+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Szent Rita tábor
2022. július 11. hétfő 15:41
Szent Rita tábor
A 6 és 10 év közti gyermekek turnusa vasárnap vette kezdetét, a fiatalokra számtalan program vár az következő napokban.
Újudvar

Szent Ritáról elnevezett Katolikus Ifjúsági Tábort tartanak Újudvaron. A 6 és 10 év közti gyermekek turnusa vasárnap vette kezdetét, a fiatalokra számtalan program vár az következő napokban. A táborban körülbelül százharmincan vesznek részt idén. 

A Szent Rita tábor célja, a vallás és a keresztény értékek megismertetése mellett a közösségépítés, amelyet kiscsoportos beszélgetésekkel is igyekeznek segíteni. A játék szintén fontos szerepet kap, a gyerekek többek között számháborúzhatnak, sorversenyen vehetnek részt és focizhatnak is a táborban.

– Tartunk kiscsoportos beszélgetéseket, ahol még inkább arra van lehetőség, hogy a gyerekek ismerkedjenek, kapcsolatokat teremtsenek egymással. Püspökatya missziót adott a tábornak, hogy próbáljuk megszólítani azokat a gyermekeket, akiknek a hittel közelebbi kapcsolata nincs, ezért a programot is úgy próbáljuk felépíteni, hogy a hitbeli programok mellett nagy hangsúlyt kapjanak az ismeretterjesztő, egyszerű emberi értékeket átadó programok és sok-sok játék – tudtuk meg Gál Gábor főszervezőtől.

A misék és közös imáságok mellett több vendéget is hívtak a szervezők. Az egyik, gyermekek körében népszerű televízióműsor résztvevője például saját hitéről tart előadást majd a résztvevőknek.

– Egy bizonyos témában beszélgetünk, az alapján osztják meg a gyerekek is a gondolataikat illetve próbálunk nekik segíteni, hogy megosszák a gondolataikat. Reggeli-esti ima is van,  miséket is tartunk minden nap. Magában a programokban is ez megjelenik, az előadók között is. Például Buzás Dorottya is vallja, hogy keresztény és akkor ő erről is tesz egy tanúságtételt, hogy ő hogyan éli meg a hitét és, hogy amit a tv-ben látnak a gyerekek, azt hogyan tudják összekapcsolni a hitélettel – fogalmazott Kálóczi Anita szervező.

A járványügyi korlátozások miatt a tábort két év kényszerszünet után tudták idén megrendezni. Tavaly azonban már egy családi napot tudtak szervezni, így a folytonosság jegyében idén egy hasonló nappal vette kezdetét a tábor. A szülők közül többen már évek óta táboroztatják gyermekeiket Újudvaron, mivel fontosnak érzik, hogy közel kerüljenek a hithez.

– Ez a harmadik alkalom, hogy eljönnek, volt ez a két év szünet a pandémiás időszak miatt. Most már a húguk is csatlakoznak hozzájuk és most már mind a hárman el tudtak jönni, ez az első év, hogy mind a hárman eljöttek – mondta el Hegedűs László. 

A kicsiknek szóló turnus pénteken zárul, szombattól pedig majd a 11-14 évesek vehetik birtokba a tábor területét.

 

 

Galéria
további friss hírek
28
nov.
17:42
5
Nagykanizsa
Táncos előadásokat, tűzzsonglőrködést, karácsonyi dallamokat, valamint rock and roll koncertet hallhattak és láthattak az érdeklődők.
28
nov.
17:35
4
Nagykanizsa
A kanizsai gólokat a duplázó Török Milán mellett, Lőrincz Bence és Kondor Kristóf szerezte.
Őszi harmadik lett az FC Nagykanizsa. A harmadosztály első körének utolsó bajnokiján a Balatonfüredet fogadták vasárnap a dél-zalaiak, és magabiztosan, 4-1-re győzött Gombos Zsolt csapata. A kanizsai gólokat a duplázó..tovább olvasom
28
nov.
17:33
4
Nagykanizsa
A vasárnapi programon Böszörményi Géza, a Piarista-iskola igazgatója mondott köszöntőt a szeretet ünnepének várakozási időszakáról, majd ezután felgyulladt a hit lángja az Erzsébet téren.
28
nov.
17:31
5
Nagykanizsa
Világítanak az adventi díszek az Erzsébet téren és a Fő úton. A karácsonyi fényeket pénteken a naplemente kezdetével kapcsolták fel.
28
nov.
17:28
4
Kiskanizsa
A jubileumok kapcsán képzőművészeti kiállítással és kulturális műsorral várták az érdeklődőket a helyi oktatási intézményben.
28
nov.
17:24
5
Nagykanizsa
Az esten felidézték a múlt legszebb pillanatait egy rövid kisfilmmel, míg a zenés produkciókban a Bojtár Együttes és a sormási dalárda közreműködött.
28
nov.
17:15
4
Nagykanizsa
2600 darab krókusz hagymát ültettek el szombaton a szakemberek a Kanizsai Fiatalok Közösségnek tagjaival a Táncoló lányok szökőkútjához.
28
nov.
17:05
4
Nagykanizsa
Telt ház volt Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba operettestjén pénteken a Hevesi Sándor Művelődési Központban.
Telt ház volt Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba operettestjén pénteken a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A művész házaspár előadására a belépés ingyenes volt – a nézőtér..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Siófok NBII. Női kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.11.28

ADVENTSokan voltak az ünnepi forgatag első fellépésein, vasárnap meggyújtották a hit gyertyáját

DUPLA JUBIELUM Kettős iskolai ünnep volt Kiskanizsán

ŐSZI BRONZ Nyert az FC Nagykanizsa, így biztosan a dobogón telel

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu