+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Ifjú állatvédők tábora
2022. július 14. csütörtök 14:01
Ifjú állatvédők tábora
A nagy hagyományokkal rendelkező táborban ezúttal is az ebekkel való helyes bánásmód kapta a főszerepet.
Nagykanizsa

A héten tartják az Ifjú Állatvédők Napközis Táborát. Az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület programjára idén 18 fiatal jelentkezett. A nagy hagyományokkal rendelkező táborban ezúttal is az ebekkel való helyes bánásmód kapta a főszerepet.

A természet -, környezet – és állatvédelem volt kezdetektől a középpontban a menhely által szervezett állatvédő táborban. A felnőttek sokszor alapdolgokkal sincsenek tisztában, így fontos, hogy már a gyermekeket megtanítsák az állatokkal való helyes bánásmódra, arra hogyan legyenek jó gazdák- vélik a táborszervezők. A gyermekek a tábor alatt aktívan vesznek részt a nagykanizsai állatotthon életében, s foglalkoznak egy kiválasztott kutyával. - Azért jelentkeztem, mert szerintem ezeknek a kutyáknak fontos a szeretet és élvezzék, hogy el vannak kényeztetve – mondta el Nagy Nóra.

A legtöbb táborozónak otthon van kutyája. Linettéknél például hat is, de mellettük szerette volna megismerni a menhelyi állatokat. - A táborban jól érzem magamat, minden nap ki szoktunk ide jönni, eltöltünk pár órát, a kutyusokkal foglalkozunk, körbe megyünk minden nap tanulunk valami újdonságot – fogalmazott Fritz Linett.

Vannak első, illetve visszatérő táborozók, a táborban eltöltött pár nap alatt pedig sokat tanulhat a gyermek és a kutya is. -Igazából sok mindent megtanulnak a gyermekek úgy átlagosan, azt próbálják rávetíteni a kutyára és otthon talán majd az övékre. A kutyák valamilyen szinten alapképzettek, hiszen a menhelyről is viszik őket sétálni. De itt most többet foglalkoznak velük, a kutya pedig nagyon gyorsan alkalmazkodik, nagyon megszeretik egymást egy-két nap alatt szinte összeszoknak. Látszik, hogy örül, amikor az ő kis gazdáját meglátja és szót fogad neki – árulta el Varga Károlyné, az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület elnöke. A csoportos foglalkozásoknak a Sétakert ad otthont, ahol a vezényszavak gyakorlása mellett sétáltatásra, közös játékra is mód van.

Galéria
további friss hírek
28
nov.
17:42
5
Nagykanizsa
Táncos előadásokat, tűzzsonglőrködést, karácsonyi dallamokat, valamint rock and roll koncertet hallhattak és láthattak az érdeklődők.
28
nov.
17:35
4
Nagykanizsa
A kanizsai gólokat a duplázó Török Milán mellett, Lőrincz Bence és Kondor Kristóf szerezte.
Őszi harmadik lett az FC Nagykanizsa. A harmadosztály első körének utolsó bajnokiján a Balatonfüredet fogadták vasárnap a dél-zalaiak, és magabiztosan, 4-1-re győzött Gombos Zsolt csapata. A kanizsai gólokat a duplázó..tovább olvasom
28
nov.
17:33
4
Nagykanizsa
A vasárnapi programon Böszörményi Géza, a Piarista-iskola igazgatója mondott köszöntőt a szeretet ünnepének várakozási időszakáról, majd ezután felgyulladt a hit lángja az Erzsébet téren.
28
nov.
17:31
5
Nagykanizsa
Világítanak az adventi díszek az Erzsébet téren és a Fő úton. A karácsonyi fényeket pénteken a naplemente kezdetével kapcsolták fel.
28
nov.
17:28
4
Kiskanizsa
A jubileumok kapcsán képzőművészeti kiállítással és kulturális műsorral várták az érdeklődőket a helyi oktatási intézményben.
28
nov.
17:24
5
Nagykanizsa
Az esten felidézték a múlt legszebb pillanatait egy rövid kisfilmmel, míg a zenés produkciókban a Bojtár Együttes és a sormási dalárda közreműködött.
28
nov.
17:15
4
Nagykanizsa
2600 darab krókusz hagymát ültettek el szombaton a szakemberek a Kanizsai Fiatalok Közösségnek tagjaival a Táncoló lányok szökőkútjához.
28
nov.
17:05
4
Nagykanizsa
Telt ház volt Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba operettestjén pénteken a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Telt ház volt Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba operettestjén pénteken a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A művész házaspár előadására a belépés ingyenes volt – a nézőtér..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
15:00
Lapozó
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Siófok NBII. Női kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.11.28

ADVENTSokan voltak az ünnepi forgatag első fellépésein, vasárnap meggyújtották a hit gyertyáját

DUPLA JUBIELUM Kettős iskolai ünnep volt Kiskanizsán

ŐSZI BRONZ Nyert az FC Nagykanizsa, így biztosan a dobogón telel

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu