+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Megnyitották a bűnmegelőzési irodát
2022. július 1. péntek 13:47
Megnyitották a bűnmegelőzési irodát
A fiatalok munkájának fő célja a segítségnyújtás mellett a megelőzés.
Zalakaros

Megnyitották a bűnmegelőzési irodát ma Zalakaroson. A fürdővárosba a nyári időszakban nemcsak a vendégek, de évtizedek óta a kortárs segítők is visszajárnak. A fiatalok munkájának fő célja a segítségnyújtás mellett a megelőzés.

A nyári hónapokban mintegy 40 kortárs segítő végez szolgálatot a kanizsai bűnmegelőzési ponton, valamint a fürdővárosban. A fiatalokat az immár hagyományos tábori programban készítették fel a feladatra. - Idén második alkalommal vagyunk itt, a feladatunk, hogy a segítségre szorulóknak segítséget nyújtunk, szórólapokat osztunk és útbaigazítjuk azokat, akik segítséget kérnek - mondta el Horváth Árpád kortárs segítő.

A járőrözés során a medenceparton vagy az autóban hagyott értékek védelmére is figyelnek a diákok, akiket minden évben örömmel fogadnak Zalakaroson. - Jelenlétükkel egy olyan biztonságot kölcsönöznek a vendégeknek elsősorban, ami felejthetetlen és olyan kikapcsolódást biztosít, amikor nem kell máson aggódniuk. Ugyanakkor el kell mondanom, hogy nem csak a vendégeknek jelentenek biztonságot, hanem a fürdőnek és a fürdő dolgozóinak. Ebben az időszakban rengeteg vendég keresi fel a fürdőnket és nyilván mindenki mellé nem állíthatunk személyzetet, nagyobb a felelőssége ebben az időszakban a kollégáknak is, ezáltal azoknak a terheknek egy részét le tudják venni a vállukról, ami ahhoz kell, hogy felhőtlenül kikapcsolódjanak a vendégek - fogalmazott Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

Mintegy 20 éve működik sikerrel Karoson a bűnmegelőzési iroda. - Hála Isten mivel ez bűn megelőzés, mi erre fektetjük a hangsúlyt, mert amikor már a bűnt kell üldözni, mert már megtörtént a dolog, az már nehezebb. Mi ezt próbáljuk megelőzni, ezért vagyunk és ezt elég sikeresen tettük a tavalyi is és az elmúlt években is. Tavaly például az iroda nyitvatartási ideje alatt nem volt esemény, kisebb dolgok vannak, eltűnik a papucs, megkeressük, visszaadjuk, ilyenek vannak, de bűncselekmény és nagyobb volumenű dolog nem történt – hangsúlyozta Bali Miklós, bűnmegelőzési csoportvezető. Ne váljon senki áldozattá, ez a cél, persze ehhez a vendégek figyelme is kell ­ tette hozzá a bűnmegelőzési szakember. Az önfeledt strandolást egész nyáron segítik a kortárs segítők, hozzájuk pedig tolmács is csatlakozik Zalakaroson.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
06
dec.
08:01
1
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu