80 ezer forintos támogatást kaptak az óvodás gyerekek szülei Murakeresztúron

facebook megosztás

80 ezer forintos támogatást kaptak az önkormányzattól az óvodai beiratkozáshoz Murakeresztúron. Mint azt Polgár Róbert, a település polgármestere elmondta, azt tervezik, hogy jövőre az iskolakezdést is hasonló módon segítik.

A kormány is számos családtámogatást biztosít, innen jött az alapötlet – árulta el Polgár Róbert. Mint mondta, a település minden projektje hosszú távú célt szolgál. Szeretnének kialakítani egy bölcsődét és az óvodások mellett, a helyi iskolakezdőket is szponzorálnák.

ovi

– Azt tapasztaltuk, hogy az utóbbi pár évben egyre több gyermek, kisgyermekes család van Murakeresztúron. Ez az egyik, maga a támogatás ténye, segíteni a családokon, a másik pedig a helyben maradást is hosszú távon ezzel tudjuk ösztönözni. Harmadsorban pedig, hogy a mi óvodánkat válasszák a szülők, ebben benne van egészen a segítéstől az ésszerű, reális meggondolásokig, az egész tervezés alatt ezen gondolkodtunk – mondta el Polgár Róbert, Murakeresztúr polgármestere. 

A szülők örültek a támogatásnak. Tóth Diánáék számára nem volt kérdés, hogy a kisebbik gyermeküket is Murakeresztúrra írassak.

ovi

– Több szempont alapján is az murakeresztúri óvodára esett a választásunk. Annak idején mi is idejártunk a párommal. A nagytesó is idejár. Nemzetiségi óvoda, amit úgy gondolok, hogy nem egy utolsó szempont, a gyerek több nyelvet, kultúrát is megismerhet. Ezeket figyelembe véve választottuk a keresztúri óvodát. Illetve bevezettek egy olyan támogatást, ami szintén egy pozitív dolog, és ez mind közrejátszott a választásban –  árulta Tóth Diána. 

A gyerekek most ideglenesen a kultúrházban vannak, hiszen az óvoda épületét felújítják. A napelemek már felkerültek, de a belső munkálatok még visszavannak.  A tervek szerint ősszel birtokba vehetik a fiatalok az intézményt.

B.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.