+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Város Napja 2022
2022. szeptember 12. hétfő 14:49
Város Napja 2022
Az eső ellenére több ezer ember vett részt az idei Város Napján.
Nagykanizsa

Az eső ellenére több ezer ember vett részt az idei Város Napján. A közönséget olyan előadók szórakoztatták az Erzsébet téren felállított színpadon, mint Heincz Gábor BIGA, az Anna and the Barbies és Geszti Péter.

Hiába tűnt úgy péntek délután, hogy kivirul az ég a Város Napjára, az idő hamar rosszra fordult és Heincz Gábor Biga koncertjét már esőben kellett megtartani. A kanizsai közönség nagy része azonban a zord időjárás ellenére is kitartott és ezzel az előadóművész elismerését is kivívta. - A nagykanizsai közönséget még az eső sem tudta megállítani, bíztam benne, hogy egy kicsit jobb idő lesz. Mondanám is, hogy nem voltak hozzánk kegyesek odafönt, de ettől függetlenül nagyon-nagyon sokan itt maradtak, egy hős ez a brigád, megmondom őszintén. Iszonyatosan élveztük mi is a koncertet, attól függetlenül, hogy mi is áztunk egy picit, ők is áztak, úgyhogy együtt áztunk a jó kedvvel, úgy éreztem - mondta el Heincz Gábor BIGA  előadóművész.

Az idő az esti fellépőkhöz sem volt kegyes, a publikum azonban esernyővel a kezében is élvezte a koncerteket és hajnalig mulatott. Kovácsné Mikola Mária, a szervezési feladatokat ellátó Kanizsai Kulturális Központ igazgatója szerint az időjárás ugyan nehezítette a dolgukat, ám ezek a körülmények is bebizonyították, hogy a kanizsai közönség mennyire vágyik az ilyen programokra.  - A Biga-koncert alatt kezdett el cseperegni az eső, azt kell, hogy mondjam, hogy nem adták fel a nézők és itt maradtak. Aztán az Anna and the Barbies esőben koncertezett, akkor is itt maradtak a kedves nézők. És a Crazy Little Thing – Queen Tribute Zenekar előadásán is – esernyővel ugyan már – de itt maradtak és buliztak -  fogalmazott Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója.

Szombaton a Vívás világnapja alkalmából tartott bemutatóval vette kezdetét a program, majd a helyi egyesületek közül – mások mellett – a Swans Balett, és a Magic Ritmo Tánccsoport is színpadra állt.

Délután és este aztán már ismét a sztárfellépőké volt a színpad. Előbb az idén 20 éves Balkán Fanatik adott koncertet, majd Geszti Péter lépett fel. Az előadóművész három évtizedes pályafutásának legnagyobb slágereit, valamint új dalait hozta el a kanizsai közönségnek. - Úgy állítottuk össze a mai koncertet is, hogy a nézők legyenek olyan kedvesek végighallgatni az új dalaimat a régi dalaim után. Tehát, „bocsássák meg azt”, hogyha új dalokat játszunk, amiket kevésbé ismernek. Alapvetően az volt a szerkesztési elv, hogy a Rapülőktől, a Gringo Sztártól, a Jazz+Aztól a legismertebb dalokat játsszuk el, amelyek alapvetően táncolhatóak, azt szeretnénk, hogy az egész tér táncolna. Up-tempós, gyorsabb nóták, sok ismert sláger van köztük. Hoztam remek zenészeket, a Jazz+Az egykori muzsikusait, illetve két remek énekesnőt Lengyel Johannát és Zabos Reginát -  mondta Geszti Péter előadóművész.

A helyi kulturális központ mellett a Kanizsa Turizmusáért Egyesület feladata volt a szervezés. Koncz Zsolt, a szervezet elnöke elégedetten értékelte stábunknak a rendezvényt. - Sikeresnek érzem, mivel nagyon sok embert le tudtunk hívni a térre. Ünnep volt szerintem ez a két nap a város részére. Az időjárás kicsit elrontotta a hangulatunkat, főleg a tegnapi napon, most viszont megkönyörült rajtunk az ég, de szerintem nagyon jól sikerült az egész rendezvény - fogalmazott Koncz Zsolt, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke. Az idei Város Napján több mint két tucat fellépő és számtalan színes program várta az érdeklődőket. A fesztivál eseményeiről bővebben beszámolunk későbbi műsorainkban.

Galéria
további friss hírek
23
szep.
18:00
1
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
18:00
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
15:46
4
Zalakaros
A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt.
Tizenötödik alkalommal tartják meg a hétvégén a Mapei Tour de Zalakaros körversenyt. A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt. Az elmúlt másfél évtizedben a zalakarosi körverseny..tovább olvasom
23
szep.
15:42
4
Nagykanizsa
Az érintett társasházak közös képviselői elmondták: tarthatatlan a helyzet, így olyan projekt mellett kell dönteni, ami lehetőleg gyorsan és olcsón nyújt megoldást a közlekedési nehézségekre.
23
szep.
15:35
4
Nagykanizsa
Fridmann Valéria kereskedő Híradóknak elmondta: az árak még tovább fognak emelkedni a szállítási nehézségek miatt. Éppen ezért a szezonális paprikából, almából és szilvából még most érdemes bevásárolni.
23
szep.
15:31
4
Nagykanizsa
640 millió forintot nyert a városvezetés pályázata a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának felújítására.
23
szep.
13:23
4
Nagykanizsa
A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület.
Vasárnap lesz a szív világnapja. A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület. A kezdeményezés fő célja a megelőzés, ezért is vonják be a szervezők minden évben a..tovább olvasom
23
szep.
13:18
4
Nagykanizsa
Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés.
Elindultak a papírgyűjtések a kanizsai iskolákban. Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés. A leadott mennyiségek folyamatosan csökkennek, de egy..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Csavargók - Blue Duck Arts
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Csavargók - Blue Duck Arts
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó
19:30
A mi portánk
20:00
Híradó
20:15
ETO Akadémia - FC Nagykanizsa NBIII. Bajnoki labdarúgó mérkőzés
21:45
Info blokk, benne Híradó
22:15
Lapozó
híradó 2022.09.23

NYERTES PÁLYÁZAT, JELENTŐS ÖNRÉSSZEL- Megoldódhat a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának problémája

PARKOLÁSI EGYEZTETÉS - Sok az autó, de kevés a férőhely a Teleki és az Attila utcában

A SZÍV NAPJA - A kezdeményezés fő célja a megelőzés

ÚJSÁGGYŰJTÉS - Elkezdődött a környezetbarát-akció a kanizsai iskolákban

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu