+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Nyaralás alatt is fontos a vagyonvédelem
2022. július 5. kedd 13:42
Nyaralás alatt is fontos a vagyonvédelem
A közösségi média elővigyázatos használatával, egy megbízható ismerőssel vagy egy riasztórendszerrel elkerülhetők nyaralás alatt a lakásbetörések.
Nagykanizsa

A közösségi média elővigyázatos használatával, egy megbízható ismerőssel vagy egy riasztórendszerrel elkerülhetők nyaralás alatt a lakásbetörések. Góber László bűnügyi osztályvezető-helyettes elmondta: az itthon hagyott lakóingatlanokban az utóbbi években nem jellemzőek a bűnesetek. Ugyanakkor utazás közben vagy a nyaralókban sokszor előfordul, hogy rablás áldozatává válnak a pihenni vágyók.

Azonnal jelez ennél a nagykanizsai vagyonvédelmi cégnél az ingatlanba elhelyezett riasztórendszer, ha valamilyen gyanús mozgást észlel a házban. Novák Zsolt elmondta, többnyire családi házas övezetekbe kérik a berendezést, sokan az értékeiket vagy éppen idős, egyedül élő szüleiket szeretnék biztonságban tudni. Az ügyvezető szerint bár az utóbbi hónapok nyugodtan teltek, a nyári szabadságos időszakban előfordulhatnak éles riasztások.

– Az ügyfeleknél felszerelt riasztórendszer az általában GPS rendszeren keresztül jelez a mi ügyeletünkre. Itt a diszpécser fogadja a jelzést és értékeli, ha olyan jelzés van, akkor abban a pillanatban küldi a járőrt. A járőr beül az autóba, kivonul a helyszínre és körbe néz. Ha esetleg illetéktelen személyt lát, akkor ott tartja vagy pedig rendőri segítséget kér – nyilatkozta Novák Zsolt, az V ügyvezetője.

Nyaralás alatt érdemes hanyagolni a közösségi oldalakat és inkább utólag feltölteni a fényképeket – hangsúlyozta Góber László. A szakember azt tapasztalja, arra már a legtöbben figyelnek, hogy utazás előtt nem hagynak otthon jelentős összegű készpénzt és megkérik az ismerősöket a lakás felügyeletére. Sokan azonban amint már úton vannak vagy megérkeznek a nyaralóba, hajlamosak megfeledkezni a vagyonvédelemről.

- Ha apartmant veszünk ki, családi házat veszünk ki, akkor arra nagyjából ugyanazok vonatkoznak, mint a saját lakásunkra vagy családi házunkra. Jó helyre tegyük el az értékeinket, zárjuk a lakást, lehetőleg ne hagyjuk felhúzva a redőnyt, kinyitva az ablakot, egy szúnyogháló például nem védelem egy földszintes lakásnál. A sátorról nincs mit mondanom, mert a sátor az időjárástól megvéd valamennyire, de az értékeinket nem fogja megvédeni, akkor sem, ha behúzzuk, akkor sem, ha pici lakatot teszünk rá - mondta el Góber László, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezető-helyettese.

Góber László azt tanácsolja, hogy külföldi utak esetén érdemes utasbiztosítást kötni és előzetesen tájékozódni a nagykövetség elérhetőségéről.

Galéria
további friss hírek
29
nov.
14:50
4
Nagykanizsa
A szalonok életben maradásához elengedhetetlen lesz, hogy januárban emeljenek az áraikon a szolgáltatók.
A szalonok életben maradásához elengedhetetlen lesz, hogy januárban emeljenek az áraikon a szolgáltatók. A megkérdezett kanizsai kozmetikus és fodrász még nem tapasztalt jelentős visszaesést a forgalmában, de az..tovább olvasom
29
nov.
14:35
4
Nagykanizsa
Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő a nagykanizsai Rozgonyi-tagóvodában ma délelőtt.
Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő a nagykanizsai Rozgonyi-tagóvodában ma délelőtt. A jelzés a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére 11 óra 20 perckor..tovább olvasom
28
nov.
17:42
5
Nagykanizsa
Táncos előadásokat, tűzzsonglőrködést, karácsonyi dallamokat, valamint rock and roll koncertet hallhattak és láthattak az érdeklődők.
28
nov.
17:35
4
Nagykanizsa
A kanizsai gólokat a duplázó Török Milán mellett, Lőrincz Bence és Kondor Kristóf szerezte.
Őszi harmadik lett az FC Nagykanizsa. A harmadosztály első körének utolsó bajnokiján a Balatonfüredet fogadták vasárnap a dél-zalaiak, és magabiztosan, 4-1-re győzött Gombos Zsolt csapata. A kanizsai gólokat a duplázó..tovább olvasom
28
nov.
17:33
4
Nagykanizsa
A vasárnapi programon Böszörményi Géza, a Piarista-iskola igazgatója mondott köszöntőt a szeretet ünnepének várakozási időszakáról, majd ezután felgyulladt a hit lángja az Erzsébet téren.
28
nov.
17:31
5
Nagykanizsa
Világítanak az adventi díszek az Erzsébet téren és a Fő úton. A karácsonyi fényeket pénteken a naplemente kezdetével kapcsolták fel.
28
nov.
17:28
4
Kiskanizsa
A jubileumok kapcsán képzőművészeti kiállítással és kulturális műsorral várták az érdeklődőket a helyi oktatási intézményben.
28
nov.
17:24
5
Nagykanizsa
Az esten felidézték a múlt legszebb pillanatait egy rövid kisfilmmel, míg a zenés produkciókban a Bojtár Együttes és a sormási dalárda közreműködött.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Siófok NBII. Női kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.11.28

ADVENTSokan voltak az ünnepi forgatag első fellépésein, vasárnap meggyújtották a hit gyertyáját

DUPLA JUBIELUM Kettős iskolai ünnep volt Kiskanizsán

ŐSZI BRONZ Nyert az FC Nagykanizsa, így biztosan a dobogón telel

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu