+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Város Napja 2022
2022. szeptember 12. hétfő 14:49
Város Napja 2022
Az eső ellenére több ezer ember vett részt az idei Város Napján.
Nagykanizsa

Az eső ellenére több ezer ember vett részt az idei Város Napján. A közönséget olyan előadók szórakoztatták az Erzsébet téren felállított színpadon, mint Heincz Gábor BIGA, az Anna and the Barbies és Geszti Péter.

Hiába tűnt úgy péntek délután, hogy kivirul az ég a Város Napjára, az idő hamar rosszra fordult és Heincz Gábor Biga koncertjét már esőben kellett megtartani. A kanizsai közönség nagy része azonban a zord időjárás ellenére is kitartott és ezzel az előadóművész elismerését is kivívta. - A nagykanizsai közönséget még az eső sem tudta megállítani, bíztam benne, hogy egy kicsit jobb idő lesz. Mondanám is, hogy nem voltak hozzánk kegyesek odafönt, de ettől függetlenül nagyon-nagyon sokan itt maradtak, egy hős ez a brigád, megmondom őszintén. Iszonyatosan élveztük mi is a koncertet, attól függetlenül, hogy mi is áztunk egy picit, ők is áztak, úgyhogy együtt áztunk a jó kedvvel, úgy éreztem - mondta el Heincz Gábor BIGA  előadóművész.

Az idő az esti fellépőkhöz sem volt kegyes, a publikum azonban esernyővel a kezében is élvezte a koncerteket és hajnalig mulatott. Kovácsné Mikola Mária, a szervezési feladatokat ellátó Kanizsai Kulturális Központ igazgatója szerint az időjárás ugyan nehezítette a dolgukat, ám ezek a körülmények is bebizonyították, hogy a kanizsai közönség mennyire vágyik az ilyen programokra.  - A Biga-koncert alatt kezdett el cseperegni az eső, azt kell, hogy mondjam, hogy nem adták fel a nézők és itt maradtak. Aztán az Anna and the Barbies esőben koncertezett, akkor is itt maradtak a kedves nézők. És a Crazy Little Thing – Queen Tribute Zenekar előadásán is – esernyővel ugyan már – de itt maradtak és buliztak -  fogalmazott Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója.

Szombaton a Vívás világnapja alkalmából tartott bemutatóval vette kezdetét a program, majd a helyi egyesületek közül – mások mellett – a Swans Balett, és a Magic Ritmo Tánccsoport is színpadra állt.

Délután és este aztán már ismét a sztárfellépőké volt a színpad. Előbb az idén 20 éves Balkán Fanatik adott koncertet, majd Geszti Péter lépett fel. Az előadóművész három évtizedes pályafutásának legnagyobb slágereit, valamint új dalait hozta el a kanizsai közönségnek. - Úgy állítottuk össze a mai koncertet is, hogy a nézők legyenek olyan kedvesek végighallgatni az új dalaimat a régi dalaim után. Tehát, „bocsássák meg azt”, hogyha új dalokat játszunk, amiket kevésbé ismernek. Alapvetően az volt a szerkesztési elv, hogy a Rapülőktől, a Gringo Sztártól, a Jazz+Aztól a legismertebb dalokat játsszuk el, amelyek alapvetően táncolhatóak, azt szeretnénk, hogy az egész tér táncolna. Up-tempós, gyorsabb nóták, sok ismert sláger van köztük. Hoztam remek zenészeket, a Jazz+Az egykori muzsikusait, illetve két remek énekesnőt Lengyel Johannát és Zabos Reginát -  mondta Geszti Péter előadóművész.

A helyi kulturális központ mellett a Kanizsa Turizmusáért Egyesület feladata volt a szervezés. Koncz Zsolt, a szervezet elnöke elégedetten értékelte stábunknak a rendezvényt. - Sikeresnek érzem, mivel nagyon sok embert le tudtunk hívni a térre. Ünnep volt szerintem ez a két nap a város részére. Az időjárás kicsit elrontotta a hangulatunkat, főleg a tegnapi napon, most viszont megkönyörült rajtunk az ég, de szerintem nagyon jól sikerült az egész rendezvény - fogalmazott Koncz Zsolt, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke. Az idei Város Napján több mint két tucat fellépő és számtalan színes program várta az érdeklődőket. A fesztivál eseményeiről bővebben beszámolunk későbbi műsorainkban.

Galéria
további friss hírek
26
szep.
15:35
4
Murakeresztúr
A futóversenyt a helyi általános iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület közösen szervezte. A kezdeményezés célja, hogy a sport szeretetét közvetítse a fiatalok felé.
26
szep.
15:19
4
Nagykanizsa
A két költőóriás kapcsolatát Tóth Péter Lóránt „Toldi írójához elküldöm lelkemet” című önálló estjén keresztül ismerhette meg a kanizsai közönség.
26
szep.
15:16
4
Nagykanizsa
A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt.
Tizenhét gólos vereséget szenvedett a Siófoktól a Tungsram SE Nagykanizsa női kézilabdacsapata az NB II-es bajnokság legutóbbi játéknapján. A Kanizsa Arénában rendezett mérkőzés már az első..tovább olvasom
26
szep.
15:12
4
Nagykanizsa
A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után, újabb alkotásokkal várja a nagyközönséget.
Gábriel Salerosa fantáziavilága köszön vissza a Honvéd Kaszinó kiállítóterében látható festővásznakról. A nagykanizsai kötődésű művész nyári, bemutatkozó tárlata után,..tovább olvasom
26
szep.
15:09
4
Nagykanizsa
Az iskolakezdés után Kanizsán is berobbant a légúti fertőzések időszaka, egyre többen keresik fel az orvosi rendelőket. A szakértők mind a gyerekek, mind a felnőttek számára javasolják a megfelelő higiénia betartását és az immunrendszer erő
26
szep.
15:06
4
Nagykanizsa
Legújabb megjelent művéről és sok minden másról is hallhatták a népszerű műsorvezetőt hétfőn este a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
26
szep.
14:58
4
Nagykanizsa
Az elmúlt napokban a Teleki-Platán rekonstrukciónál az utolsó javításokat végezték. A beruházás áprilisban indult, és mintegy 1 milliárd forintból valósult meg.
26
szep.
13:45
3
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
03:25
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
03:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
04:10
Lapozó
06:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
07:00
07:30
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
08:00
08:30
Híradó
08:45
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
09:55
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
10:10
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
10:40
Lapozó
12:00
12:30
13:00
Nagykanizsa - Pécsi VSE NB II-es férfi kézilabda mérkőzés felvételről
14:10
Négy évszak a Hortobágyon - Ősz
14:25
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
Kibeszélő
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Tungsram - Siófok KC NB-II-es női kézilabda mérkőzés felvételről
21:25
Négy évszak a Hortobágyon - Tél
21:40
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:10
Lapozó
híradó 2023.09.26

FEJLESZTÉS   A héten zárul az ivóvíz-rekonstrukció   

BARTÓK HAGYATÉKA, PITYPANGOK ÉS A TINÉDZSER LÉLEK  Megnyílt Gábriel Selarosa új tárlata a HEMO-ban   

ZRÍNYI KUPAAz esős időjárás ellenére is népszerű volt a futóverseny

A NAPOS B OLDAL Bemutatta új könyvét Jakupcsek Gabriella a HSMK-ban  

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu