+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Édes jótékonyság
2022. június 27. hétfő 14:01
Édes jótékonyság
Több ezer darab sütemény és több száz gombóc fagyi várta a rászoruló gyerekeket vasárnap délután a Karos Korzón.
Zalakaros

Több ezer darab sütemény és több száz gombóc fagyi várta a rászoruló gyerekeket vasárnap délután a Karos Korzón. A jótékonysági kezdeményezés fő szervezője Jakabfi Dávid desszertszakács volt, akihez több kollégája, és Horváth Mákos Ferenc is csatlakozott. A rendezvényen a kilátogató fiatalok szülei sem maradtak édesség nélkül.

 Nemrégiben vált teljessé Jakabfi Dávid saját műhelye Kiskanizsán, azzal a nem titkolt céllal, hogy az egész világot dél-Zalából lássa el makaronnal.  Ezúttal több mint 1600 hagyományos süteménnyel és még pár száz szelet különlegességgel, például mousse tortával készült a gyerekeknek.

– Már csináltunk ilyen kezdeményezést, annak idején árva, szegény gyerekeknek. Szerettük volna ezt már korábban is megismételni. Az elmúlt két évben azonban a pandémia tönkretette ezt az időszakot. S úgy éreztük, most itt az ideje, hogy folytassuk. Miután most már van zalakarosi kötődése Ferinek is és nekem is, így úgy gondoltuk, hogy legyen ezúttal a Korzón, ami egy hatalmas tér, és rengeteg gyerek oda el tud jönni, és meg tudjuk ott ezt valósítani –tudtuk meg Jakabfi Dávid desszertszakácstól.

Dávid célkitűzését több kollégája és tanítványa is segítette. A munkához soproni, budapesti, szombathelyi, nagyatádi és veszprémi cukrászok is csatlakoztak.

– Fantasztikus ez, mert ez egy összetartó brigád. Végre nem azt érzem, hogy irigység lenne a cukrászok között –fogalmazott Kajus Nelli cukrászséf.

A mintegy 30 fokos kánikulában a sütemények mellett a fagyinak is nagy keletje volt. Horváth Mákos Ferenc vanília-puncs és eper-bodza kombinációkkal várta a kicsiket és szüleiket

– Én tudom, hogy honnan jöttem. Hogy meséljek egy példát: amikor kisgyerekként labdaszedő voltam a Vasút-pályán. A Vasút a Láboddal játszott, s az egyik vendéglátós adott nekem egy rágógumit. Ez a mai napig megragadott. Én ma már megtehetem, hogy minden évben jótékonykodjak. Tavaly a kiskanizsai templomnak a tetejére adtam, előtte a Covid-osztálynak, amikor nekik gyűjtöttek. Mindig próbálok jó szívvel az ügy mellé állni. Azt hiszem, ezzel nem csak magamnak szerzek örömöt, hanem a családomnak is –nyilatkozta Horváth Ferenc, a Puncs Fagyizó tulajdonosa.

Az esemény résztvevői Gulyás Béla pedálos autóit is kipróbálhatták. De beleülhettek abba a miniatűr német nehézpáncélosba is, amit két éve készített az ezermester.

Galéria
további friss hírek
18
aug.
14:46
4
Kiskanizsa
Egyre többen állnak neki a föld, a kiskert művelésének Kanizsán és környékén.
Az élelmiszerek drágulásával párhuzamosan egyre többen állnak neki a föld, a kiskert művelésének Kanizsán és környékén. A kezdők tevékenységét nem csak a szülők segítik, több..tovább olvasom
18
aug.
14:42
4
Nagykanizsa
Az általunk megkérdezett nagykanizsai lakosok igyekeznek kevesebb mennyiséget vásárolni a nem létfontosságúnak ítélt termékekből.
18
aug.
14:33
4
Magyarország
A megszokottnál hosszabb kamionstop lép életbe a hétvégén.
A megszokottnál hosszabb kamionstop lép életbe a hétvégén. A rendelet értelmében szombat reggel 8 és vasárnap 22 óra között nem közlekedhetnek a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek. A..tovább olvasom
18
aug.
14:29
4
Cserfő
A csapadékszegény időjárás ellenére szépek a szőlőfürtök, amelyeket érési időtől függően, már a kanizsai piacra is visznek a termelők.
18
aug.
14:25
4
Nagykanizsa
Gombos Zsolt csapata két gyors góllal kezdett, így már a találkozó első 10 percben eldőltek az érdemi kérdések.
Magabiztosan verte a Csornát az FC Nagykanizsa. Az NB III. hétközi fordulójában Gombos Zsolt csapata két gyors góllal kezdett, így már a találkozó első 10 percben eldőltek az érdemi kérdések. A végeredmény..tovább olvasom
17
aug.
14:02
1
Nagykanizsa
SZERENÁD A GESZTENYEFÁK ÁRNYÉKÁBAN
17
aug.
13:48
4
Nagykanizsa
A tábort a 10, illetve 14 év közötti korosztályoknak szervezték.
Regionális tábort tart a Zsigmondy-csarnokban a Kanizsai Birkózó SE. A felkészülés során a Dunántúl fiatal birkózói új technikákat sajátíthatnak el, valamint szakemberek segítségével egy..tovább olvasom
17
aug.
13:32
4
Nagykanizsa
A Szerenád a gesztenyefák árnyékában sorozat legújabb estjén Kozma Viktória és Babai Norbert szórakoztatták a közönséget.
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
híradó 2022.08.18

INFLÁCIÓ – Csökken a vásárlási kedv, és egyre többen nyitnak a kiskertek felé

KAMIONSTOP – Szombat reggel 8 és vasárnap 22 óra között nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb járművek

SIMA GYŐZELEM – Négy góllal verte az újonc Csornát az FC Nagykanizsa

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu