14:29
Közgyűlés: marad a Vízmű
Nem adja át Nagykanizsa a víziközművagyont az államnak, a népkonyhai szolgáltatás új helyszínen valósul meg, és nem szünteti meg a testület a Kanizsa Médiaházat és a Városfejlesztőt – ezek voltak a főbb döntései a mai közgyűlésnek.
Nagykanizsa

 Nem adja át Nagykanizsa a víziközművagyont az államnak, a népkonyhai szolgáltatás új helyszínen valósul meg, és nem szünteti meg a testület a Kanizsa Médiaházat és a Városfejlesztőt – ezek voltak a főbb döntései a mai közgyűlésnek. A költségvetési módosítások miatt ugyanakkor az is eldőlt, hogy szeptember 29-én ismét üléseznek a frakciók.

Az 588 milliós fejlesztési lista tárgyalásával kezdődött az ülés, ami sokadszorra tért vissza a városatyák elé. Ezúttal a Belügyminisztérium miatt, hiszen csak úgy fogadja el a sokszor módosított listát, ha szerepel rajta a polgármester által kezdésként is felírt víztoronyfejlesztés. Az idő elpocsékolásával többen vádolták a Fidesz oldaláról az ÉVE-frakciót, míg Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője szerint a vita teljesen felesleges, hiszen a pénz a Sberbankban ragadt, így ha rendben is lenne a lista, akkor sem tudnák elkölteni a forrást.

A közgyűlés után összeült a Tulajdonosi Bizottság, az első tervek szerint 3 tételt vesznek ki, hogy megfeleljenek a belügyminisztériumi kérésnek, majd felmérik, mit lehet kezdeni a víztorony esetében az így felszabaduló összeggel.  

Fajsúlyos döntés volt a Vízmű átadása. Bizzer András fejtette ki, szerinte csődközeli helyzetbe sodorhatja Nagykanizsát, ha most nem adják át az államnak a víziközművagyont. Fodor Csaba és Horváth Jácint is hosszan sorolta az indokokat – például a kukaholding esetét, a Mészáros Lőrinchez kötődő cégek térnyerését, valamint az állami területeken történő nyári vízhiányt –, amik alapján úgy döntöttek, most nem adják át a Vízművet.

Nagyjából 30 vendég kísérte el a DRVE elnökét a mai ülésre, Tejfel József ugyanakkor a vita során nem kapott szót. Schauta Marcell szerint több jogi szabálysértés is van a roma szervezet munkásságában, de a népkonyhai szolgáltatást a megfelelő formák betartásával folytatni kell. Így hozott egy módosítót, ami alapján a Zrínyi utcai telephelyet az egyesület nem kapja vissza, de az önkormányzat vállalja, hogy a szolgáltatás helyszínét 2022. október 1-től biztosítja, egy új helyiségben, amit szeptember 29-én kell megneveznie a polgármesternek. Schauta Marcell előterjesztése végül 8 igennel és 6 tartózkodással ment át, de a Fidesz részéről Szabó Szilárd, Bizzer András és Radics Bálint is érzéketlenséggel vádolta az ÉVE képviselőjét.

A költségvetés kapcsán Balogh László kifejtette, amit ő elkészített, valóban adhat okot vitára, de ez csak az A-verzió, amit úgyis követ a B. Kiemelte, hogy ő intézménypárti, nem cég, ez is tükröződik az előterjesztésben. Horváth Jácint hangsúlyozta: a polgármester legalább 170 embert tenne munkanélkülivé karácsony előtt, ebből nem kér a város, és abból sem, hogy szolgáltatásokat szüntessenek meg. Végül az ÉVE hozott egy módosítót, ami alapján létszámstopot rendelnek el, megszüntetik a polgármesteri kabinetet és létrehoznak egy munkacsoportot a cégeket érintő megtakarítások felmérésére. A kabinetet érintő döntés kapcsán Balogh László jelezte, ismét élni fog a vétójogával. Interjúkkal holnapi Híradónkban és Napi Kanizsa című műsorunkban jövünk.

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu