+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Polgár Judit Módszer a Sakk Klubnál
2022. június 28. kedd 14:20
Polgár Judit Módszer a Sakk Klubnál
A komplex képességfejlesztésen alapuló program 2013 óta része több környező ország oktatásnak, 2017 óta pedig Kínában is alkalmazzák.
Nagykanizsa

Bevezetné a Polgár Judit Módszert a kanizsai iskolákban a Tuxera-Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub. A komplex képességfejlesztésen alapuló program 2013 óta része több környező ország oktatásnak, 2017 óta pedig Kínában is alkalmazzák. A helyi pedagógusok képzése ma indult.

A módszerről és a kanizsai népszerűsítés tervéről szombaton egy sajtóreggelin számolt be a klub vezetése. A Tuxera-Aquaprofit NSK egyik kiemelt célja a fiatalok felkarolása, ehhez is segítséget nyújthat a Polgár Judit Módszer.

- Nem sakkozni tanítják a gyerekeket. Ez egy új oktatási módszer, amivel felkészítik őket arra, hogy a 21. században, a rendkívül felgyorsult világban, amikor már nem a lexikális tudás számít elsősorban, hanem a magas kognitív funkciók, mint például a kreatív gondolkodás, a kommunikáció – ezekre készítik fel a gyerekeket egy nagyon játékos formában. Ami használja a sakk szimbólumrendszereit, szabályait – nyilatkozta Szakacsits Szabolcs, a Tuxera-Aquaprofit NSK alelnöke.

A módszer három pillére a Sakkjátszótér Képességfejlesztő, a Sakkpalota Képességfejlesztő és a Sakktesi Mozgásfejlesztő Program.

- Ez egy eszméletlen jó készségfejlesztő program, és nem csak a sakkot tanítja, hanem a sakkon keresztül szinte minden tantárgyban segítséget nyújt. Amennyiben sikerül jól elsajátítani a fiataloknak. Nagyon fiatalon kell elsajátítani, kisiskolás korban, és van egy olyan része is, amellyel már óvodáskorban is el tudják kezdeni ezt a fejlesztést – fogalmazott Nádasi Tamás, a Tuxera-Aquaprofit NSK  elnöke.

Nagykanizsán jelenleg annak a 32 pedagógusnak zajlik a képzése, akik 12 intézményből érkeztek. Szakacsits Szabolcs főszponzornak és a klubnak köszönhetően számukra a kurzus és a szükséges eszközök is ingyenesek. A program részletivel szerdai Híradónkban is foglalkozunk.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu