+36-93-787050
Nagykanizsa, Sugár út 8.
 Régi oldal
kezdőlap / hírek / Kiadvány az izraelita temetőről
2022. április 7. csütörtök 15:40
Kiadvány az izraelita temetőről
Megjelent a Nagykanizsai Honismereti Füzetek sorozat negyvenharmadik kötete. Saffer Szilvia alkotása a nagykanizsai izraelita temetővel foglalkozik.
Nagykanizsa

Megjelent a Nagykanizsai Honismereti Füzetek legújabb kötete. Saffer Szilvia „Adalékok a nagykanizsai izraelita temető művészettörténetéhez” című munkáját szerda délután mutatták be a Magyar Plakát Házban.

A város és környéke történetéről olvashatnak a Nagykanizsai Honismereti Füzetekben. A sorozat negyvenharmadik kötete az izraelita temető művészettörténetével foglalkozik. Saffer Szilvia 1995-ben ebben a témában írta a szakdolgozatát és akkori munkáját kiegészítve jelentette meg a mostani kiadványt. Az alkotó szerint munkája bármely generáció számára érdekes és informatív lehet.

– Minden olyan kanizsai embernek ajánlom, aki kíváncsi a régmúltra, aki kíváncsi arra, hogy Nagykanizsán a zsidó temetőben milyen motívumok voltak, milyen sírkövek voltak. Nekem nagy élmény volt és nagyon sok időt szenteltem főiskolás utolsó évében ennek, hogy megírjam ezt a munkát és úgy gondolom, hogy bárkinek, fiatalnak, öregnek, középkorúnak hasznos olvasmány lehet – hangsúlyozta Saffer Szilvia.

A szerző célja az volt, hogy a kötet felhívja a fiatalok figyelmét a régi épületek megőrzésének fontosságára. Száraz Csilla szerint ezen szemlélet miatt is beleillik a kiadvány a honismereti füzetek sorozatába. A Thúry György Múzeum igazgatója úgy véli, az izraelita temető fontos és meghatározó szerepet tölt be Nagykanizsa történelmében.   – Nagykanizsának egy ikonikus épülete az izraelita temető és aki vasúton ellátogat Kanizsára, és besétál a városközpont felé, az mindenképpen elhalad emellett az impozáns építmény mellett. Valóban egy ikonikus része és Kanizsa múltjának egy nagyon fontos része az izraelita temető. –  árulta el Száraz Csilla.

A bemutatót követően az érdeklődők a szerzőtől kedvezményes áron vásárolhatták meg az „Adalékok a nagykanizsai izraelita temető művészettörténetéhez” című kiadványt.

Galéria
további friss hírek
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A KÖZGYŰLÉSRŐL
26
máj.
17:00
1
Nagykanizsa
TALÁLKOZÁS VÉGVÁRI ÁDÁMMAL
26
máj.
14:53
4
Nagykanizsa
Angol nyelvű nyári egyetemi programot rendeztek csütörtök délután a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban.
26
máj.
14:50
4
Nagykanizsa
A II. világháború utáni magyar-jugoszláv kapcsolatokról és hírszerzésről szóló könyvet mutattak be szerda délután a Honvéd Kaszinóban.
26
máj.
14:46
4
Nagykanizsa
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám.
Minikoncertet adott csütörtök este a Plakát Ház udvarán Végvári Ádám. Az örökifjú énekes fellépése egy előzetes, egy hangolódás volt a júniusi retroestre, amikoris több együttes..tovább olvasom
26
máj.
14:02
4
Nagykanizsa
Lovkó Csaba tanítványai 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.
Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán –..tovább olvasom
26
máj.
12:46
4
Nagykanizsa
A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek.
26
máj.
12:43
4
Nagykanizsa
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait.
Tusrajzok, akvarellek, szekkók díszítik szerdától a nagykanizsai református templom falait. A művek egy nagykanizsai kötődésű festőművész első kanizsai kiállítására invitálják az érdeklődőket. Szente..tovább olvasom
online
adás
Kövesse élőben a Kanizsa Tv adását!
kanizsa tv
magazin
Nézze vissza magazinjainkat online!
kanizsa tv
híradó
Nézze vissza napi híradónkat online!
Ismerje meg a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának életét!
mai műsor
19:10
Székely gazda
19:40
Info blokk, benne Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
19:50
Sztárportré
20:20
Közösségi magány
20:45
Ökoportrék - Labanc, Ökoportrék Breuer
21:50
Info blokk, benne Híradó, Időjárás, Napi Kanizsa, Kommentár nélkül
22:00
Lapozó
híradó 2023.05.26

KÖZGYŰLÉSI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - Szabó Szilárd testvére, a fizetésemelések és a parkolóépítések is szóba kerültek az ÉVE értékelőjén

FŐSZEREPBEN A MEGÚJULÓ ENERGIÁK - Nemzetközi nyári egyetemi programot tartott a PEN

GYŐZTES ZÁRÁS - Magabiztos játékkal búcsúztatta a szezont a kanizsai kosárcsapat

partnereink
Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.
Nagykanizsa Online
VIA Kanizsa
Kanizsai Kulturális Központ
ZNET TELEKOM Zrt.
zalaerdő.hu
dzviz
Halis
MTVA2
Telefon: +36-93-787050; Telefax: +36-93-787050 Email: kanizsatv@kanizsatv.hu
Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Telefonszám: (+36 1 457 7100) Web: www.nmhh.hu