+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Polgár Judit Módszer a Sakk Klubnál
2022. június 28. kedd 14:20
Polgár Judit Módszer a Sakk Klubnál
A komplex képességfejlesztésen alapuló program 2013 óta része több környező ország oktatásnak, 2017 óta pedig Kínában is alkalmazzák.
Nagykanizsa

Bevezetné a Polgár Judit Módszert a kanizsai iskolákban a Tuxera-Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub. A komplex képességfejlesztésen alapuló program 2013 óta része több környező ország oktatásnak, 2017 óta pedig Kínában is alkalmazzák. A helyi pedagógusok képzése ma indult.

A módszerről és a kanizsai népszerűsítés tervéről szombaton egy sajtóreggelin számolt be a klub vezetése. A Tuxera-Aquaprofit NSK egyik kiemelt célja a fiatalok felkarolása, ehhez is segítséget nyújthat a Polgár Judit Módszer.

- Nem sakkozni tanítják a gyerekeket. Ez egy új oktatási módszer, amivel felkészítik őket arra, hogy a 21. században, a rendkívül felgyorsult világban, amikor már nem a lexikális tudás számít elsősorban, hanem a magas kognitív funkciók, mint például a kreatív gondolkodás, a kommunikáció – ezekre készítik fel a gyerekeket egy nagyon játékos formában. Ami használja a sakk szimbólumrendszereit, szabályait – nyilatkozta Szakacsits Szabolcs, a Tuxera-Aquaprofit NSK alelnöke.

A módszer három pillére a Sakkjátszótér Képességfejlesztő, a Sakkpalota Képességfejlesztő és a Sakktesi Mozgásfejlesztő Program.

- Ez egy eszméletlen jó készségfejlesztő program, és nem csak a sakkot tanítja, hanem a sakkon keresztül szinte minden tantárgyban segítséget nyújt. Amennyiben sikerül jól elsajátítani a fiataloknak. Nagyon fiatalon kell elsajátítani, kisiskolás korban, és van egy olyan része is, amellyel már óvodáskorban is el tudják kezdeni ezt a fejlesztést – fogalmazott Nádasi Tamás, a Tuxera-Aquaprofit NSK  elnöke.

Nagykanizsán jelenleg annak a 32 pedagógusnak zajlik a képzése, akik 12 intézményből érkeztek. Szakacsits Szabolcs főszponzornak és a klubnak köszönhetően számukra a kurzus és a szükséges eszközök is ingyenesek. A program részletivel szerdai Híradónkban is foglalkozunk.

Galéria
további friss hírek
06
dec.
16:59
4
Nagykanizsa
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában.
Adventi koncertet adott szombat délután a Nagyrécsei Ritmus Kórus a Teleki utcai idősek otthonában. A repertoárban a várakozáshoz kapcsolódó, karácsonyi énekek mellett versek és könnyűzenei szólamok is helyet..tovább olvasom
06
dec.
16:43
4
Nagykanizsa
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek.
Nagy sikere volt a Nagykanizsai Fúvószenekar vasárnapi koncertjeinek. A pozitív fogadtatást jól jelzi, hogy a Mikulásisssimot két időpontban is előadták a Hevesi Sándor Művelődési Központban.   Az adventi időszak egyik..tovább olvasom
06
dec.
15:13
4
Nagykanizsa
Négy góllal legyőzte a második helyezett Csömör KSK-t az NB II. Dél-nyugati csoportjának szombati játéknapján a Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata.
06
dec.
14:44
4
Nagykanizsa
Nyugtatók, altatók, vérnyomáscsökkentők, gyermekek lázcsillapítására alkalmazott gyógyszerek - ezen típusú termékekből van jelenleg átmeneti készlethiány a gyógyszertárakban.
06
dec.
14:27
4
Nagykanizsa
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba.
Már szombaton megjött a Mikulás a Halis István Városi Könyvtárba. A nagyszakállút több mint 30 kisgyerek fogadta, volt aki énekléssel és mesével. A jól viselkedő fiatalok apró ajándékot kaptak az..tovább olvasom
06
dec.
14:02
4
Nagykanizsa
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak.
Könyvtárpedagógiai foglalkozásokat tartanak a városi bibliotéka szakemberei az alsó tagozatos rozognyisoknak. Legutóbb, pénteken a 4/B-sek vettek részt az interaktív programon, amely során az örömolvasás..tovább olvasom
06
dec.
13:52
4
Nagykanizsa
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola.
Az adventi várakozás idejére időzítette első beiskolázási programját a Rozgonyi-iskola. A leendő elsősöket és szüleiket hétfő este várták az intézménybe zenés, mesés műsorral, na és persze a..tovább olvasom
06
dec.
13:38
4
Nagykanizsa
Adománygyűjtést szervez a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a NESZI-vel a Családsegítővel és a Vöröskereszttel összefogva.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:30
20:00
Híradó
20:15
Aktuális - Hargita
20:45
TUNGSRAM - Csömör NBII. Férfi kézilabda mérkőzés felvételről
21:45
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:15
Lapozó
híradó 2022.12.06

VÁLSÁG A gyógyszeripart sem kímélik a gazdasági nehézségek

MEGJÖTT A MIKULÁS A könyvtárban és a Rozgonyi-iskolában is járt a nagyszakállú

GYŐZTES RANGADÓ Fontos meccset nyertek, továbbra is veretlenek a kézisek

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu