+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Első hazai győzelem
2022. augusztus 18. csütörtök 14:25
Első hazai győzelem
Gombos Zsolt csapata két gyors góllal kezdett, így már a találkozó első 10 percben eldőltek az érdemi kérdések.
Nagykanizsa

Magabiztosan verte a Csornát az FC Nagykanizsa. Az NB III. hétközi fordulójában Gombos Zsolt csapata két gyors góllal kezdett, így már a találkozó első 10 percben eldőltek az érdemi kérdések. A végeredmény 5-1 lett.

Gyászszünettel indult a mérkőzés, a csapatok Gerencsér Zoltánra, a kanizsaiak augusztus hatodikán elhunyt törzsszurkolójára emlékeztek. A játék tökéletesen kezdődött, hiszen Lőrincz Bence csapata első helyzetét a 4. percben rögtön gólra is váltotta.
Lendületben maradt a Kanizsa és a szerencse is a hazaiakkal volt, hiszen 5 perccel később Kondor megpattanó lövése után már 2-0-át mutatott az eredményjelző. Labdabirtoklásban is a csornaiak fölé nőttek a piros-kékek, és a hazaiak helyzetkihasználása is tökéletes volt.  A 23. percben Kovalovszki indította el Szabó Patrikot, aki a budaörsi duplája után ezúttal gólpasszt adott, a centerezésére Török érkezett jó ütemben, majd a kapufa segítségével megszerezte csapata harmadik gólját.

A félidő hátralévő részében nem forogtak veszélyben a kapuk, a Kanizsa dominált, a vendégeknek pedig a védekezésen kívül másra nem futotta az erejéből. A szünetben hármat is cserélt Gombos Zsolt, beállt János, Béli és Pleszkán. Az 50. percben az első kaput eltaláló lövéséből szépített a Csorna, Szalka lőtt 35 méterről egy bombagólt. Ez azonban nem fogta meg a Kanizsát, az 57. percben Béli szépségdíjas találattal állította vissza a háromgólos különbséget.

Az erődemonstrációnak itt még nem volt vége, a Kanizsa a 65. percben szinte lemásolta az első gólját, ezúttal Szökrönyös játszott össze Bélivel, a ZTE-től érkező középpályás pedig a szünetben beálló Jánoshoz passzolt, aki közvetlen közelről nem hibázott. A hátralévő 20 percben visszaesett a találkozó irama, egyik fél sem erőltette már a támadójátékot. A mérkőzés után Varga Péter, a csornaiak sportigazgatója elmondta, már az első 10 perc megpecsételte a sorsukat, hiszen két olyan akció után kaptak gólt, amire egész héten készültek. Hozzátette, az újonc gárdát sújtó sérüléshullám is alaposan megnehezíti a szereplésüket.  

– Az első mérkőzésen, ilyen még a 22 éves pályafutásom során nem fordult elő, két játékosom, meghatározó játékosom is szálkapocscsonttörést szenvedett, ami nagyon hosszú felépülést vesz igénybe, hosszú idő, amíg ők visszatérnek. Majd az egyik meghatározó játékosunknak elszakadt a combizma, s ezt tetézi még, hogy a múlt héten, az U19-ből felkerült centerjátékosunkat egy gól és egy kiharcolt tizenegyes után a 30. percben le kellett cserélnem, ma ő sem állt a rendelkezésünkre. Van gondunk bőven –nyilatkozta Varga Péter, a Csornai SE sportigazgatója.

Gombos Zsolt szerint csapatát különösen motiválta, hogy megszerezzék az első hazai győzelmüket. Szerinte voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor fásultan mozogtak a játékosai, de mindenki, a cserék is hozzá tudtak tenni, így nem túlzó a négygólos különbség.

– A mérkőzés előtt az volt a fő cél, hogy próbáljunk meg optimális állapotba lenni, ez többé-kevésé sikerült. Azért lehetett látni, hogy jó pár játékosom kicsit enerváltabb volt, illetve elfáradtak a végén. Sajnos csak 5 cserélési lehetőség van. Mindig eltervezzük a cseréket, de például a végén Szabó Patrikot nem akartam lehozni, az egy kényszerű csere volt. Mindenki helytállt, a cserék is, akik bejöttek. Nagyon örülök a győzelemnek, szükség volt erre a három pontra –értékelte a mérkőzést Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A hétvégén a Nyugati csoport fő bajnokaspiránsához, az NB II-ből kieső III. Kerülethez látogatnak Béli Milánék. A 17:30-kor kezdődő találkozót élőben követhetik Youtube-csatornánkon.  

 

Galéria
további friss hírek
23
szep.
18:00
1
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
18:00
Nagykanizsa
MEGVALÓSULHAT A PLATÁN SOR ÉS A TELEKI UTCA VÍZVEZETÉK FELÚJÍTÁSA
23
szep.
15:46
4
Zalakaros
A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt.
Tizenötödik alkalommal tartják meg a hétvégén a Mapei Tour de Zalakaros körversenyt. A rendezvényen körülbelül 2000 amatőr kerékpáros vesz részt. Az elmúlt másfél évtizedben a zalakarosi körverseny..tovább olvasom
23
szep.
15:42
4
Nagykanizsa
Az érintett társasházak közös képviselői elmondták: tarthatatlan a helyzet, így olyan projekt mellett kell dönteni, ami lehetőleg gyorsan és olcsón nyújt megoldást a közlekedési nehézségekre.
23
szep.
15:35
4
Nagykanizsa
Fridmann Valéria kereskedő Híradóknak elmondta: az árak még tovább fognak emelkedni a szállítási nehézségek miatt. Éppen ezért a szezonális paprikából, almából és szilvából még most érdemes bevásárolni.
23
szep.
15:31
4
Nagykanizsa
640 millió forintot nyert a városvezetés pályázata a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának felújítására.
23
szep.
13:23
4
Nagykanizsa
A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület.
Vasárnap lesz a szív világnapja. A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület. A kezdeményezés fő célja a megelőzés, ezért is vonják be a szervezők minden évben a..tovább olvasom
23
szep.
13:18
4
Nagykanizsa
Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés.
Elindultak a papírgyűjtések a kanizsai iskolákban. Az évente két alkalommal megrendezett akció célja a környezettudatosság és az osztálypénzgyűjtés. A leadott mennyiségek folyamatosan csökkennek, de egy..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
06:30
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
06:40
Mise/Istentisztelet
07:40
Sztárportré
08:10
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
08:20
Csavargók - Blue Duck Arts
09:20
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
09:30
Lapozó
12:00
Csavargók - Blue Duck Arts
13:00
Sztárportré
13:30
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó
18:30
Hargita
19:00
Info blokk, benne Híradó
19:30
A mi portánk
20:00
Híradó
20:15
ETO Akadémia - FC Nagykanizsa NBIII. Bajnoki labdarúgó mérkőzés
21:45
Info blokk, benne Híradó
22:15
Lapozó
híradó 2022.09.23

NYERTES PÁLYÁZAT, JELENTŐS ÖNRÉSSZEL- Megoldódhat a Teleki utca és a Platán sor vízvezeték hálózatának problémája

PARKOLÁSI EGYEZTETÉS - Sok az autó, de kevés a férőhely a Teleki és az Attila utcában

A SZÍV NAPJA - A kezdeményezés fő célja a megelőzés

ÚJSÁGGYŰJTÉS - Elkezdődött a környezetbarát-akció a kanizsai iskolákban

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu