+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Roadpol ellenőrzés Zalakomárnál
2022. július 19. kedd 16:11
Roadpol ellenőrzés Zalakomárnál
A veszélyes áruk szállítását, valamint a vezetési és pihenőidővel összefüggő szabályok betartását vizsgálta a rendőrség.
Zalakomár

 A veszélyes áruk szállítását, valamint a vezetési és pihenőidővel összefüggő szabályok betartását vizsgálta a rendőrség ma az M7-es autópálya zalakomári pihenőjében. A háromnapos Roadpol akció elsősorban a nehéz tehergépkocsik és az autóbuszok közúti közlekedésére vonatkozik. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság drónnal segítette az ellenőrzés hatékonyságát.

A Roadpol ellenőrzés európai szintű, az intézkedésnek már több mint egy évtizedes hagyománya van. Az akció kiterjedhet az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására.  

- Gyakorlatilag arra épül, hogy előre meghatározott időpontokban az unió területén minden tagország meghatározott tematikájú ellenőrzéseket folytat. A mai ellenőrzés, illetve az ezt követő, mert még két napig folytatjuk, kifejezetten a teher- és személyszállítás ellenőrzésére irányul, főként azt nézzük, hogy a tehergépkocsi-vezetők hogyan rögzítik a rakományt, illetve, hogy a tehergépkocsi- és autóbusz-vezetők menyire tartják be a vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos előírásokat – nyilatkozta Anti András, a  Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A drón segítéségével egészen a megyehatárig ellátnak a szakemberek, így azt is észreveszik, ha a kamionnal a nem megengedett sávban előznek. Ezen kívül az M7-es autópálya Letenye felé tartó teljes forgalmát kiterelték a pihenőbe, ahol a rendőrség mellett a katasztrófavédelem és a közlekedési hatóság végzi a munkáját.

- Eddigi tapasztalataink alapján a vezetők jelentős része betartja a jogszabályokat, időnként kell csak intézkedni olyanokkal, akik vagy nem rögzítik a rakományokat, vagy elfeledkeznek a megfelelő vezetési és pihenőidő betartásáról –  tette hozzá Anti András, a  Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A szabályszegők helyszíni vagy közigazgatási bírságra számíthatnak, a külföldi gépjárművezetőknek lehetőségük van ezt a helyszínen befizetni.  

Galéria
további friss hírek
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
06
dec.
08:01
1
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu