+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Súlyos lehet a büntetés
2022. július 20. szerda 15:22
Súlyos lehet a büntetés
Jogerős ítéletet hozott a nagykanizsai illegális pénzváltók ügyében a Zala Megyei Főügyészség.
Zalaegerszeg

Jogerős ítéletet hozott a nagykanizsai illegális pénzváltók ügyében a Zala Megyei Főügyészség. A két vádlott pénzbüntetést kapott, valamint elkobozták a náluk található valutát. Ahogy arról mi is beszámoltunk: az egyik valutaváltót azóta ismét őrizetbe vették és jóval súlyosabb büntetésre számíthat.

Ezek a felvételek még 2019 januárjában készültek, amikor a nagykanizsai rendőrség tetten érte azt a két férfit, akik évtizedekig illegálisan váltottak valutát a Dél-Zalai Áruház előtt. Az ügyben idén februárban született meg az elsőfokú ítélet, amely a közelmúltban jogerőre emelkedett.

– Titkosszolgálati eszközök útján sikerült a felelősségüket megállapítani és a büntetőeljárás a jogerős elítélésükkel zárult a közelmúltban. Az elsőfokú bírósági ítéletet jogosulatlan pénzintézeti tevékenység bűntette miatt a törvényszék jóváhagyta, a büntetés mindkét vádlott esetében hatszázezer forint pénzbüntetés volt, és a vádlottaknál talált sokmillió forint értékű valuta és forint esetében elkobzás alá estek ezek az értékek – nyilatkozta Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője. 

Az ügy egyik érintettje a büntetés ellenére is folytatta illegális tevékenységét egy belvárosi cukrászdában, ám júniusban ismét lebukott és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Mekta alegységének segítségével elfogták. Jánky Judit szerint a vádlott ezúttal börtönbe kerülhet tettéért.

– Folyik a nyomozás. Jelenleg 100 feletti azon személyeknek a száma, akik tőle váltottak és akiknek a tanúkihallgatása fogja alátámasztani, hogy üzletszerű és rendszeres tevékenységet végeztek életvitelszerűen erre rendezkedve be.  Amint ezeknek a személyeknek a kihallgatása megtörténik, akkor újabb felelősségre vonás következik és nagy valószínűséggel, jóval súlyosabb büntetés – tette hozzá Jánky Judit. 

A vádlottól a második ügyben 2 mobiltelefont, több számítástechnikai eszközt, mintegy 6 és fél millió forintot, közel 7 ezer eurot, 1000 svájci frankot, valamint egy széfet foglaltak le a rendőrök.

 

 

 

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu