Zárásához közel a vármegyei első osztály

facebook megosztás

Az utóbbi három fordulóban az FC Nagykanizsa kinyitotta a „gólcsapot”, hiszen ötösével, hatosával termelte a gólokat – amellett persze, hogy kapott is -, és sorozatban negyedik mérkőzését megnyerve várhatja az NB III-ban a Ferencvárosi TC II elleni bajnokit – jelen állás szerint fővárosi helyszínen. A vármegyei labdarúgó bajnokságokat tekintve a Sáska az őszi zárás előtt áll, lényegében hasonló módon a további dél-zalai együtteshez.

A labdarúgó országos harmadik vonalban tehát az FCN Dunaföldvár ellen elért 3-1-es sikerét az FC Fehérvár II-vel szembeni 5-1, a Paksi FC II elleni 6-4, majd a Szekszárdi UFC-meccs 5-2-es győzelme követte. Az FTC kettes egységével vívandó találkozónak úgy futhat neki Gombos Zsolt vezetőedző legénysége, hogy immár 40 szerzett gólnál tart, a legtöbbnél a 64 NB III-as klub közül. Legutóbb az Olajbányász-stadionban, a Szekszárd ellen Kovalovszki Máté kétszer, János Norbert, Kondor Kristóf, valamint Fehér Barnabás voltak eredményesek.


November 4-én, szombaton a Sáska újra "zöldeket" fogadhat, a 13. forduló keretében a Hévíz SK érkezhet a Kiskanizsai Sportkertbe

Fotó: PL

A piros-kék egyesületen belül, de egy házzal arrébb, vagyis a női NB II-ben szereplő FC Nagykanizsa legutóbb például megyei rangadó keretében a ZTE FC-vel mérkőzött és végeztek a felek 0-0-ra. Ezzel Benedek József edző csapata a tabellán a hatodik helyen áll, s szombaton ahhoz a Kriston SE-Martonvásárhoz látogat, mely eddig egy gólt szerzett a bajnokságban, miközben 94-et kapott...

Tekintsünk még a vármegyei labdarúgó bajnokság első osztályára: a Kiskanizsai Sáskák legutóbb 0-0-t ért el a Magnetic Andráshida TE otthonában, s az őszi szezon zárasaként a 11. helyen álló Sáska szombaton 13.30 órától a Hévíz SK-t fogadja. Érdemes ehhez hozzátenni, hogy „futball-térségünkben” a Szepetnek SE szintén hazai környezetben zárja félszezonját – csesztregi 2-1-es győztes találkozóját követően -, Németh István negyedik helyen álló gárdája – szintén szombaton fél kettőtől – az ATE-t látja vendégül. (A Zalakomár a Gyenesdiáshoz látogat, míg a Semjénháza, valamint a Murakeresztúr valamivel később zár az ősz folyamán.)

A zalai második vonalban a Miklósfa SE és a Znet Telekom Becsehely SE előtt még több forduló áll, előbbi a táblázat tizenegyedik, utóbbi a harmadik helyen áll, s vasárnap mindketten idegenben mérkőznek: előbbi a Baki SE, utóbbi a Zalaszentmihály SE vendége lesz.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.