+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Sakkal a gyerekekért
2022. június 29. szerda 15:29
Sakkal a gyerekekért
Erősödnek a gyerekek személyes és szociális készségei a Polgár Judit Módszertől.
Nagykanizsa

Erősödnek a gyerekek személyes és szociális készségei a Polgár Judit Módszertől. A program alapjait egy háromnapos képzésen sajátítják el a kanizsai pedagógusok. Az oktatás kedden indult a könyvtárban és csütörtökön ér véget.

A nemzetközi sakknagymester módszere a játékos tudásmegosztásra épül. A játék alapjain keresztül a gyerekek ismereteket szereznek saját magukról, fejlődik a problémamegoldó képességük, a képzelőerejük és a kreativitásuk. A kanizsai képzésen részt vett a program szakmai vezetője, Őryné Gombás Csilla is. Hangsúlyozta: a problémás gyerekek felzárkóztatásában is eredményes ez a módszer, ráadásul bármelyik tanórán alkalmazható.

– Egy magyarórán, matematikaórán, énekórán, tulajdonképpen bármelyik órára bevihetem. Hiszen a szimbólumrendszeren keresztül a bábok életre kelnek, s a gyerek meg tudja különböztetni a fantáziavilágot és a valóságot. Ez manapság megint nagyon fontos. El tudja különíteni, hogy ez a valóságban létezik? Megtehetem? Vagy nem. Mert ez csak az én fantáziámban létezik. S ott jöttek létre a mesebábok, amik segítségével ez a fejlesztés gyakorlatilag folyik és zajlik az életünkben – nyilatkozta Őryné Gombás Csilla, a Polgár Judit Módszer alkotója.

A képzés piaci ára mintegy 75 ezer forint per fő. A Tuxera Aquaprofit NSK-nak és a Polgár Judit Sakk Alapítványnak köszönhetően azonban a kanizsai pedagógusok ingyen sajátíthatják el a módszer alapjait. A dél-zalai sakkegyüttes vezetésének célja, hogy folytatni tudják a tanfolyamot.

– Ketten finanszírozzuk ezt a mai napot, a képzést. Ez pénzébe nem kerül a tanároknak, ők itt a vendégeink. Ingyenesen tudják ezt a képzést elsajátítani. Úgy gondolom, hogy a pedagógusképzésnél, az ő lehetőségeiknél nagyon fontos, hogy ne nekik kelljen önköltségesen vagy bármilyen módon fizetni ezt a tanfolyamot – fogalmazott Nádasi Tamás, a Tuxera-Aquaprofit NSK  elnöke.

A módszer három részből áll. A jelenlegi képzésen az alapokat sajátítják el a pedagógusok, akik szeptembertől az alsós diákoknál már alkalmazhatják is a látottakat.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
06
dec.
08:01
1
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
18:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
18:30
19:00
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül, Üzenet
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.05

DEMONSTÁCIÓ - Nem engednek a pedagógusok, kiálltak az elbocsájtott fővárosi kollégáik mellett

ADVENT - Pénteken és szombaton is népszerű volt a civil Adventi Forgatag

GYŐZTES RANGADÓ ÉS ŐSZI BRONZ - Hátrányból fordítva verte a Kaposvárt az FC Nagykanizsa

KANIZSA LEG, LEG, LEGJOBBJA 2022 - A többszörös bajnok, Busa Ferenc nyerte az internetes játékot

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu