+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Erdőjáró tábor
2022. július 14. csütörtök 14:08
Erdőjáró tábor
Obornakon, a Nyitnikék Erdei Iskolában laknak a fiatalok, és nap mint nap játszva tanulnak.
Nagykanizsa

Szó szerint a természet lágy ölén töltik mindennapjaikat azok a gyerekek, akik a Zalaerdő idei első ottalvós táborába jelentkeztek. Obornakon, a Nyitnikék Erdei Iskolában laknak a fiatalok, és nap mint nap játszva tanulnak. A táborozók az itt töltött idő alatt bővíthetik ismereteiket az erdő élővilágával, valamint az erdészet munkásságával kapcsolatban.

Activity erdei módra – stábunk ottjártakor éppen az volt a gyerekek feladata, hogy egy-egy élőlényt, tárgyat vagy cselekvést elmutogassanak, körülírjanak, vagy lerajzoljanak. Természetesen minden feladvány az erdőhöz, ez erdészethez, a vadászathoz kapcsolódott.

A Zalaerdő Zrt. már évek óta tematikus táborokat hirdet, az első ottalvós táborban 12 fiatal vesz részt. a természetjáráson kívül számos olyan programmal készültek a szervezők, ami a kikapcsolódást szolgálja, de játszva tanulhatnak a gyerekek. Napközben nincs se telefon, se internet, pontosan azért, hogy a fiatalság minél jobban közelebb kerüljön a természethez. - Fontosak a csapatépítő játékok, a kreativitásra, az egymással való kommunikációra alapuló játékok, ezek mind nagyon fejlesztik a készségeket, illetve azt, hogy be tudják fogadni a számukra talán ismeretlen tudásanyagot - mondta el Nyirádi Ivett erdei iskola vezető.

Pór Krisztián, nagyrécsei kisdiák számára nagy élmény a tábor, - bár lakóhelyén is közel van a természet. - Megismerkedtem az állatok befogadásával, az erdészettel, és még azt is megtudtuk, különböző állatoknak milyen testrészei vannak – fogalmazott Pór Krisztián.

Igazi tábori hangulat van Obornakon, hiszen a gyerekeket emeletes ágyak, hamisítatlan tábori élmények várják. Seres Vilmos Nagylengyelből érkezett, és azt is elárulta, miért pont ezt a tábort választotta. - Mindig is rajongtam az erdőért, az állatokért. Most úgy éreztük, hogy még nem voltam ottalvós táborban, ez jó lenne. Meg az egyik barátom volt itt, és azt mondta, ez nagyon jó tábor, itt rengeteg mindent lehet tanulni – mondta Seres Vilmos. A táborozós szezon természetesen még nem ért véget, a Zalaerdő Zrt. berkein belül is folytatódik a program, például a vadász, vagy a horgász táborral.

Galéria
további friss hírek
28
nov.
17:42
5
Nagykanizsa
Táncos előadásokat, tűzzsonglőrködést, karácsonyi dallamokat, valamint rock and roll koncertet hallhattak és láthattak az érdeklődők.
28
nov.
17:35
4
Nagykanizsa
A kanizsai gólokat a duplázó Török Milán mellett, Lőrincz Bence és Kondor Kristóf szerezte.
Őszi harmadik lett az FC Nagykanizsa. A harmadosztály első körének utolsó bajnokiján a Balatonfüredet fogadták vasárnap a dél-zalaiak, és magabiztosan, 4-1-re győzött Gombos Zsolt csapata. A kanizsai gólokat a duplázó..tovább olvasom
28
nov.
17:33
4
Nagykanizsa
A vasárnapi programon Böszörményi Géza, a Piarista-iskola igazgatója mondott köszöntőt a szeretet ünnepének várakozási időszakáról, majd ezután felgyulladt a hit lángja az Erzsébet téren.
28
nov.
17:31
5
Nagykanizsa
Világítanak az adventi díszek az Erzsébet téren és a Fő úton. A karácsonyi fényeket pénteken a naplemente kezdetével kapcsolták fel.
28
nov.
17:28
4
Kiskanizsa
A jubileumok kapcsán képzőművészeti kiállítással és kulturális műsorral várták az érdeklődőket a helyi oktatási intézményben.
28
nov.
17:24
5
Nagykanizsa
Az esten felidézték a múlt legszebb pillanatait egy rövid kisfilmmel, míg a zenés produkciókban a Bojtár Együttes és a sormási dalárda közreműködött.
28
nov.
17:15
4
Nagykanizsa
2600 darab krókusz hagymát ültettek el szombaton a szakemberek a Kanizsai Fiatalok Közösségnek tagjaival a Táncoló lányok szökőkútjához.
28
nov.
17:05
4
Nagykanizsa
Telt ház volt Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba operettestjén pénteken a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Telt ház volt Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba operettestjén pénteken a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A művész házaspár előadására a belépés ingyenes volt – a nézőtér..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
15:00
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Siófok NBII. Női kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.11.28

ADVENTSokan voltak az ünnepi forgatag első fellépésein, vasárnap meggyújtották a hit gyertyáját

DUPLA JUBIELUM Kettős iskolai ünnep volt Kiskanizsán

ŐSZI BRONZ Nyert az FC Nagykanizsa, így biztosan a dobogón telel

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu