+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / 97 éves lett Sárdi Lászlóné
2022. július 20. szerda 15:15
97 éves lett Sárdi Lászlóné
Etelka néni 40 évig dolgozott a kanizsai és a környékbeli gyerekek fejlődéséért.
Nagykanizsa

97. születésnapját ünnepelte nemrégiben Sárdi Lászlóné. Etelka néni 40 évig dolgozott a kanizsai és a környékbeli gyerekek fejlődéséért. A nyugalmazott óvónő ma is jó egészségnek örvend.

2020 szeptemberében mutatták be a Thúry György Múzeum „A szocializmus gyermekei” című kiállítását. A tárlat a gyermeknevelés különböző színtereit is taglalta, ezért számos, Sárdi Lászlóné pályájához kötődő relikviát láthattak az érdeklődők. Etelka néni 1947-ben diplomázott, így kiérdemelte a rubinoklevelet, ami azt jelenti, hogy a felsőfokú végzettséget 70 éve szerezte meg.

– Nagyon is élveztem a pályát, mivel nagyon szerettem a gyerekeket. Igaz, ez hosszú idő, de nagyon sok szépet, jót, szeretetet, megbecsülést tart maga mögött. Én mögöttem is nagyon sok szép kisgyereknek az arca felcsillan. A szeretet pedig magától jön –emlékezett vissza Sárdi Lászlóné, nyugalmazott óvónő.

A 40 év alatt – a helyettesítésekkel együtt – majd egy tucat intézménynél dolgozott Etelka néni. Tevékenykedett Becsehelyen és Sáncban is, mint mondta, nagyon szerette a falusi gyerekek közvetlenségét. A legszebb emlékek azonban a MÁV-óvodához fűzik.

– A legtöbbet, és a legjobban ezt szerettem, a MÁV-nak az óvodájában dolgoztam. Azt a MÁV tartotta fent. Oda 1953-ban kerültem. Akkor Katalin azt mondta: Etelka, nincs az óvodának képesített óvónője, légy szíves menj el, és a pedagógiát szervezd meg a MÁV-óvodában – tette hozzá Sárdi Lászlóné.

 Etelka nénit a hosszú élet titkáról is megkérdeztük. Négy pontban foglalta össze a megoldást: tilos a dohányzás és az alkohol, és lehetőleg olyan ételeket fogyasszunk, amelyek a szervezetet erősítik, nem rongálják. Ő például – ahogy fogalmazott – szerződést kötött a vöröshagymával, amiből minden reggel és este egy-egy fejet elfogyaszt.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu