+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Keserves győzelem
2022. szeptember 12. hétfő 14:59
Keserves győzelem
Szoros mérkőzésen, 2-1-re múlta felül az újonc Zsámbékot az FC Nagykanizsa.
Nagykanizsa

Szoros mérkőzésen, 2-1-re múlta felül az újonc Zsámbékot az FC Nagykanizsa. A vasárnapi bajnokin Pleszkán révén már a második percben előnyhöz jutottak a piros-kékek, ráadásul több mint egy félidőt játszhatott emberelőnyben Gombos Zsolt együttese. A végén mégis volt miért izgulni, hiszen a 72. minutumban egalizáltak a vendégek, de a csereként beálló Kovács György góljával itthon tartották a három pontot a dél-zalaiak.

Óbudán 21 másodperc kellett a gólszerzéshez, és vasárnap is villámrajtot vettek a piros-kékek, hiszen még két perc sem telt el a meccsből, amikor már 1-0-át mutatott az eredményjelző. A következő szögletéből is gólt szerezhetett volna a Kanizsa, de János beadását Lőrincz 6 méterről fölé fejelte. Ekkor úgy tűnt, gálázhat a sereghajtó ellen az FC Nagykanizsa. A Kelen ellen már jól bevált bedobás utáni figurából is veszélyeztettek a hazaiak, de János lövése jócskán elkerülte a kaput.  A másik szélső, Lőrincz is aktív volt, de az ő befejezései sem voltak elég pontosak. A második gól megszerzéséhez az első játékrészben Lőrincz állt a legközelebb, egy újabb veszélyes hazai szöglet után a lövését Tóth fejelte ki a gólvonalról. A félidő közepére rendezte sorait a Zsámbék, a dolgukat azonban nem könnyítette meg, hogy a 44. minutumban Sárközit második sárgával kiállította Molnár Réka játékvezető. 

 A félidőben hármat is cserélt Gombos Zsolt,  beállt Godzsajev, Kondor és Szilágyi, majd miután nem sikerült növelni az előnyt, a 63. percben Kovács is pályára lépett. A közönségkedvenc az első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, de ez a lehetőség is kimaradt,  majd 1 perccel később ismét helyzetbe került, de Szilágyi beadását az ötösről belefejelte Tímár kezébe.

A másik csere, Kondor is megduplázhatta volna csapata előnyét Aszalos remek labdája után, de a lövése elment keresztbe a kapu előtt. És ahogy az lenni szokott, a 72. percben a sok kihagyott helyzet meg is bosszulta magát.

A 80. percben Szabó Patrik állt közel a gólhoz, a jó ritmusú beindulása után lövése a kapufán csattant. A 82. percben aztán Szabó szabadrúgása után megtört a jég.

A hátralévő időben még egy ziccere volt a Kanizsának, azt Lőrinc rúgta bele a vendégek kapusába. Bodó László, a zsámbékiak technikai vezetője a mérkőzés után kiemelte, bár pontot nem szereztek, de rendkívül büszke a csapatára, azt pedig külön elismerésként értékeli, hogy a hazai publikum őket tapsolta meg a meccs végén. – Azért nyertünk bajnokságot, mert egységesek vagyunk, nem azért, mert Cristiano Ronaldok játszanak nálunk, mi csapatként vagyunk egységesek. A vezetőkkel, a szurkolóinkkal, s a csapaton belül. Mi így vagyunk erősek. Ha valaki azt gondolja, hogy ő Maradona…nekünk ilyen játékosunk nincs. Mi csapatként fogunk jól üzemelni, s ma megmutattuk, amire nagyon büszkék vagyunk. Arra pedig még jobban, s ez a legnagyobb siker, hogy a saját, nagykanizsai közönség, megtapsol minket. Ennél nagyobb dicséret nincsen – mondta el Bodó László, a Zsámbéki SK technikai vezetője.

Gombos Zsolt kiemelte, mentálisan készültek a mérkőzésre, a csapat múlt héten jó produkciót tett le az asztalra, mégis több játékosa mélyen a tudása alatt játszott. –  Kóvályogtunk a pályán, nem volt elképzelés. A párharcokat nem nyertük meg. Nem értettem azt sem, hogy az első félidőben megbeszéljük, megpróbálunk magasan labdát szerezni, az ellenfél térfelén, az ellenfél tizenhatosán megtámadjuk a kirúgást. Aztán nem tudom hányszor kiabáltam be, s nem csak én, hanem a nézők is, hogy följebb, följebb. Aztán áll mindenki…egyszerűen nem értem. Jó pár játékos elfogadhatatlan teljesítményt nyújtott – szögezte le Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. A hétvégén az FC Nagykanizsára kupapárharc vár. Kovács Györgyék ellenfele a keleti csoport 18. helyén álló Hatvan gárdája lesz. Azt a találkozót 17-én rendezik, 13:30-as kezdéssel az Olajbányász-stadionban.  

Galéria
további friss hírek
23
szep.
18:00
1
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
18:00
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
15:46
4
Zalakaros
A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt.
Tizenötödik alkalommal tartják meg a hétvégén a Mapei Tour de Zalakaros körversenyt. A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt. Az elmúlt másfél évtizedben a zalakarosi körverseny..tovább olvasom
23
szep.
15:42
4
Nagykanizsa
Az érintett társasházak közös képviselői elmondták: tarthatatlan a helyzet, így olyan projekt mellett kell dönteni, ami lehetőleg gyorsan és olcsón nyújt megoldást a közlekedési nehézségekre.
23
szep.
15:35
4
Nagykanizsa
Fridmann Valéria kereskedő Híradóknak elmondta: az árak még tovább fognak emelkedni a szállítási nehézségek miatt. Éppen ezért a szezonális paprikából, almából és szilvából még most érdemes bevásárolni.
23
szep.
15:31
4
Nagykanizsa
640 millió forintot nyert a városvezetés pályázata a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának felújítására.
23
szep.
13:23
4
Nagykanizsa
A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület.
Vasárnap lesz a szív világnapja. A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület. A kezdeményezés fő célja a megelőzés, ezért is vonják be a szervezők minden évben a..tovább olvasom
23
szep.
13:18
4
Nagykanizsa
Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés.
Elindultak a papírgyűjtések a kanizsai iskolákban. Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés. A leadott mennyiségek folyamatosan csökkennek, de egy..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Csavargók - Blue Duck Arts
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Csavargók - Blue Duck Arts
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó
19:30
A mi portánk
20:00
Híradó
20:15
ETO Akadémia - FC Nagykanizsa NBIII. Bajnoki labdarúgó mérkőzés
21:45
Info blokk, benne Híradó
22:15
Lapozó
híradó 2022.09.23

NYERTES PÁLYÁZAT, JELENTŐS ÖNRÉSSZEL- Megoldódhat a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának problémája

PARKOLÁSI EGYEZTETÉS - Sok az autó, de kevés a férőhely a Teleki és az Attila utcában

A SZÍV NAPJA - A kezdeményezés fő célja a megelőzés

ÚJSÁGGYŰJTÉS - Elkezdődött a környezetbarát-akció a kanizsai iskolákban

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu