A Honvéd Egyesület egy hangulatos délutánra várta a tagságot

facebook megosztás

Bormustrát tartott kedden a Honvéd Egyesület. Az összejövetelen nem volt zsűri, nem osztottak ki okleveleket, de mindenki bemutatta a saját munkájának az eredményét a székházukban, a Honvéd Kaszinóban.

Az egyesület tagsága szép számmal képviseltette magát a rendezvényen. Közülük sokan gondoznak hegyi birtokot, szőlőt művelnek és bort készítenek. Körtvélyessy Attila, a csoport elnöke elárulta: a program a közelmúltban gyökeresedett meg.

- Ezt kettő éve találtuk ki, „Bormustra-férfinap” címmel. Aminek az a lényege, hogy összejövünk délután, hozunk egy kis borocskát, vörösbort, fehérbort, egy kis kenyér zsírral megkenve, lilahagymával. Iszogatunk és jót beszélgetünk – tudtuk meg Körtvélyessy Attilától, a Honvéd Egyesület elnökétől. 

bor

Az egyesületen belül nagy hagyománya volt a versenyeknek, a tagok szívesen vitték a megmérettetésre a boraikat – mondta el Regős Zoltán borosgazda, az egyesület tagja. Mint fogalmazott: az évek változást hoztak, sokan kiöregedtek, de az összejövetelt – más formában ugyan – de megtartják.

- Egy kötetlen beszélgetés ez, elmondjuk azt, hogy mi mit tapasztaltunk a bortermelés kapcsán. Mert vannak gondjaink, van a fitoplazma és más betegségek, amikre nagyon rámegy a szőlő. Itt kicseréljük a tapasztalatokat, ki, hogyan tudta ezt megoldani, hogyan permetezett, mikor tudott permetezni, hogyan tudta megóvni a szőlőjét – tette hozzá Regős Zoltán. 

Az egyesület borászattal foglalkozó tagjai Nagykanizsa környéki dűlőkön tevékenykednek, különböző szőlőfajtákkal foglalkoznak. Az estébe hajló programon a tapasztalatcserén, az információ átadásán, és mint azt a szervezők elmondták: nem utolsó sorban, a kikapcsolódáson volt a hangsúly.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.