+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Hitéleti és zenei tábor
2022. július 21. csütörtök 15:52
Hitéleti és zenei tábor
A program célja, hogy a résztvevők fejlesszék a zenei tudásukat és még jobban megismerjék a dalmát zenei kultúrát.
Tótszerdahely

Idén húsz fiatal vesz részt a Zala Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat regionális hitéleti és zenei táborán. A rendezvényt Tótszerdahelyen, a Fedák-kúriában tartják. A program célja, hogy a résztvevők fejlesszék a zenei tudásukat és még jobban megismerjék a dalmát zenei kultúrát.

A szervezők igyekeznek minden évben valamilyen újdonságot biztosítani a jelentkezőknek. A zenélés mellett a hit megélése, valamint a horvát nyelvű foglalkozások is főszerepet játszanak a táborozók időtöltésében.

– Fontos a megyei önkormányzatnak az anyanyelvű hítélet, ezért horvát nyelvű templomi énekeket éneklünk is, és zenélnek is. Amellett nem szabad megfeledkeznünk a horvát nyelvről, egy nagyon kis rövid foglalkozás van horvát nyelven, illetve manuális foglalkozásokat is szervezünk a részükre, ami egy kicsit színesíti az itteni programot. Viszont élvezik a gyerekek – tudtuk meg Vargovics Józsefnétől, a Zala Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzatelnökétől.

A tábor zenei részéhez az adta az ötletet, hogy Tótszerdahelyen és környékén számos tamburazenekar működik. A középiskolás diákok és egyetemisták rengeteg közös gyakorláson vesznek részt és sokszor akár estig is próbálnak. Dombi Bianka szerint a próbák nem csak a zenei tudás fejlesztésében, de a közösségépítésben is fontos szerepet játszanak.

– Főképp a tábornak a legfőbb hangsúlya a tamburázáson van és az a lényege, hogy minél több, különféle anyagot elsajátítsunk, így zenekaron belül. Mi is most muramenti dalokkal ismerkedünk főleg. Igazából ez a lényeg, hogy a csapatokat összehozza. Igazából ismerkedésen, csapatépítésen van a hangsúly főleg és tényleg a zenélésé a minden – árulta el Dombi Bianka. 

Vargovics Józsefnétől megtudtuk, hogy a résztvevők a mai nap során Csáktornyán adtak koncertet, holnap pedig a tábor zárásaként előadják az elmúlt napokban tanult dalokat.

 

Galéria
további friss hírek
29
nov.
14:35
4
Nagykanizsa
Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő a nagykanizsai Rozgonyi-tagóvodában ma délelőtt.
Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő a nagykanizsai Rozgonyi-tagóvodában ma délelőtt. A jelzés a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére 11 óra 20 perckor..tovább olvasom
28
nov.
17:42
5
Nagykanizsa
Táncos előadásokat, tűzzsonglőrködést, karácsonyi dallamokat, valamint rock and roll koncertet hallhattak és láthattak az érdeklődők.
28
nov.
17:35
4
Nagykanizsa
A kanizsai gólokat a duplázó Török Milán mellett, Lőrincz Bence és Kondor Kristóf szerezte.
Őszi harmadik lett az FC Nagykanizsa. A harmadosztály első körének utolsó bajnokiján a Balatonfüredet fogadták vasárnap a dél-zalaiak, és magabiztosan, 4-1-re győzött Gombos Zsolt csapata. A kanizsai gólokat a duplázó..tovább olvasom
28
nov.
17:33
4
Nagykanizsa
A vasárnapi programon Böszörményi Géza, a Piarista-iskola igazgatója mondott köszöntőt a szeretet ünnepének várakozási időszakáról, majd ezután felgyulladt a hit lángja az Erzsébet téren.
28
nov.
17:31
5
Nagykanizsa
Világítanak az adventi díszek az Erzsébet téren és a Fő úton. A karácsonyi fényeket pénteken a naplemente kezdetével kapcsolták fel.
28
nov.
17:28
4
Kiskanizsa
A jubileumok kapcsán képzőművészeti kiállítással és kulturális műsorral várták az érdeklődőket a helyi oktatási intézményben.
28
nov.
17:24
5
Nagykanizsa
Az esten felidézték a múlt legszebb pillanatait egy rövid kisfilmmel, míg a zenés produkciókban a Bojtár Együttes és a sormási dalárda közreműködött.
28
nov.
17:15
4
Nagykanizsa
2600 darab krókusz hagymát ültettek el szombaton a szakemberek a Kanizsai Fiatalok Közösségnek tagjaival a Táncoló lányok szökőkútjához.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Siófok NBII. Női kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.11.28

ADVENTSokan voltak az ünnepi forgatag első fellépésein, vasárnap meggyújtották a hit gyertyáját

DUPLA JUBIELUM Kettős iskolai ünnep volt Kiskanizsán

ŐSZI BRONZ Nyert az FC Nagykanizsa, így biztosan a dobogón telel

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu