+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Évnyitó a PEN-en
2022. szeptember 14. szerda 13:03
Évnyitó a PEN-en
A kampuszon nyolcvan elsőéves – köztük több külföldi – hallgató kezdi meg a felsőfokú tanulmányait.
Nagykanizsa

Tanévnyitó ünnepséget tartottak ma a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. A kampuszon nyolcvan elsőéves – köztük több külföldi – hallgató kezdi meg a felsőfokú tanulmányait.

Az elnökség bevonulását követően beszédekkel köszöntötték az új diákokat. Németh István, a Pannon Egyetem rektorhelyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyetem sikerességéhez elengedhetetlen a hallgatók és az oktatók együttműködése. - Valakinek át kell adni ezt a megoldóképességet, hogy a jövőt formálja. Én úgy gondolom, hogy ez a legnemesebb feladat és erre szövetkeztünk itt mindannyian az egyetemen. De ehhez ti is kelletek, kell egy olyan közeg, amelyik nyitott ebbe az irányba, hajlandó velünk együtt dolgozni - mondta el Németh István, a Pannon Egyetem rektorhelyettese.

Kaszás Nikoletta, az intézmény főigazgatója szintén az együttműködésre tért ki, valamint felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy az egyetemi éveknek csak egy részét teszi ki a tanulás. Mint fogalmazott, a közösségépítés és a kapcsolatszerzés szintén fontos elemét képezik az új hallgatók életének. - A jó stratéga nemcsak megtalálja és felfedezi a célt, hanem az odavezető utat is megtalálja. Viszont ezt az utat egyedül senki sem képes megtenni. Az egyetemi éveik a jövőjük megalapozását jelentik, de nemcsak a megszerzett tudás miatt, hanem azok miatt a kapcsolatok miatt is, amiket ezen évek alatt kialakítanak - fogalmazott Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgatója.

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere szerint az a tény, hogy a körforgásos gazdaság központjaként élenjáró szerepet tölt be az intézmény, ráadásul a vízügyi üzemeltetési mérnök szak nemzetközi képzésként indul, a várossal kapcsolatban is érzékeltetni fogja pozitív hatását. - Egy olyan új szemlélet és gyakorlat van születőben, itt e kampusz falait erősítve, amely nemhogy lemaradásban nincs az idővel szemben, hanem sokkal inkább a jövő kialakítását szolgálja. Ezáltal egyre elismertebbé válik, megalapozza városunk körforgásos modelljének megszületését mellyel bízunk benne, hogy Nagykanizsa is utoléri az önmagában rejlő képességeit és lehetőségeit - mondta Balogh László Nagykanizsa polgármestere. Az évnyitón több díjat is átadtak, Galambos Pétert Pannónia Felsőoktatásáért díjjal tüntették ki, míg a hallgatói elismerést Kása Zsófia vehette át. A ceremónia az elsőévesek egyetemi polgárrá fogadásával zárult.  

Galéria
további friss hírek
23
szep.
18:00
1
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
18:00
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
15:46
4
Zalakaros
A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt.
Tizenötödik alkalommal tartják meg a hétvégén a Mapei Tour de Zalakaros körversenyt. A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt. Az elmúlt másfél évtizedben a zalakarosi körverseny..tovább olvasom
23
szep.
15:42
4
Nagykanizsa
Az érintett társasházak közös képviselői elmondták: tarthatatlan a helyzet, így olyan projekt mellett kell dönteni, ami lehetőleg gyorsan és olcsón nyújt megoldást a közlekedési nehézségekre.
23
szep.
15:35
4
Nagykanizsa
Fridmann Valéria kereskedő Híradóknak elmondta: az árak még tovább fognak emelkedni a szállítási nehézségek miatt. Éppen ezért a szezonális paprikából, almából és szilvából még most érdemes bevásárolni.
23
szep.
15:31
4
Nagykanizsa
640 millió forintot nyert a városvezetés pályázata a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának felújítására.
23
szep.
13:23
4
Nagykanizsa
A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület.
Vasárnap lesz a szív világnapja. A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület. A kezdeményezés fő célja a megelőzés, ezért is vonják be a szervezők minden évben a..tovább olvasom
23
szep.
13:18
4
Nagykanizsa
Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés.
Elindultak a papírgyűjtések a kanizsai iskolákban. Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés. A leadott mennyiségek folyamatosan csökkennek, de egy..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Csavargók - Blue Duck Arts
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Csavargók - Blue Duck Arts
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó
19:30
A mi portánk
20:00
Híradó
20:15
ETO Akadémia - FC Nagykanizsa NBIII. Bajnoki labdarúgó mérkőzés
21:45
Info blokk, benne Híradó
22:15
Lapozó
híradó 2022.09.23

NYERTES PÁLYÁZAT, JELENTŐS ÖNRÉSSZEL- Megoldódhat a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának problémája

PARKOLÁSI EGYEZTETÉS - Sok az autó, de kevés a férőhely a Teleki és az Attila utcában

A SZÍV NAPJA - A kezdeményezés fő célja a megelőzés

ÚJSÁGGYŰJTÉS - Elkezdődött a környezetbarát-akció a kanizsai iskolákban

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu