+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Heves viták, nehéz döntések a közgyűlésen
2022. augusztus 5. péntek 14:02
Heves viták, nehéz döntések a közgyűlésen
Megoszlott a frakciónk véleménye a pótkérelmek elbírálásáról – hangsúlyozta Gábris Jácint a Sörgyár SE és a DRVE támogatása kapcsán.
Nagykanizsa

Megoszlott a frakciónk véleménye a pótkérelmek elbírálásáról – hangsúlyozta Gábris Jácint a Sörgyár SE és a DRVE támogatása kapcsán. Az ÉVE önkormányzati képviselőjének módosítója után a roma egyesület 500 ezer, míg az asztaliteniszklub 1 millió forintot kapott. A póttámogatások szavazásánál a fideszes városatyák mellett csak Gábris voksolt igennel.

A Sörgyár napirendje sem ment zökkenőmentesen, de a DRVE pontjánál szabadultak el igazán az indulatok. Károlyi Attila több kérdést is intézett Tejfel Józsefhez, az egyesület elnökéhez, majd kijelentette, semmilyen formában nem lehet támogatni ezt a csoportot a város pénzéből. Végül 500 ezer forintot mégis megszavaztak a Demokratikus Roma Vezetők Egyesületének.

– Nem átszavazásról szólt ez, hanem ebben megoszlott a frakciónk véleménye. Most úgy oszlott meg, hogy az én véleményem különbözött a többiektől. Ennek elsősorban szakmai oka van. Másrészt én másként látom a helyzetet a beérkező információk alapján és a jelenlegi helyzet mérlegelése alapján ezt a kérdést. Ezért próbáltam köztes megoldást találni. Bíztam abban, hogy a köztes megoldás azért több szavazatot jelent az ÉVE-frakció részéről, de a jelenlegi állapotot is megértem – nyilatkozta Gábris Jácint, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Szintén nagy vihart kavart a Tar Mihály menesztéséről szóló napirend. Szabó Szilárd, a Fidesz-frakció vezetője az ÉVE részéről Károlyi Attilától és a jobbikosoktól is elvárta volna, hogy támogassák az ügyvezető leváltását. Berta Krisztián elmondta, nem örült a bejegyzésnek, de ez nem olyan ok, ami miatt meg kellene fosztani Tar Mihályt az állásától.

– Jobboldali, nemzetben gondolkodó emberként nekem sem tetszett, amit posztolt. Viszont nem gondolom azt, hogy egy poszt miatt ki kellene rúgni az ügyvezetőt, hiszen nem olyan vétséget csinált, hogy mondjuk elsikkasztott több milliárd forintot, amire a Fidesz esetében – nem helyi szinten – nem riadtak vissza az „elvtársak” – mondta el Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Eredetileg a 2021-27-es európai uniós időszak beruházási terveiről való döntés indokolta a soron kívüli közgyűlés összehívását. A Fidesz részéről többen kidolgozatlannak, és elkapkodottnak tartották az összeállítást, illetve azt is nehezményezték, hogy nem kapták meg időben a csaknem 300 oldalas dokumentumot. Ebben szerepel – egyebek mellett – a Csó-tó, a Sétakert és a Mindenki fejlesztése, egy új ipari csarnok építése, a BLG energetikai megújítása, valamint a Kiskastély ügye. A kormánypárti oldalról azt is sérelmezték, hogy a külső városrészeket nem érinti a beruházási tervezet.

– Ez nem igaz, hogy nincsen benne, hiszen szerepel benne a palini orvosi rendelő felújítása s benne van a kiskanizsai óvoda. Ahol vannak ilyen intézményeink, ott bele tudtunk nyúlni. Mindent nem lehet ebből finanszírozni, nem lehet bármire elkölteni, megvannak a keretek, s ezek valószínűleg a következő hónapokban majd pontosulnak is. A lényeg, hogy induljunk el, csináljuk, mert a Fidesz ezt nem szerette volna, akadályozta a munkát. Ma is akadályozni akarta, nem is akarta elfogadni, mert nem ért egyet ezekkel az egyébként rendkívül fontos beruházásokkal, de mi azért megyünk tovább, és csinálni fogjuk ezután is –  fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

Balogh László ma délután reagált a csütörtöki történésekre a közösségi oldalán. Ahogy fogalmazott: „…A megtárgyalandó javaslatok némelyike erkölcsi (erkölcstelenségi) súlya vagy éppen hosszútávú gazdasági jelentősége okán hűvös, tárgyilagos mérlegelést és párbeszédet igényelt volna. Ehelyett megint csak maradt a tárgytól eltérő csúsztatások sora, zsigeri és személyeskedő hangnem, amely minden lényeges szempontot, a döntések felelősségét is az érzelmeknek rendelt alá…”  

Galéria
további friss hírek
29
nov.
15:05
4
Nagykanizsa
Két különböző címmel, két művész alkotásai láthatók egy közös tárlaton a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
29
nov.
14:58
4
Nagykanizsa
Tizenkét gólos győzelemmel érvényesítette a papírformát a Mecseknádasddal szemben a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata a Kanizsa Arénában.
29
nov.
14:50
4
Nagykanizsa
A szalonok életben maradásához elengedhetetlen lesz, hogy januárban emeljenek az áraikon a szolgáltatók.
A szalonok életben maradásához elengedhetetlen lesz, hogy januárban emeljenek az áraikon a szolgáltatók. A megkérdezett kanizsai kozmetikus és fodrász még nem tapasztalt jelentős visszaesést a forgalmában, de az..tovább olvasom
29
nov.
14:35
4
Nagykanizsa
Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő a nagykanizsai Rozgonyi-tagóvodában ma délelőtt.
Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő a nagykanizsai Rozgonyi-tagóvodában ma délelőtt. A jelzés a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére 11 óra 20 perckor..tovább olvasom
28
nov.
17:42
5
Nagykanizsa
Táncos előadásokat, tűzzsonglőrködést, karácsonyi dallamokat, valamint rock and roll koncertet hallhattak és láthattak az érdeklődők.
28
nov.
17:35
4
Nagykanizsa
A kanizsai gólokat a duplázó Török Milán mellett, Lőrincz Bence és Kondor Kristóf szerezte.
Őszi harmadik lett az FC Nagykanizsa. A harmadosztály első körének utolsó bajnokiján a Balatonfüredet fogadták vasárnap a dél-zalaiak, és magabiztosan, 4-1-re győzött Gombos Zsolt csapata. A kanizsai gólokat a duplázó..tovább olvasom
28
nov.
17:33
4
Nagykanizsa
A vasárnapi programon Böszörményi Géza, a Piarista-iskola igazgatója mondott köszöntőt a szeretet ünnepének várakozási időszakáról, majd ezután felgyulladt a hit lángja az Erzsébet téren.
28
nov.
17:31
5
Nagykanizsa
Világítanak az adventi díszek az Erzsébet téren és a Fő úton. A karácsonyi fényeket pénteken a naplemente kezdetével kapcsolták fel.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Siófok NBII. Női kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.11.28

ADVENTSokan voltak az ünnepi forgatag első fellépésein, vasárnap meggyújtották a hit gyertyáját

DUPLA JUBIELUM Kettős iskolai ünnep volt Kiskanizsán

ŐSZI BRONZ Nyert az FC Nagykanizsa, így biztosan a dobogón telel

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu