+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kanizsai információk egy helyen
2022. szeptember 6. kedd 14:16
Kanizsai információk egy helyen
Applikációként és webes formában is működni fog az a szoftverrendszer, amelyet a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ munkatársai fejlesztettek.
Nagykanizsa

Applikációként és webes formában is működni fog az a szoftverrendszer, amelyet a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ munkatársai fejlesztettek. Az alkalmazás célja, hogy információkat gyűjtsön össze, és ezáltal tájékoztassa a város lakosságát a nagykanizsai eseményekről.

A szoftverrendszert kettős céllal alkották, egyfelől az egyetem tudásalapját kihasználva szeretnének hozzáadni valamit a város életéhez, másfelől pedig a közösségépítésben is fontos szerepet tölthet be. Utóbbi elhatározás az intézmény missziójába, a körforgásos gazdaság tematikájába is beletartozik. A két évig fejlesztett applikáció a hétvégén, a Város Napján debütál a nagyközönség előtt. - Ezzel az egész szoftverrendszerrel a célunk az, hogy a városi híreket, a városi eseményeket, a lehető legszélesebb körben és digitális platformon tudjuk a városlakók számára kínálni. Tulajdonképpen egy olyan gyűjtőplatformot hoztunk létre, ahol minden, ami kanizsai hír, információ, itt elérhető lesz és megtalálható lesz. A mai interjúnak tulajdonképpen az apropója az, hogy ennek az egész szoftverrendszernek a tesztje, a pilotja, az a Város Napja, hiszen most az idei Város Napjával kapcsolatban minden információ ezen a felületen lesz elérhető - mondta el Kaszás nikoletta, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ  főigazgatója.

Kaszás Nikoletta hozzátette, reményeik szerint az alkalmazás használata egy közösségi élményt fog hozni a városlakóknak, városi szervezeteknek és az alkalmazás élő hírfolyamként és eseménynaptárként fog funkcionálni. Jaskó Szilárd szerint a szoftverrendszer megalkotása igazi szakmai kihívásnak számított, mivel számos követelménynek igyekeztek megfelelni. A PEN Alkalmazott Informatikai Tanszékének vezetőjétől megtudtuk, hogy az kidolgozási folyamat csapatmunka volt, amibe igyekeztek minél több embert bevonni. - Próbáltuk minél szélesebbre tárni a lehetőséget, hogy ebből a hallgatók is profitáljanak, a fejlesztésnek a gerincét a kollégáim adták, de próbáltuk a tesztelésbe, az ötletelésbe, minél tágabb folyamatába bevonni a hallgatókat, hogy lássák, hogy hogyan néz ki egy ilyen folyamat, hogy épül fel, hogyan lehet egyáltalán egy ötletet a valóságba átültetni – fogalmazott Jaskó Szilárd, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ  tanszékvezetője. Az eKanizsa alkalmazást – egy regisztrációs folyamatot követően – bármely kanizsai szervezetnek, illetve kanizsai lakosnak lehetősége lesz használni és felületére tartalmat feltölteni.

Galéria
további friss hírek
23
szep.
18:00
1
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
18:00
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
15:46
4
Zalakaros
A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt.
Tizenötödik alkalommal tartják meg a hétvégén a Mapei Tour de Zalakaros körversenyt. A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt. Az elmúlt másfél évtizedben a zalakarosi körverseny..tovább olvasom
23
szep.
15:42
4
Nagykanizsa
Az érintett társasházak közös képviselői elmondták: tarthatatlan a helyzet, így olyan projekt mellett kell dönteni, ami lehetőleg gyorsan és olcsón nyújt megoldást a közlekedési nehézségekre.
23
szep.
15:35
4
Nagykanizsa
Fridmann Valéria kereskedő Híradóknak elmondta: az árak még tovább fognak emelkedni a szállítási nehézségek miatt. Éppen ezért a szezonális paprikából, almából és szilvából még most érdemes bevásárolni.
23
szep.
15:31
4
Nagykanizsa
640 millió forintot nyert a városvezetés pályázata a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának felújítására.
23
szep.
13:23
4
Nagykanizsa
A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület.
Vasárnap lesz a szív világnapja. A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület. A kezdeményezés fő célja a megelőzés, ezért is vonják be a szervezők minden évben a..tovább olvasom
23
szep.
13:18
4
Nagykanizsa
Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés.
Elindultak a papírgyűjtések a kanizsai iskolákban. Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés. A leadott mennyiségek folyamatosan csökkennek, de egy..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Csavargók - Blue Duck Arts
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Csavargók - Blue Duck Arts
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó
19:30
A mi portánk
20:00
Híradó
20:15
ETO Akadémia - FC Nagykanizsa NBIII. Bajnoki labdarúgó mérkőzés
21:45
Info blokk, benne Híradó
22:15
Lapozó
híradó 2022.09.23

NYERTES PÁLYÁZAT, JELENTŐS ÖNRÉSSZEL- Megoldódhat a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának problémája

PARKOLÁSI EGYEZTETÉS - Sok az autó, de kevés a férőhely a Teleki és az Attila utcában

A SZÍV NAPJA - A kezdeményezés fő célja a megelőzés

ÚJSÁGGYŰJTÉS - Elkezdődött a környezetbarát-akció a kanizsai iskolákban

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu