+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Motoros mise Kistolmácson
2022. július 25. hétfő 13:25
Motoros mise Kistolmácson
Ma van Szent Kristóf, az utazók védőszentjének ünnepe.
Kistolmács

Ma van Szent Kristóf, az utazók védőszentjének ünnepe. A szentre emlékezve hétvégén országszerte tartottak járműszenteléseket. Kistolmácson a motorok megáldásával egybekötött, szabadtéri szentmisét rendeztek, ahol a motorosok egyúttal leróhatták kegyeletüket elhunyt társaik előtt.

2012-ben készült el a balesetben meghalt motorosok emlékére állított emlékmű Kistolmácson, azóta minden évben tartanak motorszentelést a településen a Szent Kristóf emléknapjához legközelebb eső hétvégén. A misét celebráló Aigner Géza plébános szerint, ezen az eseményen is emlékeztetik az embereket az isteni gondviselésre.  

- Amikor megáldjuk az úton lévőket, megáldjuk ezeket a járműveket. Akkor lehetőségünk van, hogy elgondolkozzunk azon, hogy hogyan is kellene nekünk közlekednünk. Nem csupán arról szól a mi útba indulásunk, hogy a legrövidebb idő alatt megérkezünk, hanem közben egy közösségi magatartást tanúsítunk és mindig az Isten kezében vagyunk. Ezért örülök annak, hogy ezen a kis településen Kistolmácson is megemlékeznek az elhunyt motorosokról és minden évben gondjuk van arra, hogy ezt a szentmisét megtartjuk - fogalmazott Aigner Géza plébános.

Az eseményre érkező motorosok számára a megemlékezés mellett fontos, hogy a járműveiket megáldják. Kele János úgy fogalmazott, jó tudni azt, hogy valaki vigyáz rájuk az útjuk során.

- A halott motorosokról minden évben meg szeretnénk emlékezni, különböző egyesületek emlékeznek meg az ország szerteágazó részein. A szenteléseken máshol is részt veszünk, Soltvadkerttől kezdve Nagykanizsán, itt Kistolmácson is. Mindig eljövünk ilyen eseményekre, hogy megemlékezzünk motoros barátainkról, ismerőseinkről, elhunyt szeretteinkről, társainkról. Nekünk ez fontos, hogy ezt mindig életben tartsuk a kopjafákon és bárhová megyünk az országban - mondta el Kele János.

A szentmisét követően megáldották a motorosok járműveit, valamint megkoszorúzták az emlékművet. A motoros miséről bővebben beszámolunk mai, Napi Kanizsa című műsorunkban.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
06
dec.
08:01
1
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu