Németországban remekeltek a kanizsai lábtollasok

facebook megosztás

Második helyen zárta a rangos German Open lábtoll-labdaversenyt a két újszászi játékossal kiegészített nagykanizsai csapat. A Zemplén SE tagjai a döntőig való menetülésük során, a sportági nagyhatalomnak számító, hongkongi és vietnámi csapatokat is legyőztek.  

A németországi versengést idén 17. alkalommal rendezték meg huszonkilenc csapat részvételével. A tornán válogatottak és klubok egyaránt részt vehettek, a dél-zalai egyesületből Lukács Benedek, Lukács Márton és Baranyai Benett kapott szerepet a Kanizsa-Újszász vegyes csapatban. Az együttes csoportelsőként jutott tovább, majd az első számú hongkongi csapatnál és a német FFP Haspenál is jobbnak bizonyult. A harmadik napon a kettes számú hongkongi gárda és Vietnám első csapata ellen egyaránt 2:1-re sikerült győzni, majd a döntőben a második számú vietnámi csapattól szenvedtek vereséget. Lukács Benedek, a Zemplén SE oszlopos tagjaként szerepelt a viadalon és elégedetten értékelte az Újszásszal való közös szereplést.

lábtoll

- Elég jó volt az összhang. Sikerült összekovácsolódnunk csapattá, emberileg is teljesen jók voltak a fiúk, tehát könnyen megtaláltuk az egy hullámot. Így a játékban is egész jól tudtunk együttműködni, remélem, hogy nem most játszottunk velük utoljára. Elég jónak titulálom ezt az eredményt, szerintem máskor is tudnánk hasonlóan jó formát hozni velük – mondta el Lukács Benedek, a Zemplén SE lábtoll-labdázója. 

A tornán elért eredmény értékét emeli, hogy a kanizsai-újszászi csapat legjobb európaiként végzett ilyen előkelő helyen. Lukács Márton szerint a kontinensről érkező ellenfelek ellen is kemény meccseket játszottak és a játéknak vannak olyan komponensei, amelyben esetleges fejlődés után az ázsiai dominancia is megtörhető.

- Az állóképesség az nagyon fontos. Minél ruganyosabbak vagyunk, minél hajlékonyabbak, annál előrébb lehet majd végezni – tudtuk meg Lukács Mártontól, a Zemplén SE lábtoll-labdázójától. 

lábtoll

Budavölgyi Kálmán elégedetten értékelte játékosai szereplését, az egyesületi elnök hangsúlyozta, ez az eredmény az év legnagyobb versenye előtt is egy jó erőfelmérő.

- Egy héttel ezelőtt kaptuk az értesítést, hogy a kínai szövetség megrendezi idén a lábtoll-labda világbajnokságot Tiencsinben, Pekingtől 150 kilométerre. Reméljük, hogy minél nagyobb létszámmal tudunk ott lenni majd a válogatottban és ezt az eredményt szeretnénk megismételni a világbajnokságon is - fogalmazott Budavölgyi Kálmán. 

A világbajnokságot október 26-a és 30-a között bonyolítják le Kínában.

K.T.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.