+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Sakkal a gyerekekért
2022. június 29. szerda 15:29
Sakkal a gyerekekért
Erősödnek a gyerekek személyes és szociális készségei a Polgár Judit Módszertől.
Nagykanizsa

Erősödnek a gyerekek személyes és szociális készségei a Polgár Judit Módszertől. A program alapjait egy háromnapos képzésen sajátítják el a kanizsai pedagógusok. Az oktatás kedden indult a könyvtárban és csütörtökön ér véget.

A nemzetközi sakknagymester módszere a játékos tudásmegosztásra épül. A játék alapjain keresztül a gyerekek ismereteket szereznek saját magukról, fejlődik a problémamegoldó képességük, a képzelőerejük és a kreativitásuk. A kanizsai képzésen részt vett a program szakmai vezetője, Őryné Gombás Csilla is. Hangsúlyozta: a problémás gyerekek felzárkóztatásában is eredményes ez a módszer, ráadásul bármelyik tanórán alkalmazható.

– Egy magyarórán, matematikaórán, énekórán, tulajdonképpen bármelyik órára bevihetem. Hiszen a szimbólumrendszeren keresztül a bábok életre kelnek, s a gyerek meg tudja különböztetni a fantáziavilágot és a valóságot. Ez manapság megint nagyon fontos. El tudja különíteni, hogy ez a valóságban létezik? Megtehetem? Vagy nem. Mert ez csak az én fantáziámban létezik. S ott jöttek létre a mesebábok, amik segítségével ez a fejlesztés gyakorlatilag folyik és zajlik az életünkben – nyilatkozta Őryné Gombás Csilla, a Polgár Judit Módszer alkotója.

A képzés piaci ára mintegy 75 ezer forint per fő. A Tuxera Aquaprofit NSK-nak és a Polgár Judit Sakk Alapítványnak köszönhetően azonban a kanizsai pedagógusok ingyen sajátíthatják el a módszer alapjait. A dél-zalai sakkegyüttes vezetésének célja, hogy folytatni tudják a tanfolyamot.

– Ketten finanszírozzuk ezt a mai napot, a képzést. Ez pénzébe nem kerül a tanároknak, ők itt a vendégeink. Ingyenesen tudják ezt a képzést elsajátítani. Úgy gondolom, hogy a pedagógusképzésnél, az ő lehetőségeiknél nagyon fontos, hogy ne nekik kelljen önköltségesen vagy bármilyen módon fizetni ezt a tanfolyamot – fogalmazott Nádasi Tamás, a Tuxera-Aquaprofit NSK  elnöke.

A módszer három részből áll. A jelenlegi képzésen az alapokat sajátítják el a pedagógusok, akik szeptembertől az alsós diákoknál már alkalmazhatják is a látottakat.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:10
Mise/Istentisztelet
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu