Burgonyaprósza, szójás csirkecsíkok, ostoros kalács és aranygaluska – csak néhány olyan étel, amelyek elkészítését elsajátíthatták a gyerekek a napokban a Raffi Konyhafőnök táborában. A negyedik alkalommal meghirdetett egyhetes programon a Thúry György Technikum tankonyháján ragadnak kést és fakanalat a táborozók, de külső helyszínekre is ellátogatnak. Kedden például egy sormási ökogazdaságnál jártak a fiatalok.
A Raffi Konyafőnök Junior tábor részeként egy főző és egy cukrász kurzus is indult. A gyermekek minden nap más alapanyagokkal és más ételekkel ismerkednek meg a Thúry-technikum szakoktatóinak segítségével. A konyhai programot délutánonként üzemlátogatásokkal színesítik, így többek között éttermekbe is ellátogatnak a táborozók. Kedden az István Parkhotelnél a hozzávalók mellett az állatok is nagy sikert arattak.
- Azt szerettük volna a gyermekeknek bemutatni, hogy hogyan működik az alapanyagok előállítása, mi az, hogy biogazdálkodás, mi az, hogy hormon és vegyszer nélküli hústermékek és zöldségek – nyilatkozta Nagy-Péterfi Rita, a Raffi Tehetségműhely és Tanoda szervezője.
A táborban voltak évről évre visszatérő kiskukták, akik otthon is hasznosítják gasztronómiai tudásukat.
Egy nagyon jó időtöltés, ha a családdal főzünk, akkor az is összehozza a családot. - Mik a kedvenc ételeid? Mit szoktál otthon főzni? – Igazából annyira főzni nem szoktam, inkább nyáron sütiket sütök, gesztenyéset, meggyest - árulta el Tálosi Dóra, a Raffi Konyhafőnök tábor táborozója.
Az ügyeskedő lányok mellett a táborban a fiúk is megcsillogtatják a főzéshez kapcsolódó remek ízérzéküket, többen közülük rendszeres segítői a családi főzéseknek.
- Anya is nagyon imád főzni, sokat szoktam nézni ilyen főzős műsorokat, szeretek főzni is meg enni is - mondta el Mátrai Levente, a Raffi Konyhafőnök tábor táborozója.
Az ifjú szakácsok a munka végeztével természetesen el is fogyasztják, amit megfőztek.
adás
magazin
híradó
